@Ironista wybacz, rzeczywiście nie załapałem... Rejs jakoś nie trafił w mój gust... Zdecydowanie wolałem Misia, Nie lubię poniedziałku, czy z seriali Alternatywy 4. A całkowitym mistrzostwem z tamtych lat to Tey. Smoleń, Pelagia itp...
@sith114, @Słony leszcz ja tam z sonoffem jednokanałowym nie miałem nigdy problemów (zmianę czasu mam ustawioną na ręczną) dlatego zdecydowałem się na opcję 4kanałową...
@przemas8888 w akwarium morskim zawsze jest czym sterować, dlatego tym razem, daję sobie taką możliwość. To akwarium będzie bardziej smart :-)
Cyrkulacja oparta na Maxspecie Gyre sterowanym przez ICV6 z komórki (to z poziomu SynaG będzie funkcja feed), lampy rsxy również. Odpieniacz mam z włącznikiem opóźniającym (po zaniku napięcia, lub po kliknięciu guzika włącza się dopiero po ustalonym czasie). Więc sonoff do tego idealnie pasuje. W sumpie będzie mały przedział na szczepki, dlatego jedno gniazdko będzię pod sterowanie lampą, drugie pod lampę z refugium, dwa na razie zostają wolne, ale dla nich z czasem też coś się znajdzie. Dwa są przeznaczone pod grzałkę i pod wentylatory sterowane z STC1000.
Ot cała filozofia...
Historia edycji
@Ironista wybacz, rzeczywiście nie załapałem... Rejs jakoś nie trafił w mój gust... Zdecydowanie wolałem Misia, Nie lubię poniedziałku, czy z seriali Alternatywy 4. A całkowitym mistrzostwem z tamtych lat to Tey. Smoleń, Pelagia itp...
@sith114, @Słony leszcz ja tam z sonoffem jednokanałowym nie miałem nigdy problemów (zmianę czasu mam ustawioną na ręczną) dlatego zdecydowałem się na opcję 4kanałową...
@przemas8888 w akwarium morskim zawsze jest czym sterować, dlatego tym razem, daję sobie taką możliwość. To akwarium będzie bardziej smart :-)
Cyrkulacja oparta na Maxspecie Gyre sterowanym przez ICV6 z komórki, lampy rsxy również. Odpieniacz mam z włącznikiem opóźniającym (po zaniku napięcia, lub po kliknięciu guzika włącza się dopiero po ustalonym czasie). Więc sonoff do tego idealnie pasuje. W sumpie będzie mały przedział na szczepki, dlatego jedno gniazdko będzię pod sterowanie lampą, drugie pod lampę z refugium, dwa na razie zostają wolne, ale dla nich z czasem też coś się znajdzie. Dwa są przeznaczone pod grzałkę i pod wentylatory sterowane z STC1000.
Ot cała filozofia...
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.