fifek33 Zgłoś Napisano 21 Października 2019 Ktoś z was stosuje ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szczepangranit Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2019 Nikt,nic nie wie? Kupiłem 1 kg maxpecta ale myślę dołożyć z 5l tego neo, bo z opisu wydaje się OK i cena fajna... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fifek33 Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2019 też się zastanawiam nad tym, ale zero opinii o produkcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
@Pawel Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2020 Podzieli się ktoś opinią? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheSerek93 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2020 Bardzo dobry wkład. Polecony został mi przez pasjonatów prowadzących sklep w Katowicach w zeszłym roku. Mówili że są zachwyceni. Co prawda w moim przypadku nie używam tony tego medium bo mam tylko niewielką kaskadę, ale sprawdza się świetnie. Aktualnie czekam na baniak 350litrow i planuję zakup kilku kilogramów neomedia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FajnyRadziu Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2020 O, ciekawe. Ile tego się stosuje per litr? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klossowski Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2020 (edytowane) 40 minut temu, FajnyRadziu napisał: O, ciekawe. Ile tego się stosuje per litr? Skoro powierzchnia filtracyjna tego jest 15 razy większa niż siporaxu, to pewnie 1 litr tego wystarczy na jakieś 3000 litrów wody i wszystko za 25 zł Edytowane 26 Czerwca 2020 przez klossowski (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FajnyRadziu Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2020 (edytowane) 3 minuty temu, klossowski napisał: Skoro powierzchnia filtracyjna tego jest 15 razy większa niż siporaxu, to pewnie 1 litr tego wystarczy na jakieś 3000 litrów wody i wszystko za 25 zł No właśnie W panelu mam zaprojektowany większy kosz na media więc spokojnie tam mi się zmieści. Tylko czy to nie jest czasami overkill mając już afl ife bio fill który mi działa i sobie chwalę. Z drugiej strony przy nowym baniaku mieć coś takiego w ilości potrzebnej to masz z bani aranżację w akwarium i możesz się betonem z RRR pobawić Edytowane 26 Czerwca 2020 przez FajnyRadziu (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klossowski Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2020 No to możesz dać na próbę połowę dawki tego, na 50 l to będzie jakieś 8 ml i zobaczysz jak się będzie sprawować:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FajnyRadziu Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2020 10 minut temu, klossowski napisał: No to możesz dać na próbę połowę dawki tego, na 50 l to będzie jakieś 8 ml i zobaczysz jak się będzie sprawować:) No przy obecnych parametrach nic nie zobaczę hehe. Chyba, że zacznę wiadrami sypać i codziennie reef roids podawać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MayFly Zgłoś Napisano 1 Września 2021 ktoś testował? Czy tylko kolejny "sensacyjny" produkt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrMi Zgłoś Napisano 1 Września 2021 (edytowane) 6 godzin temu, MayFly napisał: ktoś testował? Czy tylko kolejny "sensacyjny" produkt? Stosowałem ale w akwarium roślinnym. Wydaje się że spełnia swoją funkcję ale tak szczerze, to nie widziałem różnicy między tym produktem a siporaxem czy matrixem. Prawda też taka, że ja bym się nigdy nie odważył zastosować takiej ilości medium biologicznego jaką zaleca producent. Zawsze dawałem X razy więcej. Trzeba zwrócić uwagę jaką wersję tego medium wybierasz, bo o ile dobrze pamiętam to są wersje zmieniające pH. Strukturą to medium przypomina mi trochę cegłę ceramiczną (taką rudą). Edytowane 1 Września 2021 przez PiotrMi (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach