Daro73 Zgłoś Napisano 25 Marca Jak zresetować to urządzenie do ustawień fabrycznych. Przez jakiś czas działało, problem pojawił się w momencie kiedy chciałem dodać do aplikacji falownik. Pompa dozująca wtedy zgłupiała, przestała łączyć się z siecią. Po ponownej próbie podłączenia, przeinstalowaniu aplikacji i próbie połączenia z Wi-Fi aplikacja do sterowania dozownikiem się uruchamia, zachowane są ustawienia dawek....tyle że zielona dioda statusu połączenia miga a z aplikacji brak reakcji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Opelin Zgłoś Napisano 25 Marca Tu masz User Manual. Nie wiem czy zaglądałeś. https://media.s-bol.com/gp0BQYDDYYYY/original.pdf Piszą jedynie o resecie wi-fi. Trzymasz guzik 10 sekund. Powinna zacząć mrugać na zielono i czerwono. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daro73 Zgłoś Napisano 26 Marca Owszem zaglądałem do instrukcji którą otrzymałem wraz z dozownikiem. W samej aplikacji jest opcja device reset. Próbowałem wykonać kroki według instrukcji ale to nic nie daje bo pozostają nawet ustawienia dawek płynu. Problem jest w tym że w żaden sposób nie mogę połączyć się przez Wi-Fi Udało mi się połączyć dozownik w trybie AP ale też nie działa do końca poprawnie. Dlatego pomyślałem nad jakimś przywróceniem ustawień fabrycznych Dostałem podpowiedź aby spróbować ze starszą wersją Androida, jutro spróbuję uruchomić stary telefon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daro73 Zgłoś Napisano 27 Marca Problem udało się rozwiązać, do sieci udało się podłączyć falownik oraz ten nieszczęsny dozer. Okazało się że w ustawieniach rutera trzeba fizycznie wyłączyć 5 Ghz. Co mnie zmyliło to że przez kilka dni pompę dozującą udało się podłączyć. Widocznie automatyczne przełączanie 2,4/5 Ghz spowodowało problemy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 24 Maja Ktoś użytkuje tę pompę jeszcze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 Zgłoś Napisano 24 Maja 3 godziny temu, elespero napisał: Ktoś użytkuje tę pompę jeszcze? 4 rok leci użytkowania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 25 Maja 6 godzin temu, sith114 napisał: 4 rok leci użytkowania Jakieś problemy były? Apka prosta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 Zgłoś Napisano 25 Maja Apka jak apka. Wszystko w miarę działa. Co do pompy poza jedna sytuacja gdzie spalił się jeden sterownik silników wszystko działa bez zarzutów. Czy układ był trafiony od początku czy się po ponad 3 latach wysłużył nie wiem wymieniłem śmiga dalej. Żadnych zacięć gdzie po resecie wszystko działa nie zauważyłem czy jakiś cudów resetów bo wifi nie ma. Używam dalej do czasu jak nie zrobię swojej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 25 Maja 3 godziny temu, sith114 napisał: Apka jak apka. Wszystko w miarę działa. Co do pompy poza jedna sytuacja gdzie spalił się jeden sterownik silników wszystko działa bez zarzutów. Czy układ był trafiony od początku czy się po ponad 3 latach wysłużył nie wiem wymieniłem śmiga dalej. Żadnych zacięć gdzie po resecie wszystko działa nie zauważyłem czy jakiś cudów resetów bo wifi nie ma. Używam dalej do czasu jak nie zrobię swojej Dzięki. Zamawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach