Skocz do zawartości
@Pawel

Waż 40mm

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam węża do pompy obiegowej o średnicy 40 mm.

W sklepach akwarystycznych nie ma, albo jestem niewidomy i mnie zlinczujecie :ph34r::popo:

Co możecie polecić? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Castorama Pawel:-) sa różne;-) nie musisz mieć mega giętkiego z plastiku,są przezroczyste też u mnie na filarze przeplywowym mam ;-)lub zielone:-) co tak się uczepileś sklepu akwarystycznego:P:P:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobacz węże Oase do oczek wodnych. Materiał jest pro. Lepszego węża nigdy nie używałem. Bardzo wytrzymały i masakrycznie giętki ale przy tym praktycznie nie da rady go złamać. Szukaj w centrach ogrodniczych. Możesz wejść też na stronę oase i zobaczyć gdzie sprzedają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powinno być tak,nano-reef zobacz jakie to piękne,proste,mówisz i masz:-)jak na dłoni,Marek to zawsze wyszuka:-)pogotowie nano-reef:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Pawel_Q napisał:

Szukam węża do pompy obiegowej o średnicy 40 mm.

W sklepach akwarystycznych nie ma, albo jestem niewidomy i mnie zlinczujecie :ph34r::popo:

Co możecie polecić? 

Chodzi ci o mięciutki wąż silikonowy do wygłuszenia i wyłapania drgań od pompy? czy taki normalny wąż do poprowadzenia instalacji w sumpie

jak taki miękki to sprawdź u twistmana :) a jak taki zwykły to ja mam tego neptuna u siebie - fajnie się to klei do złączek PCVU tylko pamiętaj że wkleja się go zewnętrzną średnicą do środka złączki - przez co trochę zmniejsza światło złączki, ale ładnie i estetycznie się to klei. Jest jednak dość twardy i nie da się tym poprowadzić ciasnych łuków - do tego lepszy wąż silikonowy założony na złączkę "choinkę" oraz zaciśnięty solidnie trytytkami. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Ura napisał:

Chodzi ci o mięciutki wąż silikonowy do wygłuszenia i wyłapania drgań od pompy? czy taki normalny wąż do poprowadzenia instalacji w sumpie

jak taki miękki to sprawdź u twistmana :) a jak taki zwykły to ja mam tego neptuna u siebie - fajnie się to klei do złączek PCVU tylko pamiętaj że wkleja się go zewnętrzną średnicą do środka złączki - przez co trochę zmniejsza światło złączki, ale ładnie i estetycznie się to klei. Jest jednak dość twardy i nie da się tym poprowadzić ciasnych łuków - do tego lepszy wąż silikonowy założony na złączkę "choinkę" oraz zaciśnięty solidnie trytytkami. 

Dokładnie, chodzi o mięciutki wąż by nie przenosił drgań. 

Neptuny mam, są sztywne i mało elastyczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, Pawel_Q napisał:

Dokładnie, chodzi o mięciutki wąż by nie przenosił drgań. 

Neptuny mam, są sztywne i mało elastyczne.

to takie znajdziesz w sklepie Twistmana :)  nawet w fajnych cenach i duże średnice i mniejsze do wyboru.

Czasami można się posiłkować wężami silikonowymi sprzedawanymi w sklepach dla amatorów bimbrownictwa :) robią z tego chłodziarki do bimbru - browarnicy używają wężyków silikonowych do zlewania zawartości kadzi itp - ale tu są małe średnice węży raczej do malutkich pomp. 

A takie grube to na Twistmanie kupiłem potężny kawał rurki i można kupić krótki odcinek ( rurka ma solidną grubą ściankę ) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W OBI kupiłem wąż 40mm do oczek wodnych. Zobaczę jak będzie się sprawował :) 

Dzięki wszystkim za pomoc :waving

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.