AnT Zgłoś Napisano 12 Października 2020 (edytowane) . Edytowane 13 Marca 2022 przez AnT (wyświetl historię edycji) Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alcoholik Zgłoś Napisano 12 Października 2020 Słyszałem o stosowaniu pyłku jako suplementacja, uzupełnienie diety dla krewetek, wiem że co niektórzy dodaja miodu do akwarium.Wysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dadario Zgłoś Napisano 12 Października 2020 53 minuty temu, AnT napisał: Skład pyłku pszczelego to: w 30% – strawne węglowodany w 26% – cukry (głównie fruktoza i glukoza) Nie do końca.. Węglowodany to inaczej cukry, aczkolwiek w składzie pyłku jest również celuloza (błonnik taki "specyficzny" cukier) dla ludzi i większości zwierząt materiał nierozkładalny. Nigdy nie stosowałem, aczkolwiek wydaje się raczej dobrze zbilansowanym produktem dla zwierząt morskich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dla syna Zgłoś Napisano 12 Października 2020 W słodkowodnym używałem. Strasznie pyli wodę. Były widoczne szybkie ubytki odchodów bez zakwitu bakteryjnego i bez ekspansji glonów (w dojrzałym akwarium). Po regularnym stosowaniu miałem problem z utrzymaniem roślin w dobrej kondycji. Ryby i raki tego nie odczuwały. Pod koniec stosowania zapach wody był dziwny (nie zepsuty ale taki nienaturalny), nie wiem czy to w wyniku problemów z roślinami czy z powodu stosowania proszku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chwialek Zgłoś Napisano 12 Października 2020 A ja wiem kto stosował... sam też podawałem okazjonalnie w dawkach rzekłbym terapeutycznych. System z odpieniaczem i rolermatem. Negatywów nie zaobserwowałem. Z pozytywów fajnie reagowały LPS Pyłek to "witaminy, mikro i makroelementy, aminokwasy, lipidy i flawanoidy". I tu mam wielki znak zapytania LPS reagowały na witaminy aminokwasy i minerały czy raczej był to efekt reakcji na lipidy... Cytuj było: http://nano-reef.pl/...ki/page__st__20 obecnie: http://nano-reef.pl/topic/78892-45022313-katafalk-i-trumna-slona-kropla-z-popiolow/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dale Zgłoś Napisano 13 Października 2020 W słodkim podawałem w miksie razem z czosnkiem i szpinakiem paletkom, ale szczerze mówiąc, robiłem to "bo taki przepis znalazłem" czy i na co działał, nie wiem. W morskim, mam za małą wiedzę żeby stosować. Ale podchodził bym do tego ostrożne - "primum non nocere" Cytuj 125x55x55 ogólnej rafy+50x45x45 konikarium - wspólny obieg "Powered by Twistman" - Twistman OB-200-EXT, Reaktor Wapnia Calc+ Reactor Medium + DI-500-60, 3x maxspect ethereal , bujane przez maxpect gyre, sterowane przez NEMO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach