FREY Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2019 Glamorca GP-03 z nowej generacji kontrolerem w super cenie 699zł! Opatentowana technologia Gyre na licencji Maxspect - bardziej przystępne rozwiązanie! Podobnie jak pompa cyrkulacyjna Maxspect Gyre, GP-03 jest w stanie wytworzyć charakterystyczny ruch wody GYRE w akwariach bez przelewania przez brzeg. Pojedyncze mocowanie magnetyczne sprawia, że pompa jest łatwa do zainstalowania. 5 Kontrolowanych trybów przepływu i programowalny 24 godzinny okres przepływu. Cena 699zł (kliknij w cenę) Technologia Crossflow Praktycznie nie ma martwych punktów. Równomiernie rozłożone natężenie przepływu w całym akwarium Woda odbija się od drugiej strony, tworząc pełny obieg, tj. generuje "strumienie gyre" Zawiera: Kontroler, pompa, zasilacz, zestaw tulei wirnika, ochronne siatki na klatki wirowe Tryby pracy: Manualny, Automatyczny, Zmienny, Ciągły, Pulsacyjny, Stopniowy pulsacyjny, Losowy. Moc: 8w-40w Przepływ: 11000L/h Dla akwariów: 100-400L Zasilacz: 100-240V / 50-60Hz 2.5A Wymiary: 310mm x 124mm x 44mm Waga: 980g Grubość szyby do: 15mm Cytuj www.maxspect.pl - Centrum Serwisowe FREY - Dystrybucja Maxspect www.salarias.pl - Internetowy Sklep Akwarystyczny Kraków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RaLe Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2019 Jak z głośnością tych urządzeń? Przy wprowadzeniu GP-02 pisaliście że GP-03 nie przeszła Waszych testów. Teraz wszystko jest ok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FREY Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2019 Dzień dobry bardzo dobre pytanie. Dopiero GP-03 z nowej generacji kontrolerem (jak na grafice), takie jakie są i w modelu GP-02 przeszły pozytywnie nasze testy. GP-03 jest 3 razy mocniejsza od GP-02, ale mimo wszystko to dosyć cicha pompa o dużej mocy. Używamy GP-03 od ponad pół roku w akwarium szczepkowym o wym 120 x 60 x 35 i używamy jej w trybie zmiennym na 10 i 20% mocy. Przy 40% przewraca już szczepki Falownik jest bardzo cichy. Także testy przeszły bardzo pomyślnie. pozdrawiam Mariusz Frej CSFREY Cytuj www.maxspect.pl - Centrum Serwisowe FREY - Dystrybucja Maxspect www.salarias.pl - Internetowy Sklep Akwarystyczny Kraków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
twkw@op.pl Zgłoś Napisano 17 Maja 2019 (edytowane) Mam akwarium 120/60h/50w z kominem na środku tylnej szyby. Rozważam zakup pompy Glamorca 03 lub Maxspect xF 330. Chciałbym aby w moim zbiorniku pracowała tylko jedna pompa. Jak duża różnica jest między tymi pompami ( głośność, praca kontrolera, itp.) Na temat nowego kontrolera Glamorca brak info, jak wygląda programowanie i czy może współpracować z wifi maxspect. Jak wygląda sprawa serwisu. Edytowane 17 Maja 2019 przez twkw@op.pl (wyświetl historię edycji) Cytuj Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gnom Zgłoś Napisano 17 Maja 2019 Mam gp02 w zbiorniku dlugim na 90cm i mam skrecona na 20-30% bo mi za bardzo miota euphylliami na szczycie. Kontrolery nie wspolpracuja z maxspectem i mozna podlaczyc tylko jedna pompe do kontrolera. Rozmawiajac ze sprzedawca uprzedzil mnie ze sa glosniejsze niz pompy maxspecta. U mnie tak skrecona jest ledwo slyszalna. Przy wiekszej mocy slychac szczegolnie na biegu wstecznym. Kontroler jest czytelny i po czasie uzytkowania i zapoznaniu sie z instrukcja jest ok. Moze wybierak nie jest za precyzyjny ale dziala. Cena 1/2 maxspecta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 17 Maja 2019 W skrócie Glamorca = te same mozliwosci ustawień co w Gyre Ale brak wifi i możliwości podpiecia 2 pomp pod kontroler Wg kilku użytkowników Gyre cichsza od GP Cenny wpis dał Gnom podpowiadając pytanie - jaka obsade planujesz w akwarium? Masz juz ułożoną skałę? Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
twkw@op.pl Zgłoś Napisano 17 Maja 2019 Akwarium istnieje już kilka lat i jest w nim sporo LPS przewaga to Euphylie. Do tej pory pracują na przemian dwie pompy mover o mocy 7200 l/h umieszczone po przeciwnych stronach. . Po Waszych wypowiedziach mogę wnioskować że Glamorka gp 02 z wydajnością 3600 robi tyle lub nawet więcej co 1 pompa 7200 l/h. Dlaczego chcę zmienić, a dlatego że rozwalił mi się kontroler do pomp mover /nigdy więcej go nie kupię / a ja chcę mieć możliwość ustawienia przepływów typu pulse, random. Ze względów estetycznych chciałbym mieć taką sterowalną pompę na jednej tylko stronie akwarium. Rozważam pompę Coral Box Nano /nie pisałem o niej bo to temat o glamorce / , Glamorca 03 a po Waszych wypowiedziach 02, i Gyre 330. Cytuj Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gnom Zgłoś Napisano 17 Maja 2019 Tryb pulse jest calkowicie inni niz w przypadku pomp tradycyjnych. W moim przypadku jakby to powiedziec amplituda sinusoidy jest duzo mniejsza ale czestotliwosc wieksza. Mozna oczywiscie ustawic moc i czas trwania przeplywu szczytowego ale nie ma az tak widocznego efektu bounce'owania, bo nie wiem jak to okreslic... podskakiwania korali ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 18 Maja 2019 ostatnio rozmawiałem z jednym sprzedawcą na temat tych pomp to mi nie polecał bo mocno buczy, bardziej polecał maxspecta XF-230. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gnom Zgłoś Napisano 24 Maja 2019 Pompa jest slyszalna, niestety. Podobno ms gyre z serii 3 sa wyciszone lepiej. Ale cos za cos... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lebcio Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2019 Do 50% jest raczej cicha ale 55% już słychać delikatne-ciche buczenie na odległość 4m. Cytuj Akwarium: 540 L + 100 L sump Cyrkulacja: 2x Glamorca GP-03 Obieg: Jebao DCP10000 Odpieniacz: Twistman OB-200-EXT Oświetlenie: 4 x Maxspect Mazarra P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
@Pawel Zgłoś Napisano 26 Listopada 2019 Może ktoś ocenić po dłuższym czasie używania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
niwre37 Zgłoś Napisano 26 Listopada 2019 mogę jedynym minusem jaki zauważyłem to ze jak podziała kilka dni to robi się głośna ,wyraźnie słychać buczenie ale po wyłączeniu i ponownym włączeniu znowu działa cicho.Nie wiem jak z konserwacja bo jeszcze nie rozbierałem ,mam ja 3 msc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lebcio Zgłoś Napisano 27 Listopada 2019 Ja mam ustawione tak, że po zadanym czasie zaczyna kręcić w drugą stronę i wtedy się wycisza. Mam dwie sztuki i obie zachowują się podobnie. Cytuj Akwarium: 540 L + 100 L sump Cyrkulacja: 2x Glamorca GP-03 Obieg: Jebao DCP10000 Odpieniacz: Twistman OB-200-EXT Oświetlenie: 4 x Maxspect Mazarra P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafik73 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2021 (edytowane) W dniu 4.04.2019 o 12:20, FREY napisał: Dzień dobry bardzo dobre pytanie. Dopiero GP-03 z nowej generacji kontrolerem (jak na grafice), takie jakie są i w modelu GP-02 przeszły pozytywnie nasze testy. GP-03 jest 3 razy mocniejsza od GP-02, ale mimo wszystko to dosyć cicha pompa o dużej mocy. Używamy GP-03 od ponad pół roku w akwarium szczepkowym o wym 120 x 60 x 35 i używamy jej w trybie zmiennym na 10 i 20% mocy. Przy 40% przewraca już szczepki Falownik jest bardzo cichy. Także testy przeszły bardzo pomyślnie. pozdrawiam Mariusz Frej CSFREY Witam Te pompy są poprostu bardzo głośnie i pisanie , że na 10-20% są ciche to jakaś kpina . A na 0% to wogóle nic nie słychać taki bajer Po to się kupuję sprzęt , żeby korzystać z całego zakresu pracy 10-100% a nie maxymalnie do 50% wtedy można normalnie rozmawiać w mieszkaniu i nie słychać za ścianą . Nie polecam ani tej pompy ani serwisu w/g którego tak te pompy pracują i już . Ps. Poniżej odpowiedź serwisu na problem głośności pompy : Dzien dobry GP-03 nie należy do najcichszych pomp - do 50% mocy mozna powiedziec ze jest w miarę cicho. Jesli w tych zakresach jest bardzo glosno prosze wyjąć pompę z akwarium i włączyc ją na 30 sekund by posłuchac jej pracy, czy nie klatka wirowa nie osiera o obudowę - jej położenie koryguje się na plastikowym bolcu umieszczonym na ceramicznej osi silnika - za pomocą np srubokreta plaskiego by podwazyc do zewnatrz osi i odwrotnie. Edytowane 28 Stycznia 2021 przez rafik73 (wyświetl historię edycji) Cytuj http://reefhub.pl/ra...5l-z-legionowa/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Signarus Zgłoś Napisano 7 Maja 2022 Odświeżę temat. stosował ktoś ww pompę z magnesem zanurzonym w wodzie? mam komin prawie na całej długości tylnej ściany i tam mi pasuje jął dać, niby fajnie zalany ale czy do końca? ewentualnie jak zaczepić przewód do szyby (135cm) żeby estetycznie to wyglądało? Cytuj Start 1.03.2012 250L + 96L sump, LR 18kg, LS 18kg, NJ3000, Schuran Jetskim 120, ATI 6x39w, Tunze 6045 i 6095 probiotyka z AF http://nano-reef.pl/...us/page__st__60 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
L.G. Zgłoś Napisano 7 Maja 2022 3 godziny temu, Signarus napisał: Odświeżę temat. stosował ktoś ww pompę z magnesem zanurzonym w wodzie? mam komin prawie na całej długości tylnej ściany i tam mi pasuje jął dać, niby fajnie zalany ale czy do końca? ewentualnie jak zaczepić przewód do szyby (135cm) żeby estetycznie to wyglądało? Ja dawałem w worek który wymianiałem raz na 2-3 miesiące. Znajomy zalał sylikonem i siedzi w kominie już co najmniej 2 lata . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Signarus Zgłoś Napisano 8 Maja 2022 Dzięki jeszcze zastanawiam się czy nie zalać żywica Cytuj Start 1.03.2012 250L + 96L sump, LR 18kg, LS 18kg, NJ3000, Schuran Jetskim 120, ATI 6x39w, Tunze 6045 i 6095 probiotyka z AF http://nano-reef.pl/...us/page__st__60 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach