pele1912 Zgłoś Napisano 2 Lutego 2021 Chciałem oderwać ukwiał od skały i rozerwał się jeden cycek. To jest quadricolor rainbow. Przeżyje to uszkodzenie czy mam szukać nowego domu dla błaznów? Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
T.TOM.T Zgłoś Napisano 2 Lutego 2021 spokojnie da radę , nic mu nie będzie /że dwa dni będzie się tylko mniej pompował/ Cytuj 200x70x60 + 240L.sump , ośw.T5 10x80W ,cyrkulacja 2x tunze6080 + 2x JVP102 ,obieg tunzemaster10076.03 , odpieniacz skimz sv253 , reaktor wapnia START: grudzień 2007r. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
J@cekWro Zgłoś Napisano 2 Lutego 2021 Jak nie jest jakiś mega rozerwany nic mu nie będzie. Jeden cycek różnicy mu nie zrobi.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj 900 l (180x85x60) + 250 l sump, cyrkulacja Jebao WP-60 + Jebao RW-15 + 2 x Tunze 6105 + Tunze 6215, RedSkim 250, obieg Laguna 7600, 60 kg LR,8x80W T5+LED, Aquacare Calcium Reactor 3. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pele1912 Zgłoś Napisano 2 Lutego 2021 Jak nie jest jakiś mega rozerwany nic mu nie będzie. Jeden cycek różnicy mu nie zrobi.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu TapatalkaAha. Dzięki za info. Jeden cycek tylko od razu zniknął w gąszczu całej reszty. Chciałem go przenieść w miejsce gdzie będzie mu lepiej bo coraz bliżej był pompy. Nie myślałem że jest tak delikatny. Jak się uszkodził to już poszło łatwo i puścił skałę teraz jest w takim miejscu że chyba sobie odpuści spacery.Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dale Zgłoś Napisano 2 Lutego 2021 Niektórzy nawet tak fragują ukwiały. Będzie dobrze... Ja mam jednego, który odrodził się z fragmentu stopy która została na skale Podpowiem, większość ukwiałów lubi mieć nogę schowaną w zagłębieniu. Cytuj 125x55x55 ogólnej rafy+50x45x45 konikarium - wspólny obieg "Powered by Twistman" - Twistman OB-200-EXT, Reaktor Wapnia Calc+ Reactor Medium + DI-500-60, 3x maxspect ethereal , bujane przez maxpect gyre, sterowane przez NEMO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Konrad_Wwa Zgłoś Napisano 2 Lutego 2021 Godzinę temu, pele1912 napisał: Aha. Dzięki za info. Jeden cycek tylko od razu zniknął w gąszczu całej reszty. Chciałem go przenieść w miejsce gdzie będzie mu lepiej bo coraz bliżej był pompy. Nie myślałem że jest tak delikatny. Jak się uszkodził to już poszło łatwo i puścił skałę teraz jest w takim miejscu że chyba sobie odpuści spacery. Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka Odnośnie miejsca to ukwiał może mieć inne zdanie:) na pompę najlepiej dać jakąś osłonę bo nigdy nic nie wiadomo, ja mam oba cyrkulatory zabezpieczone ale jak widać za słabo bo heteractis jakoś się dostał w cyrkulator i go rozszarpało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goclik Zgłoś Napisano 2 Lutego 2021 Ja "fragowałem" ukwiała tnąc go na pół, bo był wielkości talerza, a sam jakoś nie chciał się podzielić. To mu pomogłem Całkowite zagojenie zajęło mu chyba ze 2 miesiące jeżeli dobrze pamiętam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pele1912 Zgłoś Napisano 2 Lutego 2021 Dzięki wszystkim. Macie rację wsadziłem go w szczelinę skalną ale wybrał inną szczelinę. Już się napompował nawet, co prawda nie tak jak wcześniej ale gościu żyję. Teraz poczekam czy to już jego miejsce a później przestawie spa bo nie będzie zadowolony z towarzystwa ukwiału. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach