wojciechH Zgłoś Napisano 8 Lipca 2021 (edytowane) Czy ktoś miał do czynienia z tą skałą? Będę się przeprowadzał i chciałbym przy okazji trochę zmienić w akwarium. Z góry dziękuję za odpowiedź. :-) https://aquamares.de/gestein-und-dekoration/2780-d-d-aquascape-rock-mixed-20-kg.html Edytowane 8 Lipca 2021 przez wojciechH (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mati21 Zgłoś Napisano 8 Lipca 2021 Niedługo zmieniam skałę i zakupiłem pudełko 20kg arka my reef rock mix ,jest to to samo co dd aquascape. Pierwsze wrażenia bardzo pozytywne, dużo różnych kawałków, skała lekka i pełna zakamarków, trzeba ją opłukać bo jest dużo pyłu. Wiem że jest bezproblemowa przy starcie ( nie oddaje nic do wody) i po kilku miesiącach masz piękną fioletową skałę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojciechH Zgłoś Napisano 9 Lipca 2021 (edytowane) Dzięki za odpowiedź kupię też arkę bo jest dobra cena w tym samym sklepie , i można wybrać wielkości od 9 cm do 40 cm .Oglądałem w polskim sklepie i cena prawie podwójna:-( Edytowane 9 Lipca 2021 przez wojciechH (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mati21 Zgłoś Napisano 9 Lipca 2021 Nie ukrywam że właśnie cena mnie skusiła Widziałem ja wcześniej w sklepie więc nie miałem obaw co przyjdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafik73 Zgłoś Napisano 23 Lipca 2021 W dniu 8.07.2021 o 12:29, wojciechH napisał: Czy ktoś miał do czynienia z tą skałą? Będę się przeprowadzał i chciałbym przy okazji trochę zmienić w akwarium. Z góry dziękuję za odpowiedź. :-) https://aquamares.de/gestein-und-dekoration/2780-d-d-aquascape-rock-mixed-20-kg.html Jest spoko mam ponad rok w akwarium , zero plag wiadomo , że zero chłonności (trzeba bilogię uruchomić w supie dodatkow) ale najważniejsze nic nie oddaje . Już zarosła wapiennymi -polecam . Cytuj http://reefhub.pl/ra...5l-z-legionowa/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
benua Zgłoś Napisano 23 Lipca 2021 Zastanawia mnie „ zero chłonności” wygląda na porowatą, pozatym jest napisane że to naturalna skala argonitowa utworzona ze starożytnych raf a nie beton jak AF czy RRR . Cytuj Szkło Reefmax;odpieniacz Hydor Slim Skim 135; obieg - firmware; cyrkulacja - Jebao rw4 + jvp 100; oświetlenie t5; skała - Real Reef Rock 15 kg + żywy piasek 4,5 kg Natures Ocean Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rezus Zgłoś Napisano 23 Lipca 2021 4 godziny temu, benua napisał: Zastanawia mnie „ zero chłonności” wygląda na porowatą, pozatym jest napisane że to naturalna skala argonitowa utworzona ze starożytnych raf a nie beton jak AF czy RRR . Oprócz innych skał mam 9kg DD. Wizualnie nie ma tragedi, porowatości średnia, nic nie oddaje ale w żadnym wypadku nie ma podjazdu do fiji suchej która akurat oddaje fosforany na początku. Cytuj Zbiornik 150x50x60 450l sump 211l.obieg maxspect 10000 l/h, cyrkulacja 2x sow8 8000l/h, maxspect mjk4 15000l/h. Lampa 300w led 2x t5 54w 2x orphek blue sky. Filtracja: 40kg mixu suchych skał, 10kg żywej w sumpie, 4kg Kulek maxspect i 3l life bio fil w reaktorze, buble King 250. Balling ati pro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafik73 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2021 13 godzin temu, benua napisał: Zastanawia mnie „ zero chłonności” wygląda na porowatą, pozatym jest napisane że to naturalna skala argonitowa utworzona ze starożytnych raf a nie beton jak AF czy RRR . Nie wierzyłbym we wszytko co piszą . 9 godzin temu, Rezus napisał: Oprócz innych skał mam 9kg DD. Wizualnie nie ma tragedi, porowatości średnia, nic nie oddaje ale w żadnym wypadku nie ma podjazdu do fiji suchej która akurat oddaje fosforany na początku. Nikt nie zamierza porównywać suchej skały typu premium do budżetowej skorupy . Ale nie zmienia to faktu że za tą cenę 21zl/kg to DD jest okej . W porównaniu np. do MR . A nie do Fiji czy Pukani za 45zł/kg Cytuj http://reefhub.pl/ra...5l-z-legionowa/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2021 7 godzin temu, rafik73 napisał: Nie wierzyłbym we wszytko co piszą . Nikt nie zamierza porównywać suchej skały typu premium do budżetowej skorupy . Ale nie zmienia to faktu że za tą cenę 21zl/kg to DD jest okej . W porównaniu np. do MR . A nie do Fiji czy Pukani za 45zł/kg A jaki jest sens porównywać do Fiji czy Pukani której już nie kupisz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rezus Zgłoś Napisano 24 Lipca 2021 A jaki jest sens porównywać do Fiji czy Pukani której już nie kupisz? [emoji6] W reefguard kupisz. Kupowalem z 4mc temu i w zeszłym miesiącu tez widzialemWysłane z mojego SM-A715F przy użyciu Tapatalka Cytuj Zbiornik 150x50x60 450l sump 211l.obieg maxspect 10000 l/h, cyrkulacja 2x sow8 8000l/h, maxspect mjk4 15000l/h. Lampa 300w led 2x t5 54w 2x orphek blue sky. Filtracja: 40kg mixu suchych skał, 10kg żywej w sumpie, 4kg Kulek maxspect i 3l life bio fil w reaktorze, buble King 250. Balling ati pro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafik73 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2021 6 godzin temu, sith114 napisał: A jaki jest sens porównywać do Fiji czy Pukani której już nie kupisz? Dlaczego nie lubię ? Lubię ale to są skały premium w porównaniu do DD czy MR Cytuj http://reefhub.pl/ra...5l-z-legionowa/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach