Aquaman Zgłoś Napisano 1 Lutego 2022 24 minuty temu, Wojdl napisał: @Chrusciik wysłałbyś zdjęcie aplikacji albo ją podlinkował ? Nmg znaleźć (mam androida) https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nhn.android.band Grupa: coralz Poland Cytuj Akwarium VIV 100x50x50 250L + Sump 74L | Zetlight QMAVEN 6600 200W | Pompa Jebao DCP 3500 | AquaNova NVM-4000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
L.G. Zgłoś Napisano 1 Lutego 2022 Godzinę temu, Arek77 napisał: Poczytaj i pooglądaj filmiki z tą rybką: Discordipinna greissinggeri. Może nie jest za specjalnie pożyteczna, ale ciekawa do obserwacji. Godzinę temu, Wojdl napisał: @Arek77 Panie czemu ona taka tania ? Piękna mała rybka , z zajefajnym kształcie . Popatrzyć trzeba na żółtka ile kosztował 4 lata temu i dziś . Proponuje zastanowić się ile jesteśmy w stanie zapłacić za nasze pupile , bo założę się z wami o flaszkę , że zapłacicie więcej . Dla sprostowania , szukałem jednego miękkiego i przez 8 miesięcy nie znalazłem . Jak się pojawił kosztował 250€ i było z niego 30 szczepek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojdl Zgłoś Napisano 1 Lutego 2022 Dzięki Panowie ! @Ariel @Chrusciik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
natan2012 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2022 (edytowane) Osobiście wybrałbym dwa błazny plus ukwiał-rybcie nie do zdarcia widok zasiedlonego ukwiału bezcenny. Jeszcze mógłbym pokusić się na: Pterapogon kauderni, jakiegoś ślizga i może gobiodona. Zresztą sam szukam obsady ale do zbiorniczka mniejszego bo tylko 60 l. Ale tak jak pisali koledzy wyżej to poprawiłbym ułożenie skały i zainwestował w lampę. Pierwsze akwarium kostkę 42 l też prowadziłem na aquel i było bez szału. Późnie reefmaxa początkowo również na aquelu aż przesiadłem się na maxspecta z t5 i był to strzał w dzięsiatkę. Nową kroplę też postawiłem na podobnym zestawie. Jeżeli chodzi o zakup życia to nigdy nie zawiodłem się na Jadwidze Morskiej, Seafrags. Dołożylbym jeszcze drugi filtr np tidala 110- mega sprzęt i ta pojemność. Nie mogę również zapomnieć o automatycznej dolewce. Dla mnie drugie po oświetleniu najważniejsze urządzenie. Edytowane 1 Lutego 2022 przez natan2012 poprawa (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojdl Zgłoś Napisano 1 Lutego 2022 Dzięki za pomoc @natan2012 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
L.G. Zgłoś Napisano 1 Lutego 2022 (edytowane) 1 godzinę temu, natan2012 napisał: Osobiście wybrałbym dwa błazny plus ukwiał-rybcie nie do zdarcia widok zasiedlonego ukwiału bezcenny. Nie będę ukrywał , bo uwielbiam ukwiały . Zabezpieczyć pompy na początku przy quadri , albo brać dywanowe i rybcie do nich dostosowane . Jak będzie ktoś zainteresowany to mogę temat założyć. Trochę glonów na start nie zaszkodzi , a jeśli będzie zainteresowanie , to baniak będzie trzeba mocno obciążyć Edytowane 1 Lutego 2022 przez Ariel (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
montymick Zgłoś Napisano 2 Lutego 2022 Nie chce mi się już poprawiać jednego kolegi ale muszę dodać - ani cinthus ani biocellatus to nie są babki kopiące tylko symbiotyczne ( krewetka kopie norki a babka tylko jej pilnuje ). W akwarium pełnią rolę raczej ozdobną niż pożyteczną. Mandaryn jedzący glony......... ehhhhh Cytuj Solarium V3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojdl Zgłoś Napisano 2 Lutego 2022 @montymick a jakiegoś konika morskiego mogę dodać, czy za małe akwarium, a jak tak to jakiego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
natan2012 Zgłoś Napisano 2 Lutego 2022 1 godzinę temu, Wojdl napisał: @montymick a jakiegoś konika morskiego mogę dodać, czy za małe akwarium, a jak tak to jakiego ? Kolego poczytaj lepiej dział dla początkujących bo widzę niezbyt poważne podejście do tematu- koniki to zwierzaki dla doświadczonych akwarystów. Wymagają specjalnego zbiornika, mocnej filtracji i żywienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojdl Zgłoś Napisano 2 Lutego 2022 @natan2012 Dobra na razie zostanę przy rybach i miękkasach. Mógłbym jakiś kontakt do Ciebie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
natan2012 Zgłoś Napisano 2 Lutego 2022 8 minut temu, Wojdl napisał: @natan2012 Dobra na razie zostanę przy rybach i miękkasach. Mógłbym jakiś kontakt do Ciebie ? pisz na priv chętnie pomogę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach