Datecs Zgłoś Napisano 26 Listopada 2021 Witam Zbiornik 100x50x50, na srodku lampa DID 16 cm 130 W. Myślę nad dodatkowym oświetleniem, albo będą to małe beleczki LED DIT 2x45 W albo świetlówki T5 Chciałbym po świetlówce z każdej strony LEDa, szukam takich rozwiązań ale nic nie mogę znaleźć, najmniej 2x 39W w belce. Może ktoś miał podobną sytuację? szukam dwóch pojedynczych tub z T5 najlepiej z mocowaniem na akwarium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
L.G. Zgłoś Napisano 26 Listopada 2021 Z tego co pamietam @Beti ma tuby z t5 ale przyczepione do lampy . Zapytaj jej jakie są ich wymiary mocowania z plexy można samemu zrobić . Ja tym razem bez kombinacji dodałem do mojej Led giesemann stellar , bo pojedyncze t5 były by zbyt słabe . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 26 Listopada 2021 25 minut temu, Datecs napisał: Witam Zbiornik 100x50x50, na srodku lampa DID 16 cm 130 W. Myślę nad dodatkowym oświetleniem, albo będą to małe beleczki LED DIT 2x45 W albo świetlówki T5 Chciałbym po świetlówce z każdej strony LEDa, szukam takich rozwiązań ale nic nie mogę znaleźć, najmniej 2x 39W w belce. Może ktoś miał podobną sytuację? szukam dwóch pojedynczych tub z T5 najlepiej z mocowaniem na akwarium Wytłumacz mi proszę w jakim celu zakładasz już trzeci temat prawie identyczny w przeciągu paru godzin, te wszystkie odp zaczną się tobie mieszać, proponuję trzymaj się jednego tematu, można go rozszerzyć w paru zdaniach, do dzieła Ps. Każdy się skupi na jednym temacie a nie trzech prawie identycznych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Datecs Zgłoś Napisano 26 Listopada 2021 2 są podobne - belka DIY - ten jest inny - o T5, rozważam te dwie opcje. Albo belka LED DIT albo gotowe rozwiązanie T5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
THORGAL Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2021 Dokładnie tak samo będę robił Do dwóch lamp maxspect jump chce dołożyć dwie świetlówki T5 39W.Z przodu i z tyłu Kiedyś były fajne belki Hagen glo 1x39W.Teraz juz nie widzę ich w sprzedaży.Jednak same kiedy coś mi nie pasują. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Steron Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2021 Najprościej kupić stateczniki 2x 1x39w lub jeden 2x39w, 2 odbłyśniki z mocowaniem świetlówki, kable z oprawkami bryzgoszczelnymi, kabel zasilający, świetlówki. Mocujesz na śruby bezpośrednio do lampy lub do profili aluminiowych które możesz położyć na lampie. Możesz też kupić tuby z plexi by zabezpieczyć świetlówki przed osadzającą się solą. Albo zbudować obudowę z pienionego pcv. Pomysł i wykonanie to już inwencja twórcza wedle gustu. Cytuj Akwarium: 540l(150x60x60h). Obieg: Aqua Nova 9000 (zasila biopellets), + Aqua Nowa 3000( zasila sterylizator uv 36W). Cyrkulacja: Jebao SOW 15, Jebao SLW 20, Tunze 6095. SUMP(100x45x45): TWISTMAN OB 200 EXT V2 , Twistman Biopellets filter BPF -VX100, Twistman FP-1 Media Reactor, Tunze 6045. Oświetlenie: ATI Sunpower 8x54wT5. Obecny układ świetlówek: 5x Ati Blue Plus, 2x Ati Coral Plus, 1x Ati Aqua Blue Special. Sól: Zazwyczaj Niebieska Red Sea Salt, Balling: Prochy Biomus, SBS Aquaforest. Karmnik automatyczny JBL. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach