Opelin Zgłoś Napisano 9 godzin temu 15 godzin temu, ArturNano napisał: Czyli wg Was podłączyć lepiej za WWL2 czyli przed samą membraną? tj 1. (zasilanie wody + czujnik niskiego) TDS ~267 -> WPL2 -> WWL2 -> pompa-> membrana -> żywica -> TDS 000 albo z czujnikiem razem tj 2. (zasilanie wody) TDS ~267 -> WPL2 -> WWL2 -> (czujnik niskiego + pompa) -> membrana -> żywica -> TDS 000 Masz chociaż manometr? Wiesz jakie ciśnienie bije Ci ta pompa? Jak jest najlepiej moim zdaniem już Ci napisałem. Filtr przed pompą jest wskazany żeby jej nie zaśmiecać syfem z wodociągów. Natomiast jeśli nie chcesz czy tam obawiasz się skoków ciśnienia to kup sobie regulator ciśnienia z przyłączem 1/4 i wepnij go przed czujnikiem niskiego ciśnienia o taki: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArturNano Zgłoś Napisano 9 godzin temu 12 minutes ago, Opelin said: Masz chociaż manometr? Wiesz jakie ciśnienie bije Ci ta pompa? Jak jest najlepiej moim zdaniem już Ci napisałem. Filtr przed pompą jest wskazany żeby jej nie zaśmiecać syfem z wodociągów. Natomiast jeśli nie chcesz czy tam obawiasz się skoków ciśnienia to kup sobie regulator ciśnienia z przyłączem 1/4 i wepnij go przed czujnikiem niskiego ciśnienia o taki: niestety nie mam ale jakiś ogarnę bo pewnie spokoju mi to nie da. W domu mam filtr mechaniczny i węglowy na samym wejściu także nie obawiam się wodociągów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach