atk Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2020 Z niewiadomego mi powodu glony w refugium zaczęły zmieniać kolor oraz dziwnie wygląda... Czy to normalne i czego może być to przyczyna oraz jak z tym żyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawellb Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2020 Ile świecisz i czym? Jakie parametry masz? Dozujesz suplementy (np. żelazo)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boo12 Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2020 rozpuszczają się bo nie mają papu, albo zacznij dozować czego brakuję albo czym prędzej wyciągaj bo rozpuszczając się oddają do wody co wciągnęły Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2020 Godzinę temu, boo12 napisał: rozpuszczając się oddają do wody co wciągnęły Jakie bzdury... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boo12 Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2020 2 minuty temu, elespero napisał: Jakie bzdury... gratuluje bardzo merytorycznej wypowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2020 1 godzinę temu, boo12 napisał: rozpuszczając się oddają do wody co wciągnęły 40 minut temu, boo12 napisał: gratuluje bardzo merytorycznej wypowiedzi One nie oddają tego co wciągnęły.. Glony gdy się "rozpuszczają" to giną, gniją, umierają. Więc w tym procesie zostanie ewentualnie coś do wody uwolnione a nie że oddadzą to czym się pożywiły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
atk Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2020 Świece białym led 10W... Papu raczej maja bo no3 =25, po4 = 0.2 Dozuje core7 other methid triton... Wyciągac to co zmieniło kolor? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2020 A to nie jest po prostu bród który osiadł się na nich? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boo12 Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2020 27 minut temu, elespero napisał: One nie oddają tego co wciągnęły.. Glony gdy się "rozpuszczają" to giną, gniją, umierają. Więc w tym procesie zostanie ewentualnie coś do wody uwolnione a nie że oddadzą to czym się pożywiły Napisałem bardzo ogólne, że nie jest dobrze gdy się rozpuszczają nie wydawało mi się konieczne rozwodzenie się nad tym co konkretnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2020 Mnie to wygląda na syf który się gromadzi w sumpie,właśnie taki brązowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SU1 Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2020 To jakiś czerwony "glon" czy sinice , miałem to samo po bum w zbiorniku . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach