MarcinM Zgłoś Napisano 2 Listopada 2012 Witam. Mam pytanie czy ocellaris zamieszka w heteractis crispa. Ma może ktoś doświadczenie z tymi gatunkami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotrek z Pabianic Zgłoś Napisano 2 Listopada 2012 Zamieszkają z wielką radością ładny rozmiar baniaka Cytuj Zaczynam od początku nie od zera . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danielj Zgłoś Napisano 2 Listopada 2012 U mnie mieszkały bez problemu:) Cytuj 90x55x50+ sump. ATI 8x39W,Deltec A{F600. LPS-owo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinM Zgłoś Napisano 2 Listopada 2012 Dzięki za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marbecz Zgłoś Napisano 2 Listopada 2012 A moje się nawet nie zbliżyły Cytuj Pozdrawiam Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukasz.s4 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2012 czasem potrzeba im czasu z doświadczenia wiem że młode osobniki w momencie dobierania się w pracy chętniej znajdą ukwiał niż dobrana już para wszystko zależy ile mają twoje błazenki Cytuj akwarium: 300 litrów + 70 litrów sump, 65 kg LS, oświetlenie 8x54W, odpieniacz turbo 1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinM Zgłoś Napisano 2 Listopada 2012 czasem potrzeba im czasu z doświadczenia wiem że młode osobniki w momencie dobierania się w pracy chętniej znajdą ukwiał niż dobrana już para wszystko zależy ile mają twoje błazenki dopiero się przymierzam do zakupu takiego zestawu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinM Zgłoś Napisano 2 Listopada 2012 U mnie mieszkały bez problemu:) Czy ukwiał po zamieszkaniu przez blazenki ogranicza wędrowanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotrek z Pabianic Zgłoś Napisano 2 Listopada 2012 To zależy od wielu czynników - czy ryby będą go same dokarmiać ? - światło - cyrkulacja - ważny czynnik X,czyli nie wiadomo dlaczego ? często też wybierają super miejsca za skałami,na przedniej szybie lub przy koralach,najlepiej się samemu przekonać w twoim zbiorniku mu miejsca nie braknie Cytuj Zaczynam od początku nie od zera . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rumun Zgłoś Napisano 16 Grudnia 2012 Tak w temacie H.Crispa i błazenków. Kupiłem kilka tygodni temu ten właśnie ukwiał wielkości około 4-5cm. Błazenki nie wykazywały w ogole zainteresowania. Ale...... od dwóch dni zauważyłem że jeden delikatnie do niego podpływa i zanurza pyszczek. Dziś nawet się na nim kładzie ale ukwiał sie kurczy (stresuje się?) i jest dla błazenka za mały :-) I teraz pytanie, czy to znak że błazenek w nim zamieszka i tylko kwestia czasu nim się ukwiał przyzwyczai? Cytuj Akwarium 120x50x50, ATI 8x54w dimm, Skimmer DIY, Tunze6025, JVP102, JebaoWP25, DSB-Refugium Poprzedni baniak: http://nano-reef.pl/topic/44325-przesiadka-na-wiekszy-baniak/page__p__428249__hl__%2Bpierwsza+%2Brafa+%2Brumuna__fromsearch__1#entry428249 Pierwszy baniak: http://nano-reef.pl/topic/40486-50l-pierwsza-rafa-rumuna/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ejerzyk Zgłoś Napisano 16 Grudnia 2012 jest na to duża szansa - może dziś, może jutro błazenek będzie śmigał w ukwiale Cytuj poprzednie: 60x60x50h, Deltec AP600, NJ3000, 2xJVP-201, HQI BLV 20kK 250W + 2x24W T5 ATI, ~30kg LR morskie makro chłodzenie DIY - wiatraczek 12V jajeczka z ukwiała?! Brooklynella - Clownfish Disease Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danielj Zgłoś Napisano 16 Grudnia 2012 U mnie śmiesznie to wyglądało , bo ocelarisy brały do pyszczka czułek i tak jakby ssały ukwiała:) Jak kociaki ,kotkę Cytuj 90x55x50+ sump. ATI 8x39W,Deltec A{F600. LPS-owo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach