grzechotnic Zgłoś Napisano 4 Listopada 2019 Konkretnie tę że zdjęcia. Tak wygląda produkt po xblendowaniu i zamrożeniu. Obecnie daje już chyba 3 kratkę na mrożone kostki lodu. Blenduje dosyć mocno na papkę z drobinami powiedzmy granulatu. Co do obsady to mam żółtka, hepcia, anthiasy, chroniący, amphipriony, nasi, brzydala, i kilka innych.Pozdro Grzechotnic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FajnyRadziu Zgłoś Napisano 4 Listopada 2019 Dzięki wielkie. Zaopatrzę się i przy mojej mikrej obsadzie mam żarcia ma pół roku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzechotnic Zgłoś Napisano 4 Listopada 2019 Zacznij delikatnie żeby nie przesadzić.Pozdro Grzechotnic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FajnyRadziu Zgłoś Napisano 4 Listopada 2019 No ja tak karmię. Ma wszystko znikać w toni wody i tylko trochę drobin spada na jakieś korale które obracają resztę a odpadami zajmują się wieloszczety, ślimaki i krewetki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
barto125 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2019 Zrobiłem podobnie, tylko że sypnąłem jeszcze trochę spiruliny, też jedzą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FajnyRadziu Zgłoś Napisano 4 Listopada 2019 13 minut temu, barto125 napisał: Zrobiłem podobnie, tylko że sypnąłem jeszcze trochę spiruliny, też jedzą Właśnie coś takiego wyczytałem: Spirulina is a biomass of cyanobacteria that can be consumed by humans and animals Myślisz, że można? czy coś źle rozumiem he he Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar Zgłoś Napisano 4 Listopada 2019 (edytowane) W dniu 23.10.2019 o 11:14, waldek123blau napisał: Ja od początku używam rozmrażarki firmy Aqua Medic i kupuje mrożonki w dużych opakowaniach formatu kartki papieru a4. Mieszam pokarmy np na jedno karmienie daję solowiec z krylem mniejszym i większym oraz larwy komara.wszystko wzbogacam witaminami czy czosnkiem Karmię raz dziennie mrożonkami i mam karmnik automatyczny z płatkami dla anthiasów który podaje 3x dziennie suchy pokarm. Super to sitko,ja używam JBL-a ale to jest dużo lepsze.Zawsze rozmrażałem w RO,ale od kilku dni w zwykłej wodzie,płuczę pod bieżącą wodą i karmię.Sprawdziłem niedawno wodę z rozmrożenia trzech kostek,ale drugą wodę bo pierwszą wylałem to wyszło 1,80 a z trzeciej 1,68. Edytowane 4 Listopada 2019 przez inmar (wyświetl historię edycji) Cytuj http://nano-reef.pl/...__1#entry380116 było http://nano-reef.pl/...__1#entry214523 było http://nano-reef.pl/...rojekt-nano-30/ było http://www.sma.org.p...tawiam+zbiornik było Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artur Tokajuk Zgłoś Napisano 4 Listopada 2019 Nigdy nie płukałem mrożonek. Moim zdaniem to już lekka przesada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
atk Zgłoś Napisano 4 Listopada 2019 W dniu 23.10.2019 o 11:14, waldek123blau napisał: mam karmnik automatyczny z płatkami dla anthiasów który podaje 3x dziennie suchy pokarm. Jaki karmnik automatyczny i jedzenie do niego stosujesz? Suche nie podnosi Ci po4? Pozostałe ryby nie wyjadaja Anthiasom? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
barto125 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2019 5 godzin temu, FajnyRadziu napisał: Myślisz, że można? czy coś źle rozumiem he he To już pytanie do kogoś mądrzejszego, gdzieś wyczytałem że można i nie protestują żyjątka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldek123blau Zgłoś Napisano 5 Listopada 2019 7 godzin temu, atk napisał: Jaki karmnik automatyczny i jedzenie do niego stosujesz? Suche nie podnosi Ci po4? Pozostałe ryby nie wyjadaja Anthiasom? Mam karmnik automatyczny Eheim taki jak na filmie poniżej: W nim mam suchy pokarm w płatkach a anthiasy są tak szybkie że one razem z chromisami same sprzątną wszystko co pływa po powierzchni zanim inne ryby do tego pokarmu podpłyną. Co do po4 to moje zaplecze radzi sobie z tym chwilowym nadmiarem bardzo dobrze Mój sump o długości 6 metrów na fotce poniżej: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach