fifek33 Zgłoś Napisano 12 Lipca 2019 Witam co sądzicie o nowych belkach orphek or2 https://pl.orphek.com/orphek-or2-bar-led-spectral-data-by-dana-riddle/ driwer 60Watt czyli są skręcone bo diody 36x3watt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
audiofildb Zgłoś Napisano 18 Lipca 2019 https://pl.orphek.com/orphek-or2-bar-led-spectral-data-by-dana-riddle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2020 Chętnie bym wypożyczył na tydzień takiego Orpheka na tydzień nie ma kto ? Jedną taką belkę 120 cm . Oczywiście nie za darmo Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
new-age Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2020 39 minut temu, AnT napisał: Chętnie bym wypożyczył na tydzień takiego Orpheka na tydzień nie ma kto ? Jedną taką belkę 120 cm . Oczywiście nie za darmo Mam trzy 60 cm blue plus, jedna nie używana, mógłbym Ci pożyczyć do testów, ale przesyłka nie opłacalna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2020 Trochę daleko Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Syrius177 Zgłoś Napisano 7 Lipca 2023 witam, mam pytanie odnośnie sterowania belek Orphek. Czy ktoś może robił jakieś sterowanie do takich belek? Z tego co doczytałem to włączają się na pełną moc od razu po włączeniu zasilania. Fajnie, gdyby była możliwość ich sterowania. Ogólnie całości, bez konkretnych kolorów. Może jakiś standardowy sterownik led.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrekAT Zgłoś Napisano 7 Lipca 2023 Do nowych belek OR3 zrobili sterowanie Cytuj https://www.facebook.com/ShallowCube https://www.youtube.com/channel/UCuB6GT23hqWpfk614QnW7KQ?view_as=subscriber Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 7 Lipca 2023 37 minut temu, PiotrekAT napisał: Do nowych belek OR3 zrobili sterowanie Cena Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sagerrak1 Zgłoś Napisano 7 Lipca 2023 5 godzin temu, Syrius177 napisał: witam, mam pytanie odnośnie sterowania belek Orphek. Czy ktoś może robił jakieś sterowanie do takich belek? Z tego co doczytałem to włączają się na pełną moc od razu po włączeniu zasilania. Fajnie, gdyby była możliwość ich sterowania. Ogólnie całości, bez konkretnych kolorów. Może jakiś standardowy sterownik led.. Ja tak zrobiłem z chińskimi belkami, LDD mean well na każdej pętli zamiast oryginalnego zasilacza i działa pięknie wysterowane przez AQMA Nie pamiętam jakie ma obwody akurat orphek bo rozbierałem tylko tego średniego i to dawno, trzebaby zrobić fotki PCB i ustalić jakie prądy i napięcia chodzą. Da się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Syrius177 Zgłoś Napisano 7 Lipca 2023 Dzięki za informacje. Nie wiedziałem, że istnieje oryginalny sterownik. A czy po oryginalnym zasilaczu jest 12V? A tak z wykorzystaniem takiego sterownika, przed wejściem do belki. Nie wiem czy tam są jakieś drivery w belce czy tylko same diody. Jestem przed zakupem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sagerrak1 Zgłoś Napisano 10 Lipca 2023 W dniu 7.07.2023 o 15:43, Syrius177 napisał: Dzięki za informacje. Nie wiedziałem, że istnieje oryginalny sterownik. A czy po oryginalnym zasilaczu jest 12V? A tak z wykorzystaniem takiego sterownika, przed wejściem do belki. Nie wiem czy tam są jakieś drivery w belce czy tylko same diody. Jestem przed zakupem. W zwykłej belce nie ma żadnych driverów. Jest zasilacz prądowy - daje stałe natężenie prądu bo powerledami sterujesz prądem. Ten kontroler, który wymieniasz steruje napięciem o ile dobrze pamiętam, raczej go nie użyjesz, chyba że jakoś kombinowany. Lepiej AQMA i drivery HDD/LDD . Póki jednak nie mamy parametrów zasilacza (a zdecydowanie to nie 12V) i zdjęcia ścieżek na pcb to nie podpowiem jakie drivery i zasilacz potrzebny. Oryginalny sterownik jest tylko do najnowszych sterowalnych belek, które kosztują krocie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB Zgłoś Napisano 10 Lipca 2023 Oryginalny sterownik jest tylko do najnowszych sterowalnych belek, które kosztują krocie. Bez sterowania są drogie , to ile kosztują ze sterowaniem ? Cytuj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sagerrak1 Zgłoś Napisano 10 Lipca 2023 4 minuty temu, JerzyB napisał: Oryginalny sterownik jest tylko do najnowszych sterowalnych belek, które kosztują krocie. Bez sterowania są drogie , to ile kosztują ze sterowaniem ? Cytuj tyle samo, tylko kontroler osix na 6 baelek kosztuje 2tys pln Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB Zgłoś Napisano 11 Lipca 2023 Witam @Sagerrak1 Masz może link do Chińskich belek 108W ? może bym się z kusił. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach