Skocz do zawartości
grzegorz77

MAXSPECT RSX R5-200 ustawienia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,mam nad swoją dwusetką powyższą lampę,obsada mieszana.Stosuje jeden z wybranych programów dla SpS-ów,ale jest troszkę za jasno.Może ktoś ma tą lampę i stosuje własny,sprawdzony już program dla obsady mieszanej.Byłbym wdzięczny gdybyście się podzielili ze mną doświadczeniami związanymi z ustawieniem oświetlenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja używam takiego i u mnie się sprawdza. Trochę ciężko ustawić tak żeby wszystkie korale były zadowolone. Ten mam od dłuższego czasu i korale rosną najlepiej 

Screenshot_20191019-200908_SYNA-G.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz wprowadzić korekty tak żeby Ci się podobało, ale u mnie po wielu próbach ten jest najlepszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BRS zaleca:

A-80

B-100

C-100

D-60

Ja osobiście przemnożyłem przez 0.95 i mam u siebie 76/95/95/57

400l w obiegu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, ja mam takie ustawienia lecz jest troche ciemnoej niż  przy ati T5 6x39w

received_636010421756649.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć i czołem. 
Jak oceniacie tę lampę? Przymierzam się do niej i z chęcią się dowiem więcej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadam lampę Maxspect rsx r5-300 od marca 2023, poprzednio świeciłem t5 plus belki led diy. Obsada mieszana, lampa ustawiona na 75% max. Cicha, trzeba pobawić się kanałami aby pasowała barwa. Zasilacz w szafce nie grzeje za bardzo. Ogólnie po ustawieniu nie zmieniałem nic od marca. Korale rosną. Akwarium 150*50*60h. Co prawda to nie 200 ale konstrukcja taka sama. Dla mnie ok.

Może właściciele wyżej wymienionych lamp udostępnią tutaj swoje ustawienia w postaci QR kod. 

Edytowane przez Rutekr (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajna lampa w tym przedziale cenowym mam RSX R5 150 nad zbiornikiem 90x50x50 obsada mieszana i daje radę wg mnie jak stoi na oryginalnych nóżkach to  troszkę nie doświetla boków akwarium więc trzeba ją podwiesić i dać trochę wyżej wtedy da się to ogarnąć .Zresztą filmik ktory masz wyżej naprawdę fajnie pokazuje co i jak .Podsumowując warta swojej ceny .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.