Gość kapitan Zgłoś Napisano 15 Października 2011 Hmmm, to mogą być stare testy - przeterminowane Z tego co widzę to wszystkie testy Red Sea w Irlandii/USA są w takich czarno-szarych pudełkach z fotką, a takich jak te na Allegro jeszcze nie widziałem. pytanie czy nadają się do wody morskiej Masz napisane takimi bykami - MARINE AQUARIUM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mari00sh Zgłoś Napisano 15 Października 2011 Wysłałem im już zapytanie o ważność tych testów, zobaczymy... Cytuj 38x38x43 60L + Sump 20L + Dolewka 10L | Maxspect Razor Nano 60W | Tunze 9002 | Koralia Nano 1600 + Koralia Nano 900 + NJ1700 | 8 Kg LR + 4,5 Kg LS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukasz.s4 Zgłoś Napisano 15 Października 2011 Hmmm, to mogą być stare testy - przeterminowane Z tego co widzę to wszystkie testy Red Sea w Irlandii/USA są w takich czarno-szarych pudełkach z fotką, a takich jak te na Allegro jeszcze nie widziałem.Masz napisane takimi bykami - MARINE AQUARIUM ano jest przeoczyłem bo takie za kolorowe mi się wydały i się ubzdurałem że to dla słodkiego Cytuj akwarium: 300 litrów + 70 litrów sump, 65 kg LS, oświetlenie 8x54W, odpieniacz turbo 1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubek_77 Zgłoś Napisano 15 Października 2011 Pytanie do ekspertów, warto czy dołożyć do saliferta ? warto! to są "porządniejsze" testy od saliferta, albo jak kto woli porównywalna półka! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mari00sh Zgłoś Napisano 15 Października 2011 No to ekstra, zobaczymy jak z tą datą i jak coś to biorę Cytuj 38x38x43 60L + Sump 20L + Dolewka 10L | Maxspect Razor Nano 60W | Tunze 9002 | Koralia Nano 1600 + Koralia Nano 900 + NJ1700 | 8 Kg LR + 4,5 Kg LS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubek_77 Zgłoś Napisano 15 Października 2011 Kapitan pokazałeś opakowanie od tzw testów "pro" te testy co ja znalazłem są tzw standard. nie jest tak jak przypuszczasz, że Red Sea zmieniła opakowania, a tamte z akcji są starymi opakowaniami i starymi testami, ale nic czekamy na odpowiedź dot. terminów przydatności. Przynajmniej tak mi się wydaje po przestudiowaniu googla ;-) chyba, że jestem w błędzie - to zweryfikujcie! wg mnie to super okazja i dlatego "zapodałem" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość kapitan Zgłoś Napisano 15 Października 2011 Kapitan pokazałeś opakowanie od tzw testów "pro" te testy maja mieś super dokładność, te co ja znalazłem są tzw standard. nie jest tak jak przypuszczasz, że Red Sea zmieniła opakowania a tamte z akcji są starymi opakowaniami i starymi testami, ale nic czekamy na odpowiedź dot. terminów przydatności. wg mnie to super okazja i dlatego "zapodałem" Możliwe, ale Red Sea jest dość popularne na wyspie i napatrzyłem się na ich produkty. Wszystko co widziałem, testy, dodatki do wody itd, jest w takiej czarno-szarej oprawie. Ale... w ofercie erybki są testy RS w takich kolorach jak na Allegro. Może na inne rynki mają inne pudełka. Jak napiszą o terminach to może też wezmę bo mam Saliferty w większości, a nie ufam tej firmie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kmirko Zgłoś Napisano 15 Października 2011 Wersje Pro mają inne fiolki i specjalne uchwyty na strzykawkę dzięki któremu można wygodnie dozować test jedna ręką. Cytuj *Moja Rafka 200 l* (zlikwidowana z końcem 2016) 100x40x50, Sump 40L, Pudełko przelewowe, Lampa HQI 2x150+2x39W T5, Odpieniacz Deltec MC500, Obieg Eheim 1260, Cyrkulacja 2x Koralia3 6400l/h, LR 34kg, LS 21kg Sprzedam wąż silikonowy 32 mm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mari00sh Zgłoś Napisano 15 Października 2011 Ok mam odpowiedź w sprawie testów WITAM SERDECZNIEJEDEN Z TESTÓW DO KONCA 2011,RESZTA 2012POZDRAWIAM SERDECZNIE Zastanawiam się jak to jest z terminami tych testów, czy przeterminowane rzeczywiście przekłamują, ma ktoś z tym jakieś doświadczenia? Cytuj 38x38x43 60L + Sump 20L + Dolewka 10L | Maxspect Razor Nano 60W | Tunze 9002 | Koralia Nano 1600 + Koralia Nano 900 + NJ1700 | 8 Kg LR + 4,5 Kg LS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawcio1980 Zgłoś Napisano 15 Października 2011 Treść wiadomości Witam. Jaki jest termin waznosci tych testow? Pozdrawiam WITAM SERDECZNIE JEDEN DO KONCA 2011,RESZTA DO 04,2012 POZDRAWIAM SERDECZNIE Cytuj zoasy to kwintesencja koralowców solanka ponownie kreci się od czerwca 2016 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubek_77 Zgłoś Napisano 15 Października 2011 chłopaki ja tam kupiłem, nawet jeżeli wykorzystam 1/3 to za 14 zł wg mojej opinii nie jest to zła inwestycja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawcio1980 Zgłoś Napisano 15 Października 2011 moze i tak ale ja wole dolozyc i miec nieprzeterminowane Cytuj zoasy to kwintesencja koralowców solanka ponownie kreci się od czerwca 2016 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość kapitan Zgłoś Napisano 15 Października 2011 Kurcze ja bym je brał, ale jakby tam było pH, KH, NO3. Szajsyfert pokazuje mi od miesiąca NO3 zero, a ja wiem że nie jest zero, tak samo od marca pokazuje mi pH 8,1 niezależnie od pory dnia... Szkoda, ale nie opłaca mi się targać 1 testu za 15zł, dopłacić 15zł za wysyłkę i jeszcze koszta wysyłki na wyspę. Ale jak ktoś nie ma wcale testów to dobra okazja, 5 testów w cenie 1-2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubek_77 Zgłoś Napisano 15 Października 2011 kapitan co do pH to kup sobie elektryczny miernik! będziesz miał spokój i wyniki do dziesiętnej części! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość kapitan Zgłoś Napisano 15 Października 2011 Właśnie patrzyłem na temat obok gdzie o tym piszą. Jeszcze Hanna ma taki ręczny gadżet z sondą pH i wyświetlaczem, ale jednak chyba wolę stały pomiar Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
leoni Zgłoś Napisano 15 Października 2011 bardzo dobre testy w USA tylko na nich jadą moge polecić, bo mają bardzo dobre opinie zza oceanem nawet powiedziałbym że lepsze niż Salifert!!!! Cytuj "500L+ 120L sump, obieg Aquabee5000,2xHQI 150W+2x80W T5,cyrkulacja JVP 102+2x201b,1xresun15000,Tunze 6095(łącznie 47000l/h),BRAK ODPIENIACZA TYLKO ALGAESCRUBBER!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawoj1 Zgłoś Napisano 16 Października 2011 baniak z pierwszego miejsca, pierwsze miejsce ale za co , chyba za spełnienie zachcianek niecierpliwych http://allegro.pl/akwarium-morskie-z-pierwszego-miejsca-w-polsce-i1872496793.html Cytuj 350 l + sump 140l, LED DIY 240w+ 2x39w actinic T5, odpieniacz Black Pearl by Sebastek, 2x Tunze 9045, LR 35 kg ,LS 18 kg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukasz.s4 Zgłoś Napisano 17 Października 2011 skąd oni biorą takie rzeczy http://www.ebay.com/itm/Cornbred-SOLAR-ecplises-LIVE-CORAL-/120790648921?_trksid=p4340.m1374&_trkparms=algo%3DPI.WATCH%26its%3DC%252BS%26itu%3DUCC%26otn%3D15%26ps%3D63%26clkid%3D3539361003308753518 się pytam i dlaczego nikt u nas takich kolorów nie sprzedaje Cytuj akwarium: 300 litrów + 70 litrów sump, 65 kg LS, oświetlenie 8x54W, odpieniacz turbo 1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 17 Października 2011 wygląda na barwę negatywową z drugiej strony maluje sie kwiaty, pigmentuje slodkowodne ryby ciekawe jak jest z morszczyzną... Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzlew Zgłoś Napisano 17 Października 2011 korale tez się pigmentuje ,jak przeżyją to kolor i tak zmieni się po jakimś czasie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukasz.s4 Zgłoś Napisano 17 Października 2011 masakra i niby po co ?? żeby kilka osób się nabrało a potem się rozczarowują .... ehhhhh co się porobiło z tym światem Cytuj akwarium: 300 litrów + 70 litrów sump, 65 kg LS, oświetlenie 8x54W, odpieniacz turbo 1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość kapitan Zgłoś Napisano 17 Października 2011 wygląda na barwę negatywową z drugiej strony maluje sie kwiaty, pigmentuje slodkowodne ryby ciekawe jak jest z morszczyzną... Jak to co? A te nowe czerwone Tubastree widziałeś? Jakaś nowa chińska odmiana Ostatnio też w sklepie internetowym były do kupienia super kolorowe Zoa, nazywające się Ultra Hong Kong Nie kupiłem. Pamiętam jak byłem łebkiem i pojawiły się w naszych sklepach rybki Przeźroczka Indyjska. Ta rybka jest normalnie przeźroczysta, ale Azjaci wstrykiwali im farbę w grzbiet i podbrzusze tak że miały takie fosforyzujące kolorowe obramówki - zółte, zielone, niebieskie, różowe itd... Choćbym się ze***ł to nie udawało mi się tych ryb utrzymać przy życiu jako jedynych jakie miałem. Zaraz po trafieniu do baniaka masakryczna ospa i zgon. W sklepach nie lepiej. Po kilku latach zrobili o tym program i pokazywali jak to robią z tymi rybami i że ta farba jest toksyczna i je wykańcza. A tu naturalna... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubek_77 Zgłoś Napisano 17 Października 2011 w morszczyźnie koloruje się chociażby sacro... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 17 Października 2011 z ebaya ale moze ktos sie skusi Mój odnośnik Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 17 Października 2011 z ebaya ale moze ktos sie skusi Mój odnośnik fak, ale moze uda sie wyrwać chociazby te ozdoby koralowe taka gratka w tej skali... zamiast kwiatkow na balkonie czy w ogrodzie zamiast krasnala Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach