egon24 Zgłoś Napisano 18 Września 2018 To sprawdź , gdyby okazało się że jest zerowe warto by podkarmiać ryby suchym pokarmem . Cytuj http://nano-reef.pl/...na-podkarpaciu/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fidelart Zgłoś Napisano 18 Września 2018 No suchy dodaje również pokarm , ale w wolnej chwili sprawdzę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dla syna Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2018 (edytowane) Pomijając instrukcję, ile maksymalnie można tego dawać na 100l? Ktoś wytestował? U mnie idzie 3,6ml na 100l i po4 oraz no3 utrzymuje się na stałym poziomie, a nie chcę przeholować Gluty się nie robią a bakterie special Blend smrodki. Edytowane 11 Grudnia 2018 przez dla syna (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dla syna Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2018 Ktoś stosuje duże zagęszczenie tego produktu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2018 4 minuty temu, dla syna napisał: Ktoś stosuje duże zagęszczenie tego produktu? Ja początkowo na pompie miałam ustawione 4ml/100l obecnie to juz 2ml/100l więc też dawałam więcej jak bylo przewidziane i nic się nie działo,ale dawka rozłożona x6 na dobę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dla syna Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2018 4 minuty temu, @Beti napisał: Ja początkowo na pompie miałam ustawione 4ml/100l obecnie to juz 2ml/100l więc też dawałam więcej jak bylo przewidziane i nic się nie działo,ale dawka rozłożona x6 na dobę Też lecę 6x24h. Problem w tym że mam wieczne po4 0,06 a no3 ok 3. Niebawem usuwam wszystkie lpsy i będę ładował same acry z Australii a one ponoć nie lubią takich wartości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2018 Teraz, dla syna napisał: Też lecę 6x24h. Problem w tym że mam wieczne po4 0,06 a no3 ok 3. Niebawem usuwam wszystkie lpsy i będę ładował same acry z Australii a one ponoć nie lubią takich wartości. Ee..no to wysoką poprzeczkę zakładaszbędzie nowe doświadczenie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dla syna Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2018 (edytowane) 6 minut temu, @Beti napisał: Ee..no to wysoką poprzeczkę zakładaszbędzie nowe doświadczenie.. Niestety zawsze testowałem na sobie cynę przekroczoną 136x itp. To zwiekszam do 4,2ml. Zobaczymy co się będzie dziać. Jak będzie ok to za 2 tygodnie wrzucę ok 8-10 szyszek. Mam już wstępnie partię zamówioną. Puki co obecne acry rosną jak zwariowane. Tydzień temu przycinaľem a teraz znowu zaczynają się parzyć Edytowane 11 Grudnia 2018 przez dla syna (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kiks Zgłoś Napisano 15 Marca 2020 Czy można stosować w/w produkt w kostce na samej kaskadzie bez odpieniacza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szutarek78 Zgłoś Napisano 15 Marca 2020 Myślę że można. Cytuj Obecne akwarium 530l : http://nano-reef.pl/forums/topic/96756-barlinecka-pięćsetka-z-sps/ Poprzedni zbiornik 350l : http://nano-reef.pl/forums/topic/77595-słone-350l-sps-do-oceny/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
norbi2222 Zgłoś Napisano 15 Marca 2020 38 minut temu, Kiks napisał: Czy można stosować w/w produkt w kostce na samej kaskadzie bez odpieniacza? Ja stosuję w akwarium bez odpieniacza. Ważne, żeby używać mniejszą dawkę. Do dzisiaj używałem połowę dawki i prawdopodobnie rano obserwowałem lekki zakwit. Zmniejszyłem do 1/3 dawki i będę dalej obserwował. Cytuj Pozdrawiam, Norbert Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kiks Zgłoś Napisano 15 Marca 2020 3 minuty temu, norbi2222 napisał: Ja stosuję w akwarium bez odpieniacza. Ważne, żeby używać mniejszą dawkę. Do dzisiaj używałem połowę dawki i prawdopodobnie rano obserwowałem lekki zakwit. Zmniejszyłem do 1/3 dawki i będę dalej obserwował. Dzięki za info . Podziel się z czasem swoimi obserwacjami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pikal Zgłoś Napisano 15 Marca 2020 (edytowane) W dniu 22.05.2018 o 17:52, CoralHouse napisał: Tym razem kolejna nowość od Aquaforest NitraPhos Minus to środek do biologicznego usuwania nadmiaru azotanów, azotynów i fosforanów z akwarium morskiego. Utrzymuje równowagę biologiczną zapobiegając rozwojowi niepożądanych glonów i cyjanobakterii. Wspomaga rozwój symbiotycznych zooksantelli odpowiedzialnych za wzrost koralowców. https://www.coralhouse.pl/aquaforest-nitraphos-minus-200-ml~p80017 Nowość ? ja stosuje to od pół roku już, oczywiście polecam! Edytowane 15 Marca 2020 przez Pikal (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 15 Marca 2020 9 godzin temu, Pikal napisał: Nowość ? ja stosuje to od pół roku już, oczywiście polecam! Ale to post z 2018roku, a @Kiksodświeżył tylko zapytanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
norbi2222 Zgłoś Napisano 15 Marca 2020 41 minut temu, Beti napisał: Ale to post z 2018roku, @Kiksodświeżył tylko zapytanie Beato, Kiks zadał pytanie godzinę temu. Nie mógł go tylko odświeżyć, bo go nie było w 2018 na forum. Cytuj Pozdrawiam, Norbert Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach