savvka Zgłoś Napisano 16 Września 2019 Witajcie. Czy ktoś wie, gdzie można szukać przyczyny w niedziałającym sw2? Po włączeniu zasilacza kontroler działa bez zastrzeżeń. Przy podłączeniu juz samego falownika do kontrolera- wszystkie diody przestają świecić i kontroler przestaje reagować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
barto125 Zgłoś Napisano 16 Września 2019 Uszkodzony stojan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
savvka Zgłoś Napisano 16 Września 2019 9 minut temu, barto125 napisał: Uszkodzony stojan Falownik jest po gwarancji. Czy dobry fachowiec może to jeszcze naprawić, czy tylko wymiana wchodzi w grę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Trurl Zgłoś Napisano 16 Września 2019 Raczej wymienią stojan, wymiana całej pompy to okres gwarancji biegnący na nowo. Mój cyrkulator został tak właśnie naprawiony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MichalCz Zgłoś Napisano 16 Września 2019 Próbowałem kiedyś rozgrzać tą żywicę którą jest zalana elektronika z tyłu stojana ale bez skutku. Niestety tylko wymiana wchodzi w grę. Jeżeli chcesz zostać przy jebao to w zasadzie polecam nowa serie SOW ona ma całą elektronikę silnika w kontrolerze podobno. W dodatku jest bardzo cicha. Mam osobiście SOW-8 ale dopiero 3 miesiące więc o awaryjności się nie wypowiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 18 Września 2019 W dniu 16.09.2019 o 20:19, savvka napisał: Falownik jest po gwarancji. Gwarancja jest 12 miesięczna pamiętaj że jeszcze jest Rękojmia i obowiązuje 24 mieś (zawsze) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
savvka Zgłoś Napisano 18 Września 2019 38 minut temu, silvia napisał: Gwarancja jest 12 miesięczna pamiętaj że jeszcze jest Rękojmia i obowiązuje 24 mieś (zawsze) Niestety falownik był zakupiony w maju 2017 roku. W ubiegłym roku wymieniany był stojan, ale to pewnie nie przedłuża gwarancji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lebcio Zgłoś Napisano 20 Września 2019 (edytowane) Wydaje mi się, że jeśli była wymiana stojana na nowy to ten element powinien mieć liczoną gwarancję od nowa? Jest to nowy element. " W przypadku, gdy gwarant dostarczył nową rzecz albo dokonał istotnych napraw rzeczy objętej gwarancją, termin gwarancji „biegnie” na nowo od chwili dostarczenia rzeczy wolnej od wad lub zwrócenia rzeczy naprawionej. Natomiast gdy gwarant wymienił część rzeczy, powyższe stosuje się odpowiednio do wymienionych przedmiotów. " https://www.prawokonsumenckie.pl/pl/a/gwarancja Edytowane 20 Września 2019 przez Lebcio (wyświetl historię edycji) Cytuj Akwarium: 540 L + 100 L sump Cyrkulacja: 2x Glamorca GP-03 Obieg: Jebao DCP10000 Odpieniacz: Twistman OB-200-EXT Oświetlenie: 4 x Maxspect Mazarra P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawellb Zgłoś Napisano 20 Września 2019 Zgadza się. Gdy w moim sw2 wymieniono stojan i kontroler. W sumie to padł kontroler lecz firma wymienia też i stojan. Gwarancja leci od daty wymiany tych podzespołów. To było w czerwcu. W sierpniu pompa dostała "lewych obrotów". Odesłałem do gwarant. Firma mile mnie zaskoczyła. Przysłała mi nową pompę i dodatkowo tą większą i nowszy model, sow4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach