rako1 Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2019 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Konrad_Wwa Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2019 Bardzo fajnie ułożona skała, jakby jeszcze akwarium było niższe o 30cm to 100% mój gust no ale każdemu co innego się podoba, kibicuje i jeszcze raz gratuluję aquascape! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rako1 Zgłoś Napisano 9 Lipca 2019 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek56 Zgłoś Napisano 9 Lipca 2019 "Rogi łosia” jak i inne szczepki mają się doskonale. Cytuj Akwarium od WRZEŚNIA 2006, DIY reaktor a'la dastaco2. https://drive.google.com/drive/folders/183aOu0N6pyqhFT6OfeNn0e6RBBvPDdJc SPS = Stability Promotes Success, BEZ=bez zbędnych kosztów Be wary of advice coming from those who will not show you the fruits of their success! It’s not complicated, unless you choose to make it that way Pozdrawiam HAPPY REEFING!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rako1 Zgłoś Napisano 9 Lipca 2019 Widzę że poznałeś jegomościa nie potrafię robić dobrych zdięć telefonem może ktoś podpowie jak ustawić aparat w telefonie S9+ Pozd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 9 Lipca 2019 (edytowane) Super ułożenie skały. Chcialam cos podobnego, ale ostatecznie zrobiłam 3 wyspy, aby była możliwość włożenia przegrody i to była słuszna decyzja. Maly Naso po wpuszczeniu dostał baty od nigrofuscusa, zalozylam przegrodę, rybka uratowana, doszła do siebie. U Ciebie już po ptokach, ale jesli moge coś doradzic, to spróbuj choć jakiś róg wygospodarowac na ewentualny kojec, nie zastawiaj go koralowcami. Ja próbowałam odlowic naso, kiedy oberwal, ale nie było szans. Udało się go za to odseparować siatką na krety, kiedy się schował przed agresorem przy czysciku z przodu. Najpierw siedział w kojcu, a potem dałam przegrodę i ma 1/3 zbiornika dla siebie. Edytowane 9 Lipca 2019 przez Nik@ (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Baloon Zgłoś Napisano 9 Lipca 2019 Nie wiem jak to jest w S9 ale w S8 : tryb profesjonalny, balans bieli - kelwiny - 10000K (więcej niestety nie idzie ustawić), ISO 200-400, czas - manualnie (nigdy auto) zależnie od iso i natężenia światła (u mnie najczęściej się sprawdzają między 1/90 a 1/250) , ostrość - manualnie (statyw to podstawa !!! z ręki tylko ogólny widoczek na ostrości automatycznej ) lampa błyskowa oczywiście wyłączona tak samo jak wszelkie cyfrowe filtry. Pod samą ledową aktyniką rzędu 20000K to i tak jest mission impossible ale do fotek "dziennych" jak najbardziej się sprawdza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NAP Zgłoś Napisano 10 Lipca 2019 @rako1 bardzo fajnie to wszystko wygląda, lobię takie przemyślane przemyślane konstrukcje skalne, jak pozostaje czekać na przyrosty, aż zrobi się ładny lasek:) Cytuj Nadwiślańska Rafa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rako1 Zgłoś Napisano 10 Lipca 2019 Na początku też miałem 2 wyspy ale jakoś mi czegoś brakowało i połączyłem je w całość wizualnie jest super ale z ewentualnym oddzieleniem ryb jest lipa praktycznie pokolców obsadę mam kompletną teraz tylko drobnica powino być ok lipa z tym ustawieniem aparatu w tym telefonie trzeba kupić będzię aparat np. jakąś lustrzankę Pozd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rako1 Zgłoś Napisano 13 Września 2019 Mała aktualizacja pomalutku wszystko sobie rośnie Pozd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
norbi2222 Zgłoś Napisano 13 Września 2019 Super ruszyły algi. Też mi się podoba ułożenie skały. Powodzenia. Cytuj Pozdrawiam, Norbert Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rako1 Zgłoś Napisano 15 Marca 2020 Dawno nie było zdjęć akwarium pomalutku zaczyna żyć swoim życiem Pozd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomi1140 Zgłoś Napisano 15 Marca 2020 Jak masz rozwiązane zraszanie w tym filtrze ? Jakaś extra deszczownica? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rako1 Zgłoś Napisano 15 Marca 2020 Nie mam już tego filtra zraszanego za duży był ale tam miałem normalnie zrobioną deszczownicę (płyta z malutkimi dziurkami ) nad całym złożem teraz mam filtr zraszany od Twismana BIO-R 200 i dokładnie jest taka sama kratka z dziurkami do rozpraszania wody Pozd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marrcin Zgłoś Napisano 15 Marca 2020 Teraz lepiej wygląda ta skała Pokaż refugium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rako1 Zgłoś Napisano 21 Marca 2020 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rako1 Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2020 Akwarium 2 dzień bez odpieniacza Pozd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
norbi2222 Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2020 2 godziny temu, rako1 napisał: Akwarium 2 dzień bez odpieniacza Ciekawy jestem jak zareaguje akwarium, czy w ogóle "zauważy" brak odpieniacza. Wygląda fajnie, jak szczepki urosną to będzie git. Cytuj Pozdrawiam, Norbert Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rako1 Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2020 Będę pisał na bieżąco Pozd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2020 Pierwszą komorę przy podmianie dobrze odsysaj/oczyszczaj i jak przed reefugium masz watę to ją częściej wymieniaj i zobaczysz dobre efekty braku odpieniacza każde suplementy bakterie pokarmy musisz teraz dozować w mniejszej ilości. Kontroluj i zobaczysz że będzie fajnie.Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rako1 Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2020 Watę wymieniam co 2 dni na refugium idzie woda po wacie dodatkowo w refugium mam 15 kg miracle mud i sporo żywej skały refugium jest osobno nad sumpem Pozd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rako1 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2020 Jakoś się kręci Pozd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach