Cimas Zgłoś Napisano 30 Maja 2020 Od jakiegoś miesiąca mam quadricolor w zbiorniku, ostatnio juz się ładnie pompował a dzisiaj wygląda źle. I się zastanawiam czy może się dzięki, bo karmiłem go dość obficie, czy może zbiera mu się umierać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dadario Zgłoś Napisano 30 Maja 2020 Wg mnie wygląda kiepsko... Zbyt kiepsko żeby to był podział... Podaj podstawowe dane zbiornika plus aktualne parametry... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ironista Zgłoś Napisano 30 Maja 2020 (edytowane) Dodatkowo rozkoduj proszę to określenie "dość obficie", bo to znaczy wszystko i nic, czyli czym go karmisz, ile tego dajesz i z jaką częstotliwością. Jak Szymon napisał powyżej - kiepsko to wygląda dla niego. Ukwiała, rzecz jasna, nie Szymona. Czy nad nim to przypadkiem nie jest sarcophyton ? Też nie wydaję się szczęśliwy. Edytowane 30 Maja 2020 przez Ironista (wyświetl historię edycji) Cytuj I znowu zalewamy, i znowu i tak do usranej śmierci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cimas Zgłoś Napisano 30 Maja 2020 Zbiornik 100x40x40 oświetlenie LED 128w, ukwiał ma jakieś 15cm od lamp Parametry; No3 10 Po4 0.1 KH 8 Ca 420 Zasolenie 34ppt Ukwiała karmiłem co 2 artemia po parę kawałków. Sarco dość specyficzny, wegetuje tam od zalania zbiornika Reszta koralowców (miękkie i lpsy) obecnie bardzo szczęśliwe i ładnie rosną. Mam też jeszcze jednego ukwiała, nie jestem pewien czy quadri czy crassa, i jest szczęśliwy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ironista Zgłoś Napisano 30 Maja 2020 A czy ten ukwiał nie dotykał się przypadkiem z tym sarco ? Jeden z moich tak wyglądał po wojnie z montiporą, przestawiłem i wydobrzał. Co do karmienia, to artemią to on się nie naje specjalnie. Kup stynkę, odetnij kawałek ze dwa, trzy centymetry, rozmróź i zapodaj. Jak zje to będzie miało mu się na życie, jak nie, to nie wróżę mu przyszłości. Cytuj I znowu zalewamy, i znowu i tak do usranej śmierci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cimas Zgłoś Napisano 30 Maja 2020 53 minuty temu, Ironista napisał: A czy ten ukwiał nie dotykał się przypadkiem z tym sarco ? Jeden z moich tak wyglądał po wojnie z montiporą, przestawiłem i wydobrzał. Niee, siedział na tym kamyku jakby od dołu i się wyciągał do światła, dzisiaj rano wlazł na górę obok sarco i leży taki smutny. Jak jest taki umierający (mam nadzieję, że nie) to dać mu stynki? Nie lepiej coś "delikatniejszego" właśnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cimas Zgłoś Napisano 30 Maja 2020 A tak wygląda drugi mały ukwiałek Potrafi ktoś potwierdzić że to quadricolor? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomko Zgłoś Napisano 30 Maja 2020 (edytowane) Tak to mały quadri. Pozdro, tomko Edytowane 30 Maja 2020 przez tomko (wyświetl historię edycji) Cytuj Nowe 400L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cimas Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2020 Tak wygląda obecnie, myślicie, że się pozbiera? Dodam że na noc trochę się pompuje i jest jakoś dwa razy większy niż w dzień. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Konrad_Wwa Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2020 Daj mu czas, nie podawaj pokarmów na siłę bo to nic nie da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach