Arek77 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2020 (edytowane) Mam pytanie do majsterkowiczów. Czy jeśli podłącze pompe cyrkulacyjną Poprzez regulator obrotów To ruszy mi taka pompa i będę mógł regulować przepływ? Edytowane 4 Stycznia 2020 przez Arek77 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andzior70 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2020 Według mnie nie będzie to działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aul30 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2020 Ta pompa ze zdjęcia ma regulację mechaniczną ( ten biały dzyndzelek.). Co do regulatora to spróbuj nie powinno się coś stać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2020 Ta pompa ze zdjęcia ma regulację mechaniczną ( ten biały dzyndzelek.). Co do regulatora to spróbuj nie powinno się coś stać. Ta mechaniczna regulacja można uznać że nie istnieje bo przestawiasz dzyndzla i jest niewielka różnica. A poza tym w tym konkretnym modelu na dzień dobry trzeba/powinno się wymienić trzpień na inny bo ten oryginalny rdzewieje. Jeżeli chodzi o regulator elektryczny to ja nic nie pomogę bo ja jestem jak ten elektryk wysokich napięć i prądu się nie tykam hehe Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VDR Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2020 Jakim napięciem zasilana jest ta pompa ? DC czy AC ? Cytuj 110x50x50 ,sump 62.5x38x40, 3x Tunze 6045, nj4500, H&S 150-F2001 Dariusz 'VDR' Rubinkiewicz http://nano-reef.pl/topic/35493-275l-radomskie-malenstwo/ http://art.debesciak.net http://www.klub-malawi.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek77 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2020 Nie poszło. Przy napięciu pon. 200 V wirnik wpada w wibracje i nie pompuje. Ta plastikowa regulacja prawie nie zmienia przepływu. Mam dwa falowniki z najniższej półki - jeden przy deklarowanym maksymalnym przepływie 3000l/min jest trochę za słaby ( wg mnie trochę za mały ruch wody), drugi o deklarowanym max. przepływie 4000l/min robi mi już pralkę w akwa. Tak więc deklarowany przepływ nie równa się rzeczywistemu. Ale tak to jest z tanimi rzeczami. Pozdrawiam. A tak apropo trzpienia to gdzie mógłbym zmaleść jakiś zamiennik? ( najlepiej ceramiczny). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
montymick Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2020 Ja cię nie mogę. Ale lenistwo! Wpisz u wujka gugla "oś ceramiczna" i masz milion wyników. Po za tym musisz znać wymiary twojej ośki ( średnica i długość). Cytuj Solarium V3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2020 7 godzin temu, montymick napisał: Ja cię nie mogę. Ale lenistwo! Wpisz u wujka gugla "oś ceramiczna" i masz milion wyników. Po za tym musisz znać wymiary twojej ośki ( średnica i długość). pręt węglowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek77 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2020 Taki używany w modelarstwie do wzmacniania konstrukcji? A da się taki pręt dociąć na wymaganą długość czy pęknie nie w tym miejscu co trzeba? Próbował ktoś to stosować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Reefbos Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2020 26 minut temu, Arek77 napisał: Taki używany w modelarstwie Dokładnie taki. Tnie się łatwo. Nie pęka. Najlepiej cięć mini tarczą (jak Dremel) w ostateczności piłką do metalu. Pytanie, czy dobierzesz właściwą średnicę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek77 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2020 Zmierzę suwmiarką (o ile ją znajdę bo nie używałem jej już dobre parę lat) i spróbuję coś dobrać. Tylko....- węgiel nie jest taki twardy jak ceramika (no chyba że diament, ale na taką ośkę, puki co ;-) mnie nie stać) - i wirnik może go wytrzeć po pewnym czasie. No ale jak nie spróbuję - to się nie dowiem, nie są to duże koszta. Dzięki za pomysł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2020 Ten który pokazałeś jest idealny mierz kupuj zapomnij o problemie rdzy Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach