ivon Zgłoś Napisano 2 Października 2019 Witam wszystkich, dostałam od znajomego ukwiałka na wykończeniu. Jest bardzo mały ok 1cm średnicy. Jak główka zoa. I teraz moje pytanie. Czy jest wogole możliwe aby go uratować?Karmię go artemią bo tylko to mu sie zmieści. Je normalnie i pompuje się ok. Komuś udało się wyprowadzić takiego małego quadri na prostą? Co mogę jeszcze zrobić oprócz karmienia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 2 Października 2019 Jak się pompuje i je to dlaczego miałby nie przeżyć? po poprostu musisz poczekać na jego wzrost A tak w ogóle to wrzuć jego fotkę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ivon Zgłoś Napisano 2 Października 2019 (edytowane) taki "pyrtek" mały Co jaki czas go karmić? Żeby sie nie przejadł ale też żeby rósł jak najszybciej? Edytowane 2 Października 2019 przez ivon (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 2 Października 2019 10 minut temu, ivon napisał: taki "pyrtek" mały mały jak mały,ale waleczny stoi jak dąb ta skała nie wygląda u Ciebie ciekawie glony oraz cyjano robisz coś z tym? Witaj w gronie posolonych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 2 Października 2019 Rzeczywiście jest potężny hehe i trudny do zidentyfikowania widać że ma chęć do życia więc tylko karmić i cieszyć się z tego jak rośnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 2 Października 2019 Ivon - witam na forum. Abstrahując od polipa, to chyba akwarium nie jest w najlepszej kondycji. Widzę glony i fioletowe placki. Potrzebujesz z tym jakiejś pomocy? Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ivon Zgłoś Napisano 2 Października 2019 Miałam problem z cyjano i to wielki, już jest go mniej, dozuje bakterie i aquaforest bio fil i czekam aż zniknie całkiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Konrad_Wwa Zgłoś Napisano 2 Października 2019 Cześć, nie karm go zbyt często i bardzo małe porcje. Zwracaj uwagę czy macki są lepkie i łapią pokarm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ivon Zgłoś Napisano 2 Października 2019 52 minuty temu, Konrad_Wwa napisał: Cześć, nie karm go zbyt często i bardzo małe porcje. Zwracaj uwagę czy macki są lepkie i łapią pokarm. Właśnie sam sobie wprowadza pokarm do "pyszczka" i odrazu reaguje. Zwija się szybko w kulkę aby strawić. Mam nadzieję, że odrośnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Konrad_Wwa Zgłoś Napisano 2 Października 2019 Mam trochę większego w podobnym stanie i powoli, powoli jakoś to idzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mati21 Zgłoś Napisano 2 Października 2019 (edytowane) Spokojnie nic mu nie będzie. Miałem kilka miesięcy temu takiego malucha miał macki i noge jak 1gr, nie mam pojęcia skąd się wziął ale rośnie i ma się dobrze. Nie karm za dużo 1-2 w tygodniu mu wystarczy reszta światło zrobi. Edytowane 2 Października 2019 przez mati21 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ivon Zgłoś Napisano 2 Października 2019 Uff, dzięki. Daliście mi więcej wiary że odżyje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mati21 Zgłoś Napisano 2 Października 2019 Teraz jest wielkości 5zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ivon Zgłoś Napisano 2 Października 2019 3 minuty temu, mati21 napisał: Teraz jest wielkości 5zl Piękny maluszek:) muszę mrużyć oczy żeby zobaczyć mojego heh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach