bleq Zgłoś Napisano 16 Lipca 2012 Witam Koledzy moich problemow ciag dalszy.. Myslalem ze to tylko z euphylia, niestety wszystkie moje korale po upalach zmarnialy i marnieja caly czas... Temperatura juz doprowadzona do 28 , mniej wieceh bylo tak caly czas Zasolenie - 1.025 PH - 8 KH - 5,7 ( troche niskie ale wlasnie podnioslem ) NO3 - ponizej 2mg/l Ca - ok 450 ( mozliwe ze troche mniej bo przy swietle jarzeniowki robilem testy) Nh4 - ponizej 0.25 Euphylia juz jedna glowka odplynela.. Sarcopyton wypompowany i skurczony Acropora z zielonej zrobila sie brazowa niebieska zeszla..... Caluastrea skurczona Clavularia troche sie pokazuje ale nie to co zawsze Ktos ma jakies pomysly ??? jak tak dalej pojdzie to za 2 tyg zostanie mi tylko skala i ryby... Z gory dzieki i pozdrawiam Cytuj Jaminik 200 GT:) 240l w obiegu , dluugie na 1,7m. Pompownia Jebao. 320W T5 Skała 90% ceramika Życie - po wielu porażkach - Zadowolone i w koncu rośnie !! Błazny w związku mieszanym, Ptera LGBT, Jaśka z Rewolwerem, Wargatek Struś , Baca i wesoła rodzinka Krewetek. w planie male DSB i refugium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dale Zgłoś Napisano 16 Lipca 2012 Czym mierzysz zasolenie, oraz czy jesteś pewien pomiaru ? Pytam, bo opierając się na "spławiku" mało nie utłukłem wszystkiego u siebie. Od czasu przesiadki na refraktometr nawet xenia odżyła Cytuj 125x55x55 ogólnej rafy+50x45x45 konikarium - wspólny obieg "Powered by Twistman" - Twistman OB-200-EXT, Reaktor Wapnia Calc+ Reactor Medium + DI-500-60, 3x maxspect ethereal , bujane przez maxpect gyre, sterowane przez NEMO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bleq Zgłoś Napisano 16 Lipca 2012 juz od dawna refraktometr Cytuj Jaminik 200 GT:) 240l w obiegu , dluugie na 1,7m. Pompownia Jebao. 320W T5 Skała 90% ceramika Życie - po wielu porażkach - Zadowolone i w koncu rośnie !! Błazny w związku mieszanym, Ptera LGBT, Jaśka z Rewolwerem, Wargatek Struś , Baca i wesoła rodzinka Krewetek. w planie male DSB i refugium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirekaju Zgłoś Napisano 17 Lipca 2012 Temperature obniż do 25 i stopniowo podnoś KH Cytuj MÓJ KAWAŁEK OCEANU: KoTm lutego 2013 trzy-lata-minely moje pierwsze akwarim Blekitna-glebia 1500 w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nanorafa Zgłoś Napisano 17 Lipca 2012 To KH niskie, jest niskie bo nagle spadło czy zawsze takie było? Cytuj Kostka 100x100x50cm, Oświetlenie: 12 x 39W, ATI Sunpower Cyrkulacja: 2 x Tunze 6095, 1x Tunze 6055 Obieg: NewJet 4500 Reaktor Ca, DIY Sól: Tropic Marine Pro Reef, RedSea. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Dyzma Zgłoś Napisano 17 Lipca 2012 Ja poza powolnym obnizenem temperatury nie korygowalbym zadnych parametrow. Odpieniacz na mokro, wegiel I codzienna mala podmiana by rozcienczyc chemie jaka powstala po zejsciu korali. Te co jeszcze zyja bronia sie na swoj sposob I tak powstaje efekt domiana Cytuj Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone Osprzet - Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W Suplementacja - Balling DIY HD Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nemezis Zgłoś Napisano 17 Lipca 2012 (edytowane) Wyłącz HQI i zostaw same T5.Okno zasłoń i wiatrak pokojowy daj niech dmucha w akwa.Na KH Kent Superbuffer dkH Jak na 28C to korale mogą zle się czuć ale żeby zaraz schodziły na wieczną rafę Edytowane 17 Lipca 2012 przez Nemezis (wyświetl historię edycji) Cytuj LPS-ZOA http://nano-reef.pl/...894-nano-rafka/ <> http://reefcentral.c...d.php?t=1639117 Schuran Jetskim-100,Aqua Medic Nanoprop 5000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bleq Zgłoś Napisano 17 Lipca 2012 Kh mam takie zawsze po podmiance ( sol preis ) i od razu je podnosze . temp mialem 26 stopni od startu - sprobuje jeszcze zbic spowrotem z 28 ok dzialam dzieki i pozdrawiam Cytuj Jaminik 200 GT:) 240l w obiegu , dluugie na 1,7m. Pompownia Jebao. 320W T5 Skała 90% ceramika Życie - po wielu porażkach - Zadowolone i w koncu rośnie !! Błazny w związku mieszanym, Ptera LGBT, Jaśka z Rewolwerem, Wargatek Struś , Baca i wesoła rodzinka Krewetek. w planie male DSB i refugium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
schriss Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2012 Wiele osob ma taki niewytlumaczalny krach pare dni/tygodni po tym jak sobie zamontowali miedziana czy mosiezna przejsciowke albo kolanko. Cytuj 65L Tank + Deltec MCE600 + Eheim Pro 3e 2078 Canister (only live rock) + custom made Bio-Pellets reactor. 2xVortech MP10W. Pacific Sun "Black Python" 160W Cree LED. No socks. No sump. No water changes. Feeding daily: Live Reef Flourish, Oyster Relish, Rotivits - enriched rotifers Galeria Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach