fifek33 Zgłoś Napisano 19 Lipca 2020 Czy mieliście kiedyś taka sytuacje ze po imprezie w pokoju gdzie stoi baniak woda zmętniała od oparów alkoholu ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomko Zgłoś Napisano 19 Lipca 2020 No było grubo pite :)) Nie zdarzyło mi się ale mam dobrą wentylację. Może ściemniacze wylewali do zbiornika? Pozdr. , tomko Cytuj Nowe 400L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fifek33 Zgłoś Napisano 19 Lipca 2020 Tutaj nikt nie ściemniał no poszło 5 butelek [emoji2]Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafal19 Zgłoś Napisano 19 Lipca 2020 Kiedyś mi się denaturat wylał na podłodze, rano we wszystkich akwariach woda mętna, przeszło po dniu. Cytuj akwarium morskie 1000L https://www.youtube.com/watch?v=8D0ij2GB8cE Rowerowe Trasy Masy - blog rowerowy, fotorelacje z wypraw. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andzior70 Zgłoś Napisano 19 Lipca 2020 (edytowane) Widziałem akwa po imprezie które wymagało restartu, niestety ktoś z imprezowiczów polał kolejkę rybkom. Edytowane 19 Lipca 2020 przez andzior70 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek77 Zgłoś Napisano 19 Lipca 2020 (edytowane) 56 minut temu, fifek33 napisał: Czy mieliście kiedyś taka sytuacje ze po imprezie w pokoju gdzie stoi baniak woda zmętniała od oparów alkoholu ? To na pewno nie od oparòw alkoholu. Coś musiało zostać wlane lub wrzucone do akwa. Edytowane 19 Lipca 2020 przez Arek77 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dla syna Zgłoś Napisano 19 Lipca 2020 Moje przeżyło wiele imprez i niekiedy zawodników wynosili ale nigdy nie było zmętnienia. Wniosek taki że albo nie było ściemniaczy, albo mam rybki które % szybciej konsumują niż bakterie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ilarios Zgłoś Napisano 20 Lipca 2020 Zdecydowanie jest to możliwe. Kilkukrotnie przerabiałem podobną sytuację szczególnie w zimie, gdzie dostęp świeżego powietrza jest ograniczony. Nikt nic do zbiornika nie wylewał, stopień zmętnienia zależał też od ilości przebywających osób w pomieszczeniu z akwarium oraz ilości spożywanych płynów. Zmętnienie znikało na ogół za ok. 2-3 dni. Sam nie wierzyłem że jest to możliwe, ale po kilkunastu (może nawet kilkudziesięciu) dokładnie takich samych sytuacji na 100% jestem pewien, że to co piszesz jest tego przyczyną. w lecie, gdzie okna są pootwierane sytuacja taka to rzadkość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fifek33 Zgłoś Napisano 20 Lipca 2020 Okna były zamknięte klima dzialalaWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ilarios Zgłoś Napisano 20 Lipca 2020 Ja mam dosyć dużą powierzchnię tafli wody bo 160x60. U mnie działo się podobnie, już wcześniej kosultowałem z różnymi ludźmi "z branży" i potwierdzali że jest to jak najbardziej możliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach