slavkos Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2020 Witam, Czy ktoś kiedyś testował, aby nałożyć na ukwiał małą skałkę? @luft chyba kiedyś pisał, że nałożenie na różyczkę kawałka skałki sprawia, że ona przechodzi na nią w celu wyjścia do światła i można ją łatwo "outować" z baniaka? Pytam bo po półrocznym spokoju z tym dziadostwem widzę, że w piasku ponownie powstają z martwych. Na razie dwa małe osobniki, jednak pewnie rośnie już więcej. Wcześniej poradziła sobie Wundermani jednak zaczęła mi LPSy skubać i twarde i dostała out ze zbiornika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2020 To działa ... czasami, ale tak, jak włożysz coś w dziurę w której mieszka aiptasia to jest szansa że ukwiał przejdzie na skałkę, kamien etc. Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slavkos Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2020 2 minuty temu, Tester napisał: To działa ... czasami, ale tak, jak włożysz coś w dziurę w której mieszka aiptasia to jest szansa że ukwiał przejdzie na skałkę, kamien etc. U mnie jest dylemat, bo babka zakopała mi szczepkę briareum fluo i obok albo na niej wyszła aiptasia ale w piasku. Nie wiem dokładnie, bo nie widać dobrze. Wydaje mi się, że to sam piasek, ale czy jest możliwa aiptasia osiedlona w samym piasku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2020 U mnie jest dylemat, bo babka zakopała mi szczepkę briareum fluo i obok albo na niej wyszła aiptasia ale w piasku. Nie wiem dokładnie, bo nie widać dobrze. Wydaje mi się, że to sam piasek, ale czy jest możliwa aiptasia osiedlona w samym piasku? oczywiście że tak i będzie sobie pewnie dalej szukać miejsce do osiedlenia Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
niwre37 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2020 jeżeli jest na piasku to praktycznie nie ma problemu weź pipetę i ja "wessij" ,bardzo ładnie się zasysają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slavkos Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2020 Ok, to w takim razie odessam dziś piasek w tej okolicy. Dzięki za rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartolomeo84 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2020 Kupiłem ostatnio brzydala z nadzieją, że pomoże mi uporać się z xenia. Chyba w ciągu jednej doby wyżarl wszelkie różyczki. Cytuj BEZ ODPIENIACZA LOW TECH/HIGH NATURE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
montymick Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2020 45 minut temu, Bartolomeo84 napisał: Kupiłem ostatnio brzydala z nadzieją, że pomoże mi uporać się z xenia. Chyba w ciągu jednej doby wyżarl wszelkie różyczki. Bartek, chętnie pożyczę od Ciebie tę bestię na tydzień lub 2. Mówię serio - podkarmię go trochę. Cytuj Solarium V3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartolomeo84 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2020 Godzinę temu, montymick napisał: Bartek, chętnie pożyczę od Ciebie tę bestię na tydzień lub 2. Mówię serio - podkarmię go trochę. Nie ma sprawy. Teraz jestem kilka dni w rozjazdach, ale odezwę się jak tylko będę mógł go odłowić i dam znać. Cytuj BEZ ODPIENIACZA LOW TECH/HIGH NATURE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
niwre37 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2020 3 godziny temu, slavkos napisał: Ok, to w takim razie odessam dziś piasek w tej okolicy. Dzięki za rady. nie piasek a aiptasie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr1 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2020 Spokojnie on w pierwszej kolejności zjada aiptasie potem xenię a na końcu zabiera się za korale lps. Cytuj 200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła. [KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra] Balling Fauna Marin z mikroelementami FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2020 Nigdy żaden brzydal u mnie nie jadł xenii Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slavkos Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2020 No nic, odessałem różyczki, zobaczymy czy się coś rozsiało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach