luft Zgłoś Napisano 26 Września 2019 15 minut temu, pokson napisał: A jest w ogóle taka możliwość? Wydaje mi się że można sterować tylko w obrębie własnej sieci WiFi. Ja mam troche inny problem. Gdy chcę się połączyć przez router to nie widzi sterownika, a gdy łączę się bezpośrednio ze sterownikiem przez telefon to łączy bez problemu. Sterowanie przy pomocy Syna-G mozliwe jest tylko w obrebie sieci WIFI "Gdy chcę się połączyć przez router to nie widzi sterownika, a gdy łączę się bezpośrednio ze sterownikiem przez telefon to łączy bez problemu." - w tym przypadku mamy 4 urządzenia: smartfon/tablet, ICV6, Router oraz lampa. W tym przypadku obstawiam problem w komunikacji miedzy Routerem a ICV6 - jesli router działa na dwóch pasmach to prosze sprobować wybrać drugie pasmo. pozdrawiam luft Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FajnyRadziu Zgłoś Napisano 26 Września 2019 Jest możliwe jak sobie zrobicie vpn do swojefo routera, większość to oferuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pokson Zgłoś Napisano 26 Września 2019 20 minut temu, luft napisał: Sterowanie przy pomocy Syna-G mozliwe jest tylko w obrebie sieci WIFI "Gdy chcę się połączyć przez router to nie widzi sterownika, a gdy łączę się bezpośrednio ze sterownikiem przez telefon to łączy bez problemu." - w tym przypadku mamy 4 urządzenia: smartfon/tablet, ICV6, Router oraz lampa. W tym przypadku obstawiam problem w komunikacji miedzy Routerem a ICV6 - jesli router działa na dwóch pasmach to prosze sprobować wybrać drugie pasmo. pozdrawiam luft Cały czas łączę się z siecią 2,4Ghz. Lokalizacja w telefonie cały czas włączona. Spróbuje na innym routerze. 19 minut temu, FajnyRadziu napisał: Jest możliwe jak sobie zrobicie vpn do swojefo routera, większość to oferuje Możesz rozwinąć swoją wypowiedź? Tak się składa że mam VPN-a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FajnyRadziu Zgłoś Napisano 26 Września 2019 Jak podlaczasz się vpn do sieci z zewnątrz, twoja lampka jak moja jest ustawiona na WiFi domowe to aplikacja powinna spokojnie ja wykryć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hoom Zgłoś Napisano 26 Września 2019 1 godzinę temu, Tester napisał: Masz dostęp do ustawień spoza domu? Ja mogę się tylko zalogować jak na tej samej sieci. Nie jest to jakiś problem ale nie wiem czy mam wszystko dobrze ustawione Nie mam tej lampy ale trochę znam sie na sieci . Przypisałeś jej zewnętrzne IP ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boo12 Zgłoś Napisano 26 Września 2019 2 godziny temu, Tester napisał: Masz dostęp do ustawień spoza domu? Ja mogę się tylko zalogować jak na tej samej sieci. Czy możesz się połączyć ze swoim routerem z zewnętrznej sieci ? może sprawa w samych ustawieniach sieci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 26 Września 2019 kamery, alarm i wszystkie inne przedmioty są dostępne z zewnątrz przez ruter. Z tym, że ja nie pamiętam, żeby gdzieś można było wpisać IP. Wtedy mógłbym zrobić przekierowanie na ruterze. Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pokson Zgłoś Napisano 26 Września 2019 (edytowane) Wydaje mi się że gdyby była możliwość to producent wspomniał by o tym. Można by jeszcze spróbować zrobić tak. Sprawdzić jakie IP ma kontroler. W routerze jako DMZ ustawić ip kontrolera, otworzyć porty udp i tcp na IP sterownika. Ale dalej to raczej nic nie da bo sterownik łączy się z aplikacją poprzez sieć domową wifi i nie ma wyjścia "na świat". Cały czas próbuje połączyć się ze swoim sterownikiem przez router. Próbowałem już 3 routery 1 i 2 kanałowe i du*a... . Edytowane 26 Września 2019 przez pokson (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LukaszKielce Zgłoś Napisano 20 Lipca 2021 Witam posiadam nowy Router TP-Link Archer AX73 z siecią wifi 6 i w związku z tym nie mogę się połączyć z ICV6 poprzez router a tylko bezpośrednio do ICV6 (telefon - ICV6) wcześniej posiadałem starszy Router również TP-Linka 3150 i nie było problemu w nowym AX73 nie mogę się połączyć ktoś się spotkał z taka sytuacja? dodam ze łącze się przez 2.4 GHz i nie ma opcji by się połączyl z siecią domowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach