laris52 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2018 Witam Czy ktoś w Polsce prowadzi zimnowodne akwarium morskie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2018 9 minut temu, laris52 napisał: Witam Czy ktoś w Polsce prowadzi zimnowodne akwarium morskie? Nie sądzę,ale znalazłam malawi bardzo ciekawa aranżacja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boo12 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2018 2 minuty temu, @Beti napisał: Nie sądzę,ale znalazłam malawi bardzo ciekawa aranżacja Właściciel wsadził łapki do akwarium akurat gdy pękła grzałka, aranżacja jak i brak ogrzewania same się zrobiły Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2018 (edytowane) 6 minut temu, boo12 napisał: Właściciel wsadził łapki do akwarium akurat gdy pękła grzałka, aranżacja jak i brak ogrzewania same się zrobiły I to jest na 100% zimnowodne,właścicielowi jest już zimno dawno,a tak poważnie nie slyszalam na tym forum o prowadzeniu tego typu akwarium,ale może kto wie... Edit: w google coś tam jest na zagranicznym forum Edytowane 9 Czerwca 2018 przez @Beti (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2018 Jak się dobrze poszuka, to się znajdzie nawet zimnowodną rafę na forum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZenonPL Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2018 Gdybyś kiedyś był w okolicach Świnoujścia, to polecam wycieczkę do oceanarium w Stralsundzie. Brak tam typowo tropikalnej morszczyzny, za to są zbiorniki z biotopem z Bałtyku, Morza Północnego i Atlantyku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
laris52 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2018 Bardzo często w oceanariach są ukwiały zimno wodne, może nie te z fiordow norweskich ale z Atlantyku czy morza Śródziemnego jak najbardziej. Z tego co pamiętam to na forum udzielały się osoby które posiadają takie zbiorniki, ale nie mieszkają w Polsce.Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2018 7 godzin temu, @Beti napisał: Nie sądzę,ale znalazłam malawi bardzo ciekawa aranżacja Malawi nie jest zimowodne, tam temperatura jest często wyższa niż w morskim . Mam malawi ale takiego kościotrupa bym nie dał do aranżacji akwarium. Ale o gustach podobno się nie dyskutuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ura Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2018 17 godzin temu, ZenonPL napisał: Gdybyś kiedyś był w okolicach Świnoujścia, to polecam wycieczkę do oceanarium w Stralsundzie. Brak tam typowo tropikalnej morszczyzny, za to są zbiorniki z biotopem z Bałtyku, Morza Północnego i Atlantyku. byłem przeraziła mnie ekspozycja człowiek i ocean i co z tego mamy (PKB) - i tam malutkie tiry resoraki i ile tirów mieści się na kontenerowcu, a najważniejsze ile puszek tuńczyka mieści się w jednym tirze i takie puszki w stosach w skali takie modele malutkie - patrzyłem na to i niedowierzałem, w większości oceanariów jest wystawka pt szanuj ocean, plastiki itp, a tutaj jest o rybach w puszce i to nie w negatywnym ujęciu, a w takim że człowiek ponad wszystko, i wszystko sobie podporządkuje i wykorzysta. jeśli chodzi o zimno wodne to widziałem kiedyś w sklepie zimnowodne akwarium z Łodzikami - chłodzone chłodziarką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach