Kwiatek Zgłoś Napisano 4 Listopada 2015 Dorodny samiec ;-) Pseudanthias squamipinnis by Jaroslaw Kwiatkowski, on Flickr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzeniu Zgłoś Napisano 4 Listopada 2015 Ładny Cytuj http://nano-reef.pl/topic/57349-350l-slps/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 5 Listopada 2015 Dzięki, mnie też się podoba, wyselekcjonował się z stada 4 sztuk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AquaManiac Zgłoś Napisano 27 Listopada 2015 Czy ja dobrze widzę? Przecież to Jarek! Wróciłeś do morszczyzny? Co, jak, kiedy? Napisz coś o nowym akwarium Cytuj http://pl.reeflex.net/ - polskojęzyczny leksykon akwarystyki morskiej_____________________________________________________________________ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 15 Grudnia 2015 Czy ja dobrze widzę? Przecież to Jarek! Wróciłeś do morszczyzny? Co, jak, kiedy? Napisz coś o nowym akwarium Witaj stary druhu ;-) Ano, nie da się tego wyplenić z głowy. To przejściowy baniak ma około roku, żeby sie wszystko pokisiło i podrosło do nowego na nowej chatce 160x80x70(65) Przy okazji zalaczam ostatnbie testy z triton'a Zaczyna mnie martwic obecnosc Sn Cu (blad pomiaru czy membrana ? ) No i te Br braki totalne trit.pdf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R@F@L Zgłoś Napisano 15 Grudnia 2015 oooojej Kwiatek przybył i taki stary wątek odświeżył ,oczywiscie choroba postępuje ponownie ?? Cytuj Akwa 375l + sump 126l Odpieniacz ATI - Bubble Master 200,Lampa ATI Power Module T5 4x 80W ,Cyrkulacja pompy Tunze 6060-6080,Tunze -Nano Wavebox + Gł QuiteOne-4000l,GroTech - TEC III NG - dozownik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 15 Grudnia 2015 oooojej Kwiatek przybył i taki stary wątek odświeżył ,oczywiscie choroba postępuje ponownie ?? Hej hej ;-) a odświeżyłem, co prawda wymiary inne ale litry się zgadzają ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 26 Lutego 2017 W nowym większym zbiorniku ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 4 Marca 2017 (edytowane) Update 04-03-2017 Ktoś chętny na sianokosy :-) Edytowane 4 Marca 2017 przez Kwiatek (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
speed_k Zgłoś Napisano 14 Marca 2017 (edytowane) A ta siatka to co ma na celu? Ogólnie zbiornik bardzo mi się podoba. Edytowane 14 Marca 2017 przez speed_k (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukasz04555 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2017 Piękny zbiornik, też jestem za niska aranżacją, Bomba!! Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dadario Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2017 Dnia 14.03.2017 o 21:33, speed_k napisał: A ta siatka to co ma na celu? Myślę, że ta siatka ma na celu ułatwienie aklimatyzacji nowego członka ekipy w tym akwarium...Taki sposób aby bezpiecznie mogły się "dogadać". Ważne zwłaszcza przy pokolcach które często są agresywne wobec siebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2017 Tak dokładnie, pokolce sie zaaklimatyzowały ;-) 6 minut temu, lukasz04555 napisał: Piękny zbiornik, też jestem za niska aranżacją, Bomba!! Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka Dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2017 Dziś wygląda tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzlew Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2017 elegancko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 2 Września 2017 NIestety niebieska Acra zeszla w tydzien niw eim z jakiego powodu Po badaniach wyszlo ze pojawiła sie miedz Cu Miedź 5.94 μg/l :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R@F@L Zgłoś Napisano 2 Września 2017 Cała poszła nie zostało nic? były chyba dwa krzaki. Cytuj Akwa 375l + sump 126l Odpieniacz ATI - Bubble Master 200,Lampa ATI Power Module T5 4x 80W ,Cyrkulacja pompy Tunze 6060-6080,Tunze -Nano Wavebox + Gł QuiteOne-4000l,GroTech - TEC III NG - dozownik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 2 Września 2017 (edytowane) Cała nic nawet szczepki padły.... Stawiam na sól lub na skale ktora wziałem z innego zbiornika (możliwe ze ryby były leczone z ta skałą) Edytowane 2 Września 2017 przez Kwiatek (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
katani Zgłoś Napisano 2 Września 2017 Szkoda, bo ta piękna była. Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 2 Września 2017 Jezowiec tez przestal sie wspinać... co dzinwe slimaki ok krewetki też..... Zaraz mnei szlag trafi ostatnie testy z mmarinelab.... moze ktoś cos wymysli bo juz pomysly wyczerpalem Results_2017_08_22_1639.pdf.pdf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
katani Zgłoś Napisano 2 Września 2017 Na papierze chemia wygląda OK. Przynajmniej ta badana oczywiście, bo nie ma tam toksyn itd. Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość laszek Zgłoś Napisano 2 Września 2017 (edytowane) Nie znam się na acrach. Ale ogólnie masz mało jodu chyba że jest pochlaniany. Brom również na bardzo niskim poziomie. Może w tym coś jest? Edytowane 2 Września 2017 przez laszek (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach