macwyrwa Zgłoś Napisano 2 Listopada 2012 Takie oto spagetti znalazłem dzisiaj w zbiorniki. Czy ktos pomoże mi to zidentyfikować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2012 wypadało by się przywitać z innymi a nie od razu prosić o pomoc,,,Moim zdaniem to banda rurówek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cromags Zgłoś Napisano 2 Listopada 2012 moim zdaniem to nie rurówki, gdzieś to już widziałem, zaraz poszukam, może znajdę Cytuj Akwarium 150x50x55 412 L, sump 140 L, oświetlenie CRP Metis 3x100W, obieg NJ 4500, cyrkulacja 2xAquael 10000, pienidło TS1060 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
macwyrwa Zgłoś Napisano 2 Listopada 2012 wypadało by się przywitać z innymi a nie od razu prosić o pomoc,,,Moim zdaniem to banda rurówek. No to DOBRY WIECZÓR WSZYSTKIM. Przepraszam za moja niedoskonałośc i dziękuję Karolu za pouczenie i za informacje. A na marginesie... zdanie zaczynamy dużą literą. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
macwyrwa Zgłoś Napisano 2 Listopada 2012 moim zdaniem to nie rurówki, gdzieś to już widziałem, zaraz poszukam, może znajdę Dziękuję za odpowiedź. W zupełności się zgadzam. To na 100% nie są rurówki. Nawet ich nie przypominają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2012 Nie fisiuj mistrzu bo wpadłeś ni z gruchy ni z pietruchy i kozaczyć zaczynasz...pooglądaj forum poczytaj regulaminy itp itd...pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
macwyrwa Zgłoś Napisano 2 Listopada 2012 Nie fisiuj mistrzu bo wpadłeś ni z gruchy ni z pietruchy i kozaczyć zaczynasz...pooglądaj forum poczytaj regulaminy itp itd...pzdr Nawet sie odpisywać nie chce. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2012 To niby znawco po co pytasz skoro z góry założyłeś ze to nie rurówki...i dlaczego mówisz że nie przypominają rurówek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
macwyrwa Zgłoś Napisano 2 Listopada 2012 To niby znawco po co pytasz skoro z góry założyłeś ze to nie rurówki...i dlaczego mówisz że nie przypominają rurówek? Nie założyłem. To że to nie rurówki to po prostu widać. I prosze juz nie pisz więcej, bo piszesz nie na temat. Chyba, że jest to twój sposób na "nabijanie postów". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość edi Zgłoś Napisano 2 Listopada 2012 (edytowane) witam, a nie są to "jaja" ślimaka ? ktoś tu ostatnio dał taki film i też pytał co to? o to właśnie mi chodziło http://nano-reef.pl/topic/50395-zajac-morski-przylapany-na-czyms-dziwnym-sklada-jaja/ Edytowane 2 Listopada 2012 przez edi (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akwamaciej Zgłoś Napisano 2 Listopada 2012 Witam forumowiczów. Pomimo, iż zajmuję się akwarystyką morska od wielu lat, to dopiero dzisiaj pisze mojego pierwszego posta. To co widac na zdjęciach użutkownika macwyrwa to młode osobniki Dolabella auricularia. Można je przenieść do innego zbiornika (jeżeli chcemy wyhodować osobniki dorosłe) bądź zostawić. Nie wiem kto mógł wpaść na pomysł, że są to rurówki. Zresztą poziom wypowiedzi tego uzytkownika (bober6662) powinien dac do myślenia moderatorom i oczywiście do wyciągniecia konsekwencji. Pozdrawiam Tadeusz Cytuj Pozdrawiam Maciej ___________________________________________________________________ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2012 To się zaczyna robić żenujące ...po co są te tematy skoro człowiek z chęć niesienia pomocy zostaję zbesztany przez ludzi którzy mają po 2 posty...skoro nowo wchodzący mają taką rozwinięta wiedzę to po co piszą tematy typy "Co to" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cromags Zgłoś Napisano 2 Listopada 2012 (edytowane) przestań bober, ilość postów nie znaczy o człowieku, a jak widać nie pytający dał odpowiedź, nie dałeś też Ty mający 933 postów a Kolega z Poznania, którego to ... pierwszy post, więc wyluzuj Edytowane 2 Listopada 2012 przez cromags (wyświetl historię edycji) Cytuj Akwarium 150x50x55 412 L, sump 140 L, oświetlenie CRP Metis 3x100W, obieg NJ 4500, cyrkulacja 2xAquael 10000, pienidło TS1060 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2012 (edytowane) A jaka jest struktura tego czegoś? Twarda? Miękka? Jak twarda to mayby rurówki miękka może być ślimak,chodziarz nic nie wiadomo o SKALE...bo nowo przybyły kolega wparował i tak jak pisałem wyżej nie przedstawił swojego zbiornika. cromags nie bawmy się w ciuciubabkę Edytowane 2 Listopada 2012 przez bober6662 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ejerzyk Zgłoś Napisano 2 Listopada 2012 bober6662 - to żenujące, co tu napisałeś... Czy mógłbym prosić moderatorów o zrobienie porządku z tym tematem, bo to tak źle świadczy o tym forum, że aż mnie jest wstyd. Mam nadzieję, że użytkownicy: macwyrwa i akwamaciej nie zrażą się po tym jednym temacie - serdecznie pozdrawiam i zapraszam do dalszych dyskusji! Cytuj poprzednie: 60x60x50h, Deltec AP600, NJ3000, 2xJVP-201, HQI BLV 20kK 250W + 2x24W T5 ATI, ~30kg LR morskie makro chłodzenie DIY - wiatraczek 12V jajeczka z ukwiała?! Brooklynella - Clownfish Disease Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2012 bober6662 - to żenujące, co tu napisałeś... Czy mógłbym prosić moderatorów o zrobienie porządku z tym tematem, bo to tak źle świadczy o tym forum, że aż mnie jest wstyd. Mam nadzieję, że użytkownicy: macwyrwa i akwamaciej nie zrażą się po tym jednym temacie - serdecznie pozdrawiam i zapraszam do dalszych dyskusji! OK wszech wiedzący... lete Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biegala Zgłoś Napisano 2 Listopada 2012 ostatnio byl podobny wattek, w ktorym ktos pytal co za spagetti robi dolabella : http://nano-reef.pl/topic/50395-zajac-morski-przylapany-na-czyms-dziwnym-sklada-jaja/#entry498517 wyglada to identyczne. mam tylko male pytanie. czy ty masz dolabelle ?? Cytuj narodziny - wrzesień 2012 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tdew Zgłoś Napisano 2 Listopada 2012 Jajka ślimaka, być może dolabelli http://seaslugsofhawaii.com/species/Dolabella-auricularia-i.html Pzdr Cytuj BK 250, 4 x SOW-20, LED 800W, TEC III NG, Deltec PF 601, ZEOvit-Filter Easy Lift Magnetic M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
macwyrwa Zgłoś Napisano 3 Listopada 2012 Witam ponownie. Jak widać nie wyparowałem. Bardzo dziekuję Uzytkownikom za jasne i rzeczowe wypowiedzi. W szczególności za zidentyfikowanie tego co się pojawiło na skale. mam dolabelle więc sprawa wyjasniona. Uzytkowniku ejarzyk - dzieki za słowa poparcia. Nie zrazam się takimi wypowiedziami. Pozdrawiam wszystkich miłośników akwarystyki morskiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pipider Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2013 Witam, Wylęgło Ci się coś z tych jaj? Ostatnio znalazłem takie same u siebie i się zastanawiam, czy to zostawić, czy próbować gdzieś przenieść, czy może usunąć?? co Ty z nimi zrobiłeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach