MayFly Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2012 Witam zastawaniem sie nad kupnem tych ryb więc pytanie dla posiadaczy, czy te ryby mają jakieś szczególne wymagania ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkoczekPL Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2012 http://nano-reef.pl/topic/36138-iglicznie-doryrhamphus-excisus/ http://nano-reef.pl/topic/38693-doryrhamphus-dactylophorus/ Cytuj Pozdrawiam Skoczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AquaManiac Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2012 Mają szczegolne wymagania pokarmowe, otóż nie zawsze dają się przestawić na pokarm zastępczy. W dużym akwarium to jeszcze pół biedy, bo cos tam sobie moze na skale znajda, w małym moze być gorzej... Ogólnie jak na iglicznie w miare nie najtrudniejszy, co nie oznacza oczywiscie, że łatwy, idealny zbiornik dla nich to akwarium ze spokojnymi rybami i pewną ilością glonów wyższych, jak to u igliczni. Cytuj http://pl.reeflex.net/ - polskojęzyczny leksykon akwarystyki morskiej_____________________________________________________________________ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MayFly Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2012 Dziękuje za odpowiedź ,to ma być niefoto ok 100l więc pokarmu będzie sporo ,mam nadzieje że coś sobie znajdzie \ A i w akwarium jedyną obsadą będą 2-4 sztuki tej rybki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AquaManiac Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2012 Brzmi rozsądnie, przy czym nie mam doświadczenia z trzymaniem ich inaczej niz w parach, musisz doczytac, czy w ogóle dają sie trzymac w grupach. Cytuj http://pl.reeflex.net/ - polskojęzyczny leksykon akwarystyki morskiej_____________________________________________________________________ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MayFly Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2012 Powiem tak mi nie zależy na grupce, chodzi mi głównie o to aby rybą sie podobało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2012 mam samiczke od ponad roku. trzymam ja od dwucentymetrowego przecinka - dzis ma ok 8 cm . jestkompletnie ignorowana przez inne ryby, chociaz zaraz po wprowadzeniu zoltek ja chapnal myslac ze to jedzenie . pozniej dokupilem jej samca ale byl od niej duzo mniejszy i ta go strasznie maltretowala. nie wyobrazacie sobie jak ta rybka moze szybko plywac. w kazdym razie oddalem samca do sklepu. rybka czesto siedzi w zacienionych miejscach, unika ostrego swiatla i bardzo lubi nawisy skalne - bardzo czsto plywa pod nimi brzuchem do gory. jest to jej normalne zachowanie. jest konkurencja zywieniowa dla mandarynow i hexatenii wiec sugeruje nie trzymac ich razem w malych tankach. moja samiczka je bez problemu artemie i inne mrozonki chociaz czesto dlugo nad tym rozmysla. unika dynamicznych ryb i nie przepda za silnym pradem. ogolnie rzecz biorac jest to jedna z moich ulubionych rybek. odhodowanie narybku dosc latwe o ile sa trzymane osobno. pozdro Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MayFly Zgłoś Napisano 28 Lutego 2012 Witam żeby nie robić nowego wątku . Czy udało sie kiedyś komuś rozmnożyć te iglicznie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 28 Lutego 2012 na NR nie slyszalem, ale jest sporo watkow na zagranicznych forach Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daniell Zgłoś Napisano 18 Września 2012 (edytowane) Witam, mogę dostać namiar na sklep gdzie udało wam się kupić iglicznie? Pozdrawiam, Edytowane 18 Września 2012 przez Daniell (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach