Bartolomeo84 Zgłoś Napisano 23 Lutego 2020 Podpinam się, też jestem w trakcie szukania dozownika Cytuj BEZ ODPIENIACZA LOW TECH/HIGH NATURE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Guban88ok3m Zgłoś Napisano 23 Lutego 2020 Ja mam aquatrend. Kosztuje trochę ale wpisuje się dawkę np 24ml i ustawia ilości dawek np 24 a komputer sam rozbija na małe dawki. Można dokupić dolewka, czujjnnik temp, ph i drugi moduł. Jest mega wygodna a nie wiem jak jebao ale ze to co czytałem każda dawkę z osobna sie wpisuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pdz Zgłoś Napisano 26 Lutego 2020 Elektronika gotowa, wszystkie graty oprócz pomp .... leżą w magazynie w Chinach :-/ Cytuj . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 26 Lutego 2020 Elektronika gotowa, wszystkie graty oprócz pomp .... leżą w magazynie w Chinach :-/I za szybko nie przyjdą. Licz tak za 3 miesiące że do Ciebie trafią.Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pdz Zgłoś Napisano 26 Lutego 2020 7 minut temu, =Fresz= napisał: I za szybko nie przyjdą. Licz tak za 3 miesiące że do Ciebie trafią. Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Trudno, wybrałęm kiepski moment na zakup z Chin. Cytuj . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pdz Zgłoś Napisano 21 Marca 2020 (edytowane) Niestety pompy jadą , cały czas w drodze , leję z ręki , na początku po 10 , później po 15 i obecnie 15 ml. Mg 1380 , Ca 420 , kH 7,4 , No3 25 , PO4 było 0,14 i powoli wzrosło do 0,38 , włożę do skarpety absorber. Korale ładnie się bujają, ładnie się pompują, spore przyrosty w niektórych, Sarco się dzieli a zoa odżyły z na oko pustych skałek. Co o tym myślicie ? Coś korygować czy nadal lać po równo ? Edytowane 21 Marca 2020 przez pdz (wyświetl historię edycji) Cytuj . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacgues Zgłoś Napisano 25 Marca 2020 Z tańszych Jebao Doser 3.4 z WiFi wydaje się bardzo ciekawą opcją. Do podstawowego Ballinga 4 pompy wystarczą w zupełności, a nawet w takim ustawieniu - 3 na macro (razem z Ca zmieszane różne micro) i czwarta na bakterie. Ewentualnie wersja rozszerzona z 2 modułów: 3 na macro, 4 na micro (Red Sea Colors A B C D) i jedna na bakterie Microblift Special Blend. Lub zamiast bakterii jakieś żarcie dla korali, chociaż takie wynalazki wolę podawać ręcznie kilka razy w tyg, aby się nie marnowały, bo do tanich nie należą. Spot feeding zawsze w cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pdz Zgłoś Napisano 25 Marca 2020 Dojechały pompki, dzisiaj biorę się za składanie do kupy. Będzie 8 kanałów, potrzebne jest - 3 na Balling , 2 na dodatki , 1 na fito , 2 na zapas Cytuj . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
joopa Zgłoś Napisano 18 Listopada 2020 Może ktoś będzie potrzebował. Jebao 3.4 po 6 mcach już awaria. Jeden kanał nie podaje żądanej dawki. Działa tylko w trybie ręcznym. Także średnio z kulturą pracy Cytuj akwarium 100x55x45; lampa Ati sunpower 6x39; obieg Tunze Silence 1073.020; cyrkulacja 2x6055, odpieniacz DYI BK160 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach