atk Zgłoś Napisano 14 Marca 2020 Witajcie, Pytanie w jaki najszybszy i najsensowniejszy sposób można wprowadzić jakieś życie na skałki i w toń wody - nie mam na myśli ryb i innych bezkręgowców. W nocy chelmon poluje na skałkach to samo mandaryn ale w praktyce nic tam nie ma (albo mi się tak wydaje)... Czy można zasiedlić i wprowadzić dla nich jakiś naturalny posiłek? Na szczęście są mrożonki Artemia... Mysis... Krill... Ale chciałbym coś żywego i naturalnego Akwarium ma 7 m-cy. Pozdrawiam serdecznie G. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 14 Marca 2020 Zacznij od suplementacji fitoplanktonu. Oczywiście możesz wlać porcję wrotków i widlonogow Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
atk Zgłoś Napisano 15 Marca 2020 A można gdzieś kupić taka gotową porcje żywej wrotki lub widłonogów (sklep) czy raczej indywidualna hodowla? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hoom Zgłoś Napisano 15 Marca 2020 Jak używałem kiedys filtr gotowy to mialem masę życia na skale . Widlonogi wprost z refugium trafiały do akwarium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 15 Marca 2020 Wrotki I copepoda się łatwo hoduje, ale w sklepach powinny być woreczki z zywym pokarmem. Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Słony leszcz Zgłoś Napisano 15 Marca 2020 6 godzin temu, atk napisał: A można gdzieś kupić taka gotową porcje żywej wrotki lub widłonogów (sklep) czy raczej indywidualna hodowla? Wpisz w google sexykrewetka. Konrad bez problemu Cię zaopatrzy, chyba że się odciął od świata w związku z koroną Cytuj http://nano-reef.pl/forums/topic/102607-to-jeszcze-będzie-ładna-kosteczka/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FajnyRadziu Zgłoś Napisano 15 Marca 2020 8 godzin temu, Słony leszcz napisał: Wpisz w google sexykrewetka. Konrad bez problemu Cię zaopatrzy, chyba że się odciął od świata w związku z koroną Sam o tym myślałem ale krewetki mi wsuną wszystko :/ dlatego myślę nad mini pudełkiem przelewowym i sumpem z gruzem żywej skały gdzie zaszczepię mocno życiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach