Laszek Zgłoś Napisano 29 Maja 2021 Jak w tytule. Czy w wodzie morskiej będzie coś wydalał? Czytałem składy chemiczne i szkodliwy jest podczas rozgrzewania. Czy w wodzie morskiej zacznie się rozpuszczać. Ktoś coś może podpowie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomko Zgłoś Napisano 29 Maja 2021 (edytowane) Śmiało stosuj. Ja stosuję i bez problemu. Pozdr., tomko Edytowane 29 Maja 2021 przez tomko (wyświetl historię edycji) Cytuj Nowe 400L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawellb Zgłoś Napisano 29 Maja 2021 Klej na gorąco w słonej wodzie puszcza tzn. nie trzyma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomko Zgłoś Napisano 29 Maja 2021 3 godziny temu, pawellb napisał: Klej na gorąco w słonej wodzie puszcza tzn. nie trzyma. Miałem poklejony odpieniacz i kaskadę i wszystko trzymało 1,5 roku bez problemu. Więc pewnie technika klejenia, rodzaj wkładu ma znaczenie. Aktualnie mam podstawki pod skałę poklejone na kleju na gorąco. Cytuj Nowe 400L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Laszek Zgłoś Napisano 30 Maja 2021 Mi chodzi żeby spsy pokleić do podstawek. One i tak szybko oblewają podstawki więc jak nie rozpuści się do 2 tygodni powinno być git. Najważniejsze żeby nie wydzielało nic do wody. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomko Zgłoś Napisano 30 Maja 2021 18 minut temu, Laszek napisał: Mi chodzi żeby spsy pokleić do podstawek. One i tak szybko oblewają podstawki więc jak nie rozpuści się do 2 tygodni powinno być git. Najważniejsze żeby nie wydzielało nic do wody. To się raczej nie uda. Nie złapie dobrze. Ale próbuj. Cytuj Nowe 400L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Laszek Zgłoś Napisano 30 Maja 2021 4 minuty temu, tomko napisał: To się raczej nie uda. Nie złapie dobrze. Ale próbuj. Spróbuję i dam znać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dale Zgłoś Napisano 30 Maja 2021 No przecież jest klej do korali rozmiękczany w gorącej wodzie... to jest to samo co w sztyfcie. {roblem tylko polega by powierzchnie były chropowate i porowate, wtedy trzeba wcisnąć klej tam i będzie OK. Tylko klej weź bez żadnych barwników czy innych dodatków. Cytuj 125x55x55 ogólnej rafy+50x45x45 konikarium - wspólny obieg "Powered by Twistman" - Twistman OB-200-EXT, Reaktor Wapnia Calc+ Reactor Medium + DI-500-60, 3x maxspect ethereal , bujane przez maxpect gyre, sterowane przez NEMO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Słony leszcz Zgłoś Napisano 30 Maja 2021 22 godziny temu, Laszek napisał: Jak w tytule. Czy w wodzie morskiej będzie coś wydalał? Czytałem składy chemiczne i szkodliwy jest podczas rozgrzewania. Czy w wodzie morskiej zacznie się rozpuszczać. Ktoś coś może podpowie? W którychś "koralach" nawet był artykuł o klejeniu szczepek do podstawek takim klejem. Jak Niemcy tak robią, to musi być git. @dale mylisz dwie rzeczy. Polymorph to nie to samo co klej termotopliwy z pistoletu. Cytuj http://nano-reef.pl/forums/topic/102607-to-jeszcze-będzie-ładna-kosteczka/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Laszek Zgłoś Napisano 30 Maja 2021 Idzie elegancko. Najważniejsze końcówka korala sucha bo klej szybko łapie i ściąga.Wysłane z mojego LM-X525 przy użyciu TapatalkaPoszło. Nawet euphillia dała się chwycić.Wysłane z mojego LM-X525 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomko Zgłoś Napisano 30 Maja 2021 Daj cynk czy klej zalały korale czy się rozkleiło. Pozdr., tomko Cytuj Nowe 400L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Laszek Zgłoś Napisano 4 Lipca 2021 W dniu 29.05.2021 o 20:54, pawellb napisał: Klej na gorąco w słonej wodzie puszcza tzn. nie trzyma. Klej trzyma do teraz każdy koral które przykleiłem od szczepek 3-5cm po matecznik 20cm. Szczepki zaczęły oblewać klej. Szybciej acry nic montipora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomko Zgłoś Napisano 4 Lipca 2021 Well done Cytuj Nowe 400L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach