Przemek78 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2013 Panie i Panowie... Chciałbym się podzielić z Wami moim spostrzeżeniem związanym z tym forum oraz wydaje mi się ogólnie z akwarystyką. Przeglądam to forum od kilku miesięcy i zauważyłem, że w bardzo wielu przypadkach związanych z relacjami powstawania akwarium i wszystkiego co z tym związane, na zdjęciach przejawiają się...... KOTY! Tak na marginesie to taki futrzak również biega u mnie, co więcej mój szwagier to także akwarysta no i ma .... kota . Co o tym sądzicie? Może akwaryści mają blisko do kociarzy albo kociarze do akwarystów . A tak w ogóle to chętnie dowiedziałbym się jak zachowują się wasze koty przy odkrytych akwariach. Ja na przykład już przy określaniu założeń powstawania zbiornika stwierdziłem, że koniecznie musi być zamknięta pokrywa bo nie mam zamiaru wiecznie przeganiać od akwa kota , albo wybierać z wody jego sierść . Ot- tak mi przyszedł taki temat do głowy Pozdrawiam wszystkich Cytuj Było: https://www.youtube.com/watch?v=HmIgmk6Zpiw Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Raffy14 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2013 Nigdy nie cierpiałem na niedobór akwariów, ale kota nigdy nie było i nie będzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony mintaj Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2013 Akwarium z pokrywą i dwa koty Rzeczywiście, sporo znajomych akwarystów (niekoniecznie słonych) ma kota/y. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaktus Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2013 (edytowane) Akwarystyka od dziecitka ale do kota uraz. Sent from my WT19i using Tapatalk Edytowane 1 Czerwca 2013 przez Kaktus (wyświetl historię edycji) Cytuj Moje akwa Akwa: 180l Opti + sump 80l + 28kg żywa skała + 9kg żywy piach Cyrkulacja: 2x Jvp 101 Obieg: NJ 1700 Odpieniacz: DIY by Sebastek na pompie Tunze 9420.04 Oświetlenie: 8x24w T-5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2013 Siedzisz? to zobacz ten temat: http://nano-reef.pl/topic/25090-kot-czyli-nowa-siatka-na-ryby/ Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepitopl86 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2013 Akwaria u mnie w domu są od małego i zmieniałem je jak rękawiczki ale kot pojawił się u mnie w domu dopiero miesiąc przed założeniem morskiego. Jest ciekawski ale odkryte akwarium jakoś specjalnie go nie interesuje. Od czasu do czasu wskoczy na szafkę i napije się słonej wody. Ale przy porządkach w akwarium towarzyszy mi od początku do końca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek78 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2013 (edytowane) Noo nieźle, widzę że mój temat uruchomił lawinę, tzn. odnowił się wątek z kotami (dzięki Tester z link, no i dobrze, że jak prosiłeś usiadłem)- moje przeczucia nie okazały się bezpodstawne . Pojawiła się również kolejna lawina... czyli miłośników psów. Mam nadzieję, że wśród tych akwarystów nie zapanuje stosunek jak psa z kotem Super zwierzaki... Poniżej mój sierściuch (a raczej żony) Edytowane 1 Czerwca 2013 przez Przemek78 (wyświetl historię edycji) Cytuj Było: https://www.youtube.com/watch?v=HmIgmk6Zpiw Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Enia Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2013 (edytowane) Coś w tym chyba jest. Od zawsze miałam rybki i koty. :)Ten czarny to był mój ukochany kotek,zawsze spał w dziwnych pozach, na zdjęciu z córką.Nazywaliśmy tą kotkę Szmatka, albo Cola.:)Ps.dzięki Świrek Edytowane 1 Czerwca 2013 przez Enia (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Świrek Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2013 (edytowane) Ale słodziaki ;-) Edytowane 1 Czerwca 2013 przez Świrek (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baszurek Zgłoś Napisano 29 Marca 2015 (edytowane) Wygrzebane,odkopane... . Rexik dzis zamowiony . Za 3 tygodnie bedzie wiec komplet - siersciuch i slona woda . bez polskich znakow/mobilnie... Edytowane 29 Marca 2015 przez baszurek (wyświetl historię edycji) Cytuj "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 30 Marca 2015 ładny...i te uszy mam i ja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baszurek Zgłoś Napisano 30 Marca 2015 Fajny zwierzyniec . A te kocisko z drugiego zdjecia to jakies rasowe? bez polskich znakow/mobilnie... Cytuj "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 30 Marca 2015 (edytowane) cocurro cyryl jest po egzotycznej kocicy,ale z domieszką zhańbionej krwi edyt. aha i potrafi otworzyć wszystkie drzwi zamknięte na klamkę Edytowane 30 Marca 2015 przez volf (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 30 Marca 2015 Moj lew tez pilnuje dobytku Wysłane z mojego SM-G900F za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 30 Marca 2015 fajna podkładka pod akwarium,pewnie żonie zwinąłeś jak była pod prysznicem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 30 Marca 2015 To jak przynioslem do haty wtedy jeszcze nie mialem szafki poprostu musialo odlezec swoje jak wszystko w polsce Wysłane z mojego SM-G900F za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rufik Zgłoś Napisano 30 Marca 2015 U mnie kota nie ma ale jest prawie Nowy York Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 30 Marca 2015 Moj kot jest 2x wiekszy niz Twoj "doberman" Wysłane z mojego SM-G900F za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rufik Zgłoś Napisano 30 Marca 2015 (edytowane) No zbój ma raptem 3,7 kg. To jest pieszczoch żony, a ja będę miał akwarium hehe Edytowane 30 Marca 2015 przez rufik (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 30 Marca 2015 3,7kg? haha strach przytulić żeby nie zgnieść mój zjada tyle na obiad a jakby ktoś reflektował na ślicznego kociaka...to mam pełny brzuch,czuć jak się miziają,pewnie niedługo wyjdą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tadzik443 Zgłoś Napisano 30 Marca 2015 Moj kot mial kiedys ok 7kg teraz ciezko powiedziec bo nikt sie nie odwarzy go wziasc na rece zeby go zwazyc to bylo przed kastracja wiec mozliwe ze teraz ma z 10 Wysłane z mojego SM-G900F za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rufik Zgłoś Napisano 30 Marca 2015 Widać, że dobrze karmisz. Kto z reguły siedzi na kanapie ??? Ty czy pies ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 30 Marca 2015 mój pies jest trochę dziwny(nie lubi ludzi) tylko żony się boi,więc staram się go nie wpuszczać dalej niż do przedpokoju bo jak się uwali na kanapie to go czołgiem nie ruszy,i muszę mieszkać w kuchni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rufik Zgłoś Napisano 31 Marca 2015 (edytowane) Ale widzę, że klakiera toleruje. Mój "doberman" ma na odwrót, jak ktoś przyjdzie to zalizać na śmierć i szczeka jak nie głaskasz - bo po co ktoś przyszedł - głaskać ma. A najlepiej uwalić się w sypialni na poduszkach. Edytowane 31 Marca 2015 przez rufik (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 31 Marca 2015 niestety toleruje,byłbym szczęśliwy jakby się wszystkie nawzajem pozagryzały,wyobrażasz sobie tą cisze i spokój,a żona jeszcze na jakiegoś buldoga francuskiego choruje-ohyda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach