Daro73 Zgłoś Napisano 11 Lipca 2019 Znalazłem taki specyfik jak w temacie, rzekomo pomaga w walce z cyjano i dino. Niestety nie ma żadnych opinii jak ten środek działa, jakie ma skutki uboczne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 11 Lipca 2019 Pewnie takie jak każdy inny środek na cyjano lub Dino. Albo antybiotyk albo utleniacz Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ejdzej88 Zgłoś Napisano 11 Lipca 2019 (edytowane) Składniki: Woda, chlorek sodu, kwas salicylowy Chemię miałem ostatnio wiele lat temu, ale tu chyba nie ma ani antybiotyku, ani typowych utleniaczy PS jest kilka opinii na Erybce, ale jak to z opiniami w sklepach im bym nie wierzył tak do końca;) Edytowane 11 Lipca 2019 przez Ejdzej88 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sagerrak1 Zgłoś Napisano 11 Lipca 2019 Mechanizm działania kwasu salicylowego na cyjanobakterie opiera się chyba na inhibicji katalazy i rzeczywiście powinien być łagodny dla pozostałego życia. Niemniej ja bym bacznie obserwował pH przy dozowaniu tego środka. Chyba nie powinno się przy nim stosować jakiś czas żadnych absorberów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 11 Lipca 2019 3 godziny temu, Ejdzej88 napisał: Składniki: Woda, chlorek sodu, kwas salicylowy Chemię miałem ostatnio wiele lat temu, ale tu chyba nie ma ani antybiotyku, ani typowych utleniaczy PS jest kilka opinii na Erybce, ale jak to z opiniami w sklepach im bym nie wierzył tak do końca;) Nie czytałem z ulotki tylko zgadywalem że preparat stosuje jedna z popularnych metod walki z tymi plagami. Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach