Hoom Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2021 Mozecie mi polecić jakieś urządzenie do stałego pomiaru zasolenia . Najlepiej takie które ma własny wyświetlacz . Chodzi mi o to ze jak otworze szafkę to widzę a nie muszę odpalić jakąś apke łączyć sie itd . Szybciej wtedy będzie sprawdzić małą Hanką Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2021 Na aliexpresie jest sporo takich urządzeń. Mam i ja. https://pl.aliexpress.com/item/4000814277150.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.7c875c0fso2WDp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzesiejko Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2021 Polecasz? Jest to w miarę dokładne żeby mniej więcej na pierwszy rzut oka widziec że jest ok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klossowski Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2021 24 minuty temu, Grzesiejko napisał: Polecasz? Jest to w miarę dokładne żeby mniej więcej na pierwszy rzut oka widziec że jest ok? Mam to od pół roku. Ostatnio sprawdzałem na płynie referencyjnym i nadal działa bez większych przekłamań. Z tym, że ja nie nam tego non stop włączonego, włączam tylko parę razy na tydzień. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korabol Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2021 Jeśli kasa nie gra wiekszej roli to polecam GHL lub Tunze.GHL sam kiedyś używałem. Gesendet von meinem VOG-L29 mit Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czupacabra Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2021 A po co mierzyć nonstop zasolenie?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hoom Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2021 2 godziny temu, korabol napisał: Jeśli kasa nie gra wiekszej roli to polecam GHL lub Tunze. GHL sam kiedyś używałem. Gesendet von meinem VOG-L29 mit Tapatalk Z tego co wiem ghL . Wyświetla to na telefonie a to raczej mnie nie interesuje . A co to za tunze ? Nie słyszałem o tym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ejdzej88 Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2021 40 minut temu, czupacabra napisał: A po co mierzyć nonstop zasolenie? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Bo stałość tego parametru jest tak naprawdę najważniejsza w całej naszej zabawie, a niestety Balling i odpieniacz wpływają na zmianę tego parametru? Zobacz ile osób majstruje przy KH, Ca i MG mierząc zasolenie dziadowym spławikiem, po czym wysyła wodę na ICP i jest zdziwiona, że zasolenie to się rozjechało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dale Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2021 Ciekawe jak będą zdziwieni kiedy wyjdzie że sprzęt od majfrendów lub nawet droższy, ale kiepsko skalibrowany wskazuje abstrakcyjne wartości Zasolenie zmienia się raczej powoli i te zmiany można wyłapać, ale parametr warto monitorować. Cytuj 125x55x55 ogólnej rafy+50x45x45 konikarium - wspólny obieg "Powered by Twistman" - Twistman OB-200-EXT, Reaktor Wapnia Calc+ Reactor Medium + DI-500-60, 3x maxspect ethereal , bujane przez maxpect gyre, sterowane przez NEMO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korabol Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2021 Z tego co wiem ghL . Wyświetla to na telefonie a to raczej mnie nie interesuje . A co to za tunze ? Nie słyszałem o tym Miałem kiedyś, 10 lat temu Profiluxa z dołożona karta i sondą grafitowa do stałego pomiaru bez wysyłania na telCo do Tunze, dorrki pomyliłem z Conductivity Meter Gesendet von meinem VOG-L29 mit Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hoom Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2021 12 minut temu, korabol napisał: Miałem kiedyś, 10 lat temu Profiluxa z dołożona karta i sondą grafitowa do stałego pomiaru bez wysyłania na tel Co do Tunze, dorrki pomyliłem z Conductivity Meter Gesendet von meinem VOG-L29 mit Tapatalk A profilux ma swój wyświetlacz . Chińszczyzny raczej nie chce . Nie ufam niczemu co ze wschodu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korabol Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2021 A profilux ma swój wyświetlacz . Chińszczyzny raczej nie chce . Nie ufam niczemu co ze wschodu Profilux ma swój wyświetlacz i możesz doczepić jeszcze drugi zewnętrzny. Mowa o Profilux 2. Gesendet von meinem VOG-L29 mit Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danielj Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2021 Jeśli kasa nie gra roli to weź Profka 3 https://reefshop.pl/pl/p/GHL-Profilux-3.1T-ex-Ultimate-Set/4567 i masz pomiar redox Ph, zasolenie i temperaturę w jednym. Do tego sterowanie światłem, pompami . A jak doposażysz sprzęt to i smsy Ci wyśle. Cytuj 90x55x50+ sump. ATI 8x39W,Deltec A{F600. LPS-owo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach