Pasikonik Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2012 Witam, tak jak w temacie: chce uzupelnic obsade w mojej solniczce. Obecny stan: 80l: Amphiprion Ocelaris x1, Escenius Bicolor x1 Co zaproponujecie do tego szanowni koledzy i kolezanki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Angella Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2012 Witam, moim zdaniem jak na tak maly zbiornik to wystarczajaca ilosc ryb (jesli nie chcesz zwariowac z parametrami i obciazeniami wody) doloz najwyzej kilka krewetek, jakies slimaki, moze kraba porcelanowego. Za to mozesz wrzucic koralowcow tyle ile starczy miejsca. Takie jest moje zdanie, moze inni sie ze mna nie zgodza. Pozdrawiam i milego dnia. PS powodzenia Cytuj AquaMedic650L+JuwelVision180L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łapa Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2012 conajmniej parę małych rybek mozna wsadzić, ja proponuje pterapogona kuldelari czy jakoś, no mandaryna wspaniałego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TMK Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2012 dokupić błazenka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZenonPL Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2012 Dokładnie. Jeden occelaris to smutny occelaris. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2012 a parke babeczek? http://www.liveaquaria.com/product/prod_display.cfm?c=15+31+1869&pcatid=1869 Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martinniemczyk Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2012 Te babeczki to fajna sprawa, ale moim zdaniem powinny siedziec w wiekszym baniaku z wiekszymi rybami. Zywia sie pasozytami... Zamiast tego, dalbym jednego cinctusa albo parke okinawae tapatalk Cytuj Pozdrawiam Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
W32darWin Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2012 Ja bym dolozyl drugiego ocellarisa i moze mandaryna (pod warunkiem ze bedzie jadl mrozonki lub skala jest bogata w zycie). Cytuj START 12.12.2013 - 180L z panelem 70x70x45, odpieniacz DIY a'la midi flotor ale.... na igle AB 2000/1 , ATI Sunpower 6x24T5 + 9W LED china blue, betonowa skała DIY, AllInOne w reaktorze DIY, baniakiem kręci jebao WP-25 i koralia 2800. http://nano-reef.pl/...0l-betonowisko/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony mintaj Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2012 Babeczka i krewetka w symbiozie, może Gobiodon okinawae albo pokrewny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MayFly Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2012 To ja polecam Doryrhamphus excisus według korala nadaje sie do 80l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ironista Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2012 Ja tam bym zaszalał i dał nawet 4-5 szt. Apogonów parvulus. Takie słonowodne neonki. W stadku super wyglądają. Małe to to, do 4 cm to i nie "nakupkają" za dużo. Cytuj I znowu zalewamy, i znowu i tak do usranej śmierci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pasikonik Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2012 obsada została uzupełniona: + 1 amphiprion ocelaris (do pary - a co!) + 1 diadema setosum + 1 calcinus elegans + 1 ophiolepis superba (chyba, bo ma jakieś dziwne "polipy na mackach) + 1 sarcophyton + 1 anemonia viridis (jako domek dla amphiprionów) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pasikonik Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2012 aha! co do tekstu ZenonPL że jeden ocelaris to smutny ocelaris to może po 15 sekundach jak wpuściłem nowego to gospodarz przyjął go pięknymi zalotami... mam nadzieje że cosik się z tego ulęgnie... Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach