Włodzimierz Zgłoś Napisano 15 Lutego 2012 Wydasz Marku wydasz. Tak czy siak. Dopiero jak zmieniłem cyrkulację z 4 x AquaEl 10000 na Multicontroller 7095 + 2 x Tunze 6105 + 1 x 6205 to zobaczylem co to porządna cyrkulacja w akwa Cytuj "Boże, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji." - św. Tomasz z Akwinu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojtesu Zgłoś Napisano 15 Lutego 2012 Masz rację zaraz będzie potrzebny psychofachowiec bo mnie coś trafi... Zgadzam się z Włodzimierzem jeszcze nie ustawiłem pomp tak jak bym chciał a już widze że nie ma co porównywać poprzednich pomp do Tunze... Panowie skoro nie możecie mi pomóc to może ktoś jest w stanie potwierdzić że nie ma możliwości zainstalowania tego sterownika bez płatnego kodu? przynajmniej będe wiedział na czym stoje bo poszukiwania nie dają nic... Cytuj 650L słonej wody... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
taszyn Zgłoś Napisano 15 Lutego 2012 Panowie skoro nie możecie mi pomóc to może ktoś jest w stanie potwierdzić że nie ma możliwości zainstalowania tego sterownika bez płatnego kodu? przynajmniej będe wiedział na czym stoje bo poszukiwania nie dają nic... Jakiego płatnego kodu?! Proszę - wrzuciłem sterownik tutaj http://www.sendspace.com/file/2j0d4h Ściągnąłem go legalnie i bez żadnego kodu. Także do instalacji nie potrzeba żadnego kodu. 30 sekund i pozamiatane... Cytuj NA SPRZEDAŻ: Pompa obiegowa AM OR3500 http://kowalscy.net/reefaquarium/ http://kowalscy.net/discusaquarium/ http://nano-reef.pl/...-ze-zlotoklosu/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojtesu Zgłoś Napisano 16 Lutego 2012 Michał, Paweł wielkie dzięki za pomoc. Program działa i nawet mam nad nim kontrole... Cytuj 650L słonej wody... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość DarekB30 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2012 Program działa i nawet mam nad nim kontrole... wreszcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
taszyn Zgłoś Napisano 16 Lutego 2012 Michał, Paweł wielkie dzięki za pomoc. Program działa i nawet mam nad nim kontrole... Teraz tylko ustawić pompy, wybrać i ustawić program . Cytuj NA SPRZEDAŻ: Pompa obiegowa AM OR3500 http://kowalscy.net/reefaquarium/ http://kowalscy.net/discusaquarium/ http://nano-reef.pl/...-ze-zlotoklosu/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość michalfa Zgłoś Napisano 23 Lutego 2012 Witam. Dnia dzisiejszego stałem się szczęśliwym posiadaczem tego sprzętu. Pobrałem ze strony Tunze to co trzeba i wielka d... Jest to upgreat do czegoś czego nie posiadam czyli programu. W przesyłce, która do mnie przyszłą nic nie znalazłem Czy może ktoś mi podesłać lub wskazać miejsce gdzie taki program pobiore. Upgread przebiega pomyślnie wszystko się instaluje poczym mam komunikat ażeby podpiąć kontroler poczekać 15s, zamknąć okienko i kliknąć na ikonę Tunze. Takowej nie posiadam. Myślałem, że to co na stronie wystarczy ale nie:) Pozdrawiam. Wszystko już ok. Instalowałem na innym profilu na kompie i tam nie widać a na Adminie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość DarekB30 Zgłoś Napisano 23 Lutego 2012 znalezione w sieci "Cykl Storm" w kontrolerze 7096 opiera się na stałej i precyzyjne cyklu pracy pompy, która kontroluje wszystkie cztery wyjścia pompy przez pięć minut zgodnie z poniższym programem: Pompa 1 -> 20 sekund Pompy 2 -> 20 sekund Pompa 3 -> 20 sekund Pompa 4 -> 20 sekund Pompy 1 +2 -> 20 sekund Pompy 3 + 4 -> 20 sekund Pompy 1 + 3 -> 20 sekund Pompy 2 + 4 -> 20 sekund Pompy 1 + 2 + 3 + 4 -> 20 sekund Pompy 1 + 2 -> 30 sekund Pompy 3 + 4 -> 30 sekund Pompa 1 -> 10 sekund Pompy 2 -> 10 sekund Pompa 3 -> 10 sekund Pompa 4 -> 10 sekund Pompy 1 + 2 + 3 + 4 -> 20 sekund Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość DarekB30 Zgłoś Napisano 23 Lutego 2012 Wszystko już ok. Instalowałem na innym profilu na kompie i tam nie widać a na Adminie jest. czyli działa Tunze7096.lang Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch Zgłoś Napisano 4 Maja 2012 Odświeżę temat . Czy opcja sztorm zadziała jesli pompa jest podłączona do gniazda nr 4 i robi za wavebox ? W programie jest odhaczane 1 godzina ,1 dzień ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość DarekB30 Zgłoś Napisano 4 Maja 2012 Odświeżę temat . Czy opcja sztorm zadziała jesli pompa jest podłączona do gniazda nr 4 i robi za wavebox ? W programie jest odhaczane 1 godzina ,1 dzień ? nie zadziała jeśli uruchomiłeś/odchaczyłeś w programie funkcję waveboxa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch Zgłoś Napisano 4 Maja 2012 Tak myślałem , ale chciałem się upewnić. Czyli sztorm działa losowo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość michalfa Zgłoś Napisano 10 Maja 2012 Witam. Na starym kompie wszystko było ok natomiast na nowym instaluje się jak trzeba, ale jak chce uruchomić program to wyskakuje okienko i nic nie moge kliknąć. Zamknąć też go nie można tylko przez menadżer zadań. Miał ktoś może taki przypadek i jakoś go rozwiązał?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Geralt Zgłoś Napisano 11 Maja 2012 Jaki system operacyjny? Cytuj Start 19 marzec 2010 ... od czerwca 2015 - OptiWhite 130*80*60h, Sump 140*60*40 Dolewka DIY 60l, 20kg LR, LED Reef Factory 210W, pompa Blue Reff Motion 12K z wylotem loc-line, ATI PowerCone 250iDC, Maxspect Gyre 350 + Jebao RW-15. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch Zgłoś Napisano 11 Maja 2012 Miałem tak samo Wyłączyłem wifi,odłączyłem moduł BT i zaczeło śmigać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość michalfa Zgłoś Napisano 11 Maja 2012 Miałem tak samo Wyłączyłem wifi,odłączyłem moduł BT i zaczeło śmigać U mnie też już działa. Wczoraj wyłączyłem BT bo miałem problem ze znalezieniem metisa i zaczeło działać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SunRose Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2013 a kto mi powie jak ustawic multicontroller mam 2 pompy tunze i chce zeby dzialalo to na zasadzie wavebox jak ustawic to w tym programie co zaznaczyc i na ile ? Cytuj SOSNOWIEC // Sprzedam / Zamienię główki : Euphyllie Divise i Paradivise - > na LPSY lub ACROPORY. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość michalfa Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2013 Podłącz pomppy pod gniazdo 3, 4 odznacz w menu wavebox odznacz auto wciśnij start jak uzyskasz zadowalający efekt wciśnij stop potem zapisz do urządzeia i gotowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach