Kaktus Zgłoś Napisano 4 Września 2012 Witam, na reszcie nadeszła długo oczekiwana chwila:) restart baniaka, woda już się leje. Niestety dziś wyjąłem z szafy komputer włączam go a na wyświetlaczu paski ;( (całe życie pod górę) Co można z tym zrobić? Cytuj Moje akwa Akwa: 180l Opti + sump 80l + 28kg żywa skała + 9kg żywy piach Cyrkulacja: 2x Jvp 101 Obieg: NJ 1700 Odpieniacz: DIY by Sebastek na pompie Tunze 9420.04 Oświetlenie: 8x24w T-5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam_s Zgłoś Napisano 4 Września 2012 Pisz do @czeresta, dopiero co to osobiście przerabial ze swoim profkiem i chyba ma części. Cytuj Pozdrawiam, Adam. blog: www.solniczkawbaniaku.pl, fb: www.facebook.com/solniczkawbaniaku/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 4 Września 2012 Czerest nie ma bo jemu padl calkowicie i wzial panel ode mnie. Niestety taka mozaika to czesty problem tych wyswietlaczy Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam_s Zgłoś Napisano 4 Września 2012 Czerest nie ma bo jemu padl calkowicie i wzial panel ode mnie. Niestety taka mozaika to czesty problem tych wyswietlaczy Ok. To ma jeszcze namiar na elektronika, który to naprawia. Cytuj Pozdrawiam, Adam. blog: www.solniczkawbaniaku.pl, fb: www.facebook.com/solniczkawbaniaku/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaktus Zgłoś Napisano 4 Września 2012 Wymiana wyświetlacza czy naprawa? Jak to wygląda cenowo mniej-więcej? Cytuj Moje akwa Akwa: 180l Opti + sump 80l + 28kg żywa skała + 9kg żywy piach Cyrkulacja: 2x Jvp 101 Obieg: NJ 1700 Odpieniacz: DIY by Sebastek na pompie Tunze 9420.04 Oświetlenie: 8x24w T-5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czerest Zgłoś Napisano 4 Września 2012 Bartku zw wzgledyu na problem z wyswietlaczem w Twoim panelu nabyłem jeszcze jeden w pełni sprawny . Cytuj 435 l 150x55x53 ,DeltecMCE600, Aquasunlight 2x250&2x54 , Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 4 Września 2012 to teraz mi glupio Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czerest Zgłoś Napisano 4 Września 2012 Bartku zw wzgledyu na problem z wyswietlaczem w Twoim panelu nabyłem jeszcze jeden w pełni sprawny . Cytuj 435 l 150x55x53 ,DeltecMCE600, Aquasunlight 2x250&2x54 , Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość sushi Zgłoś Napisano 4 Września 2012 zainwestuj w kabel do kompa wyjdzie taniej a i sprawniej wszelkie ustawienia robic poprzez PC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaktus Zgłoś Napisano 4 Września 2012 Kabel mam ale komputer mam tak fajnie zamontowany. Gdzie mogę kupić taki wyświetlacz? Cytuj Moje akwa Akwa: 180l Opti + sump 80l + 28kg żywa skała + 9kg żywy piach Cyrkulacja: 2x Jvp 101 Obieg: NJ 1700 Odpieniacz: DIY by Sebastek na pompie Tunze 9420.04 Oświetlenie: 8x24w T-5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysztof0805 Zgłoś Napisano 4 Września 2012 Mi załatwił Tomek z e-rybki cały przedni panel. Płaciłem coś ok. 300 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaktus Zgłoś Napisano 4 Września 2012 (edytowane) U to masakra Czy wystarczy to wymienić? Czy to wogule jest do mojego kompa? http://www.ghl-store...ch-display.html P.S. No i troszkę się rozczarowałem. Bo to chyba tylko usługa wymiany tego wyświetlacza a na dodatek tylko dla Niemców. Z tego co się doczytałem to odsyłają komp ale na terenie Niemiec Edytowane 5 Września 2012 przez Kaktus (wyświetl historię edycji) Cytuj Moje akwa Akwa: 180l Opti + sump 80l + 28kg żywa skała + 9kg żywy piach Cyrkulacja: 2x Jvp 101 Obieg: NJ 1700 Odpieniacz: DIY by Sebastek na pompie Tunze 9420.04 Oświetlenie: 8x24w T-5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kandrek Zgłoś Napisano 5 Września 2012 Widzę, że nie tylko ja mam z tym problemy. W komputerku wynieniłem już przedni panel ściągając go z Niemiec za ok 600 zł czyli 300 zł to dobra cena. Próbowałem kiedyś kupić sam wyświetlacz, ale nie znalazłem odpowiedniego. Prawdopodobnie jest to wyświetlacz dedykowany dla tego urządzenia lub niedostępny w wolnej sprzedaży. Kolejny też mi ledwo świeci, ale jakoś da się z tym żyć. Inaczej ma się sprawa z wyświetlaczem do pomp dozujących. Kupiłem kilka sztuk i jak widzę szykuje się kolejna wymiana. Andrzej Cytuj 500l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysztof0805 Zgłoś Napisano 5 Września 2012 Można kupić i podłączyć wyświetlacz zewnętrzny . Fajna sprawa. Koszt ok 400 zł. Ostatnio ktoś wystawił na forum za 250 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość DarekB30 Zgłoś Napisano 5 Września 2012 Można kupić i podłączyć wyświetlacz zewnętrzny . Fajna sprawa. Koszt ok 400 zł. Ostatnio ktoś wystawił na forum za 250 zł. Wyswietlacz zewnetrzny do tego typu profiluxa pozwala tylko na podglad parametrow a nie na wprowadzanie zmian Wiec i tak potrzebujesz widziec co zmieniasz Dariusz Barcikowski Wysyłane z GT-I9001 ( +48 797 345 997 ) za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaktus Zgłoś Napisano 5 Września 2012 Rozebrałem kompa bo myślałem ,że może coś nie styka albo coś Niestety nic nie znalazłem. Podgrzałem cały wyświetlacz suszarką i zaczołem go "tarmosić" udało się uratować kilka lini więcej Będe musiał do końca roku jakoś wytrzymać. Chyba ,że padnie wcześniej całkiem Cytuj Moje akwa Akwa: 180l Opti + sump 80l + 28kg żywa skała + 9kg żywy piach Cyrkulacja: 2x Jvp 101 Obieg: NJ 1700 Odpieniacz: DIY by Sebastek na pompie Tunze 9420.04 Oświetlenie: 8x24w T-5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sledzik-wawa Zgłoś Napisano 5 Września 2012 To jest klasyczny problem z wyswietlaczem - chyba robia to specjalnie bo zawsze chca wymieniac za 300 zł :-) Przewalilem takich juz kilkanascie wszystkie z tym samym problemem. Co ciekawe ten wyswietlacz to klasyczne 2x16 na klasycznym sterowniku. Problem polega jedynie na tym ze 1 pin zintegrowali ( bodajze - ) i.... maja wlasnie PCB z podswietleniem do LCD ( jest wezsze o jakies 20mm ) Z tego powodu klasyczne LCD nie pasuja :-) Ale jest tego rozwiazanie. Klasyczne LCD i dluzsze dip-switche i mamy naprawe za 40zł + robocizna :-) Cytuj 350l SPS tank, 4xTunze 6095 + Tunze7096, ATI Powercone 200i, Profilux 3ex + ext. module ATI mod 4xT5 39W + LED Cree 162W, DASTACO II Ca reaktor, NP Biopellets Kupuje uszkodzony sprzęt GHL, Tunze etc... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaktus Zgłoś Napisano 5 Września 2012 sugerujesz ,że można wsadzić coś takiego? http://allegro.pl/zyscom-lcd-2x16-niebieski-blue-negatyw-stn-i2610351241.html Cytuj Moje akwa Akwa: 180l Opti + sump 80l + 28kg żywa skała + 9kg żywy piach Cyrkulacja: 2x Jvp 101 Obieg: NJ 1700 Odpieniacz: DIY by Sebastek na pompie Tunze 9420.04 Oświetlenie: 8x24w T-5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sledzik-wawa Zgłoś Napisano 5 Września 2012 Nie sugeruje tylko wsadzam :-) Jedna noga jest tylko mostkowana dlatego w oryginale masz 15 a nie 16 pinów Jedyny problem to to co pisalem, trzeba pokombinowac z montowaniem guzikow bo sie nie miesci obok siebie Oni stosuja szerokosc LCD okolo 68mm a standardowe to 80mm Cytuj 350l SPS tank, 4xTunze 6095 + Tunze7096, ATI Powercone 200i, Profilux 3ex + ext. module ATI mod 4xT5 39W + LED Cree 162W, DASTACO II Ca reaktor, NP Biopellets Kupuje uszkodzony sprzęt GHL, Tunze etc... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaktus Zgłoś Napisano 5 Września 2012 masz może jakieś foto jak to wygląda po modyfikacji? 12mm to dość sporo Cytuj Moje akwa Akwa: 180l Opti + sump 80l + 28kg żywa skała + 9kg żywy piach Cyrkulacja: 2x Jvp 101 Obieg: NJ 1700 Odpieniacz: DIY by Sebastek na pompie Tunze 9420.04 Oświetlenie: 8x24w T-5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaktus Zgłoś Napisano 28 Października 2012 Nie sugeruje tylko wsadzam :-) Jedna noga jest tylko mostkowana dlatego w oryginale masz 15 a nie 16 pinów Jedyny problem to to co pisalem, trzeba pokombinowac z montowaniem guzikow bo sie nie miesci obok siebie Oni stosuja szerokosc LCD okolo 68mm a standardowe to 80mm masz może jakieś foto jak to wygląda po modyfikacji? 12mm to dość sporo jakiś rysunek by się zdał co do zmostkowania tej 16 nogi Cytuj Moje akwa Akwa: 180l Opti + sump 80l + 28kg żywa skała + 9kg żywy piach Cyrkulacja: 2x Jvp 101 Obieg: NJ 1700 Odpieniacz: DIY by Sebastek na pompie Tunze 9420.04 Oświetlenie: 8x24w T-5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sledzik-wawa Zgłoś Napisano 29 Października 2012 (edytowane) mostkujesz drutem :-) Jak ktos chce ladniej to polecam: Niski, wyjscia po bokach lutujesz wstażką ( w sumie 6-7 przeewodów) ale bardzi fajna jakosc wyswietlania http://www.conrad.pl...A_17651_0212040 To OLED wiec obraz wypas. Ja wlasnie zamawiam do nastepnego padnietego dozownika :-) Edytowane 29 Października 2012 przez sledzik-wawa (wyświetl historię edycji) Cytuj 350l SPS tank, 4xTunze 6095 + Tunze7096, ATI Powercone 200i, Profilux 3ex + ext. module ATI mod 4xT5 39W + LED Cree 162W, DASTACO II Ca reaktor, NP Biopellets Kupuje uszkodzony sprzęt GHL, Tunze etc... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaktus Zgłoś Napisano 29 Października 2012 mostkujesz drutem :-) To rozumiem: ) przydał by się jakiś najprostrz rysunek pokazujący która noga ma być z którą połączona. Jestem dociekliwy bo niechce spalić komputera. Cytuj Moje akwa Akwa: 180l Opti + sump 80l + 28kg żywa skała + 9kg żywy piach Cyrkulacja: 2x Jvp 101 Obieg: NJ 1700 Odpieniacz: DIY by Sebastek na pompie Tunze 9420.04 Oświetlenie: 8x24w T-5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sledzik-wawa Zgłoś Napisano 29 Października 2012 (edytowane) Kaktus wstrzymaj się do następnego tygodnia. zamowilem nowe wyswietlacze do testu. LCD z naprawa bedzie kosztowal 60zł + koszty wysylki ( jak sie sprawdzi ) ( i nie bedzie trzeba nic cudowac ) Edytowane 29 Października 2012 przez sledzik-wawa (wyświetl historię edycji) Cytuj 350l SPS tank, 4xTunze 6095 + Tunze7096, ATI Powercone 200i, Profilux 3ex + ext. module ATI mod 4xT5 39W + LED Cree 162W, DASTACO II Ca reaktor, NP Biopellets Kupuje uszkodzony sprzęt GHL, Tunze etc... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaktus Zgłoś Napisano 29 Października 2012 Kaktus wstrzymaj się do następnego tygodnia. zamowilem nowe wyswietlacze do testu.LCD z naprawa bedzie kosztowal 60zł + koszty wysylki ( jak sie sprawdzi ) ( i nie bedzie trzeba nic cudowac ) Ok Cytuj Moje akwa Akwa: 180l Opti + sump 80l + 28kg żywa skała + 9kg żywy piach Cyrkulacja: 2x Jvp 101 Obieg: NJ 1700 Odpieniacz: DIY by Sebastek na pompie Tunze 9420.04 Oświetlenie: 8x24w T-5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach