any1977b Report post Posted September 13, 2022 Witam wszystkich.Mam problem z identyfikacją,mianowicie miesiąc temu doszło pare korali i coś wyrosło mi na koralu,niebieskie,jakby piórka,niewidać jakby szkodziło i dość szybko rośnie,foto Quote Share this post Link to post Share on other sites
Beti Report post Posted September 13, 2022 Fatalna fotka, ale raczej to xenia elongata pulsująca, aczkolwiek mogę się mylić. Quote Share this post Link to post Share on other sites
any1977b Report post Posted September 13, 2022 No raczej nie,jest strasznie cienka,takie piórka,spróbuje jutro lepszą cyknąć. Quote Share this post Link to post Share on other sites
chwialek Report post Posted September 17, 2022 Wyrwij kawałek ręką tylko tak aby nic nie dostało się do toni wodnej i sprawdź kolor w świetle dziennym poza akwarium. Quote było: http://nano-reef.pl/...ki/page__st__20 obecnie: http://nano-reef.pl/topic/78892-45022313-katafalk-i-trumna-slona-kropla-z-popiolow/ Share this post Link to post Share on other sites
any1977b Report post Posted September 17, 2022 Troche szary się robi poza wodą,ale patrząc na grubość,puszystość to wygląda jak glon niestety,niebieski ale chyba glon Quote Share this post Link to post Share on other sites
palaeo Report post Posted September 22, 2022 Dla mnie wygląda to jak jakiś stułbiopław. Chyba, że to Bryopsis - ciężko tak bez skali i dobrego zdjęcia. Quote Share this post Link to post Share on other sites
any1977b Report post Posted September 22, 2022 Właśnie sam niewiem.teraz to ma gdzieś 8x8cm.Ładnie faluje ale niema jakiejś nogi,łodygi,takie piórka.lepszego juz niezrobię chyba. Quote Share this post Link to post Share on other sites
L.G. Report post Posted September 22, 2022 To glon . Mam je również, nie potrzebują dużo światła. Quote Share this post Link to post Share on other sites
any1977b Report post Posted September 22, 2022 Ale wywalać czy zostawić? Quote Share this post Link to post Share on other sites
L.G. Report post Posted September 22, 2022 3 minuty temu, any1977b napisał: Ale wywalać czy zostawić? To zależy tylko od twoich upodobań. Ja zostawiam . Quote Share this post Link to post Share on other sites
any1977b Report post Posted September 22, 2022 Super,dzięki bardzo za identyfikację dziada ) też zostawię bo nieźle wygląda. Quote Share this post Link to post Share on other sites
L.G. Report post Posted September 22, 2022 15 minut temu, any1977b napisał: Super,dzięki bardzo za identyfikację dziada ) też zostawię bo nieźle wygląda. To jest jakiś glon palmowy . Ale jeszcze nie szukałem jaki dokładnie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
any1977b Report post Posted September 22, 2022 Ok.dzięki Quote Share this post Link to post Share on other sites
Duracell Report post Posted January 25 Macie problem to jest bryopsis , jak będziecie wyrywać to tylko będzie gorzej Quote Share this post Link to post Share on other sites