Komarek Zgłoś Napisano 23 Września 2013 Nadałby się do kostki 91L żeby właśnie robić delikatna falkę a nie bujać całością? Zrobi Ci dym. Trzeba ograniczyć napięcie na 12V. Pozdrawiam Marek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
And Zgłoś Napisano 23 Września 2013 Mówicie, że te pompy są alternatywą dla Tunze? Czy ma ktoś wp-40 chodzącą tak cicho jak tunze czyli niesłyszalnie? Miałem na dniach zamieniać moja 6055 na 6095 ale teraz zastanawiam się, czy nie kupić wp-40 choć jest znacznie większa. Za to cena ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin1982 Zgłoś Napisano 23 Września 2013 WP25 jeśli chodzi o hałas są porównywalne z pompami Tunze, niestety WP40 są głośniejsze, ale nie ma tragedii, jeśli nie masz ucha przy akwarium w nocy to nie odczujesz wielkiego dyskomfortu. Jeżeli śpisz przy akwarium, to tunze będzie pod tym względem lepszym wyborem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzlew Zgłoś Napisano 23 Września 2013 (edytowane) jest wp 40, jedna pompa na mój zbiornik, fala na 2 cm ,grube kable ,super magnes z przyssawką ,zero drgań,niesłyszalna.Jedynie jestem ciekaw jak z żywotnością Edytowane 23 Września 2013 przez krzlew (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 24 Września 2013 (edytowane) Nacieszyłem się. Dzisiaj w nocy padł zasilacz podłączony przez UPS-a. Dobrze że niezależnie chodzi JVP A BOYU działało bez problemów Edytowane 24 Września 2013 przez BAU (wyświetl historię edycji) Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio Zgłoś Napisano 27 Września 2013 A u mnie chodzi 25 ( wersja exportowa czyli więcej ustawień ), na chwile obecną testuje ustawienia, teraz chodzi na W3. W1 troche mnie martwił ze względu na ciągłe zatrzymywanie się pompy. Ciekawi mnie ustawienie Else - wydaje mi się że będzie to optymalne ustawienie dla kilku pomp w baniaku. Cytuj Było - Yarcio na słono 260 Obecnie - Yarcio na słono 650 650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013 40 kg LR +40 kg LS, Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal Oświetlenie ATI 8x54w Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
domelsjz Zgłoś Napisano 28 Września 2013 Stałem się od wczoraj posiadaczem 25-ki krajowej dystrybucji i jestem bardzo zadowolony. Cicha, wydajna i jedna doskonale buja wszystkimi koralami. Cytuj 03.09.2011 ~ 400netto - 29.06.2015 zlikwidowane - przeprowadzka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 28 Września 2013 Stałem się od wczoraj posiadaczem 25-ki krajowej dystrybucji i jestem bardzo zadowolony. Cicha, wydajna i jedna doskonale buja wszystkimi koralami. A nie mówiłem Dla mnie W1 to trochę jak czkawka. Ale Pozostałe W2,W3 - na krótkich czasach są super Pozdrawiam Marek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio Zgłoś Napisano 28 Września 2013 A ta z polskiej dystrybucji również jest z H1, H2 i H3 oraz S1 S2 i S3 ? Cytuj Było - Yarcio na słono 260 Obecnie - Yarcio na słono 650 650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013 40 kg LR +40 kg LS, Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal Oświetlenie ATI 8x54w Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 28 Września 2013 Nie. Jest H i L, W1,W2,W3, Else I jest gwarancja 24 miesiące. Przy zasilaczu z regulacją,jakiego używam, S1-3 nie ma znaczenia szczerze mówiąc Pozdrawiam Marek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jogi_18 Zgłoś Napisano 28 Września 2013 Jeżeli któryś z kolegów będzie miał dostęp do wp 25 to prosiłbym o kontakt Może być zamawiana z chin lub z polskiej dystrybucji. Pozdrawiam Artur Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 28 Września 2013 Jeżeli któryś z kolegów będzie miał dostęp do wp 25 to prosiłbym o kontakt Może być zamawiana z chin lub z polskiej dystrybucji. Co rozumiesz przez dostęp? Chcesz zobaczyć w akcji - zapraszam do siebie. Pozdrawiam Artur Pozdrawiam Marek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jogi_18 Zgłoś Napisano 28 Września 2013 Chodzilo mi o mozliwosc kupna, poniewaz osobiscie nie moge znalezc w zadnym wersji wp 25 dostepne sa tylko 40. Z zaproszenia z checia bym skorzystal gdyby nie odleglosc. Pozdrawiam Artur Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 28 Września 2013 Chodzilo mi o mozliwosc kupna, poniewaz osobiscie nie moge znalezc w zadnym wersji wp 25 dostepne sa tylko 40. Z zaproszenia z checia bym skorzystal gdyby nie odleglosc. W aquatika nie ma 25 - kupiłem ostatnią dla Domela. Pozostaje Ebay lub Fishstreet. A tam zakładasz konto, robisz zakup i już Pozdrawiam Artur Pozdrawiam Marek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ni3miec Zgłoś Napisano 28 Września 2013 Szczerze mowiac jak bym mial do wybory kupic taniej z HK, a drozej w Polsce wybralbym znow HK:-) Wysłane z mojego GT-B7510 Cytuj 70x45x45 (140l) panel 70x17x45 (53l) Midiflotor Jebao WP-25 Lampa PS BP 160W Master New Jet 1200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 28 Września 2013 Szczerze mowiac jak bym mial do wybory kupic taniej z HK, a drozej w Polsce wybralbym znow HK:-)Wysłane z mojego GT-B7510 Różnica raptem 25 zł...... Tylko w PL nie ma. A gdy kupowałam swoją w HK, nie wiedziałem że jest w PL.... Pozdrawiam Marek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ni3miec Zgłoś Napisano 28 Września 2013 No ale te z polskiej dystrybucji nie maja tylu opcji co z HK. Bynajmniej tak widzialem w roznych postach. Wysłane z mojego GT-B7510 Cytuj 70x45x45 (140l) panel 70x17x45 (53l) Midiflotor Jebao WP-25 Lampa PS BP 160W Master New Jet 1200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin1982 Zgłoś Napisano 28 Września 2013 Sterownik dostępny w Polsce ma wystarczającą ilość funkcji, przynajmniej jak dla mnie. Prawda jest taka, że najpierw pobawisz się tymi opcjami,a potem ustawiasz pompę na konkretny program i już nie kombinujesz do końca żywotności pompy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ni3miec Zgłoś Napisano 28 Września 2013 Ale masz wiekszy wybor opcji. Ja sprawdzam kazda zeby ustawic jakk najlepszą Wysłane z mojego GT-B7510 Cytuj 70x45x45 (140l) panel 70x17x45 (53l) Midiflotor Jebao WP-25 Lampa PS BP 160W Master New Jet 1200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzlew Zgłoś Napisano 28 Września 2013 no właśnie ,ciekawy jestem jak żywotnością Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin1982 Zgłoś Napisano 28 Września 2013 Różnica w sterownikach nie jest na tyle wielka, żeby móc powiedzieć,że sterownik na Polskę jest słaby, albo o wiele mniej funkcjonalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ni3miec Zgłoś Napisano 28 Września 2013 Ale nikt tak nie stwierdzil ze ta z Polski jest gorsza. Ja tylko napisalem jakiego wyboru dokonałbym ponownie Wysłane z mojego GT-B7510 Cytuj 70x45x45 (140l) panel 70x17x45 (53l) Midiflotor Jebao WP-25 Lampa PS BP 160W Master New Jet 1200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin1982 Zgłoś Napisano 28 Września 2013 Bardzo możliwe, że WP25 w Polsce, będą tańsze niż te w HK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio Zgłoś Napisano 28 Września 2013 Ciekawi mnie tylko skoro wersja sterownika rozbudowanego jest wersją eksportową, to dlaczego na rynek trafiły wersje przeznaczone na rynek chiński Cytuj Było - Yarcio na słono 260 Obecnie - Yarcio na słono 650 650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013 40 kg LR +40 kg LS, Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal Oświetlenie ATI 8x54w Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 28 Września 2013 Sterownik który mam jest trzecią wersją. Poprzednią ma Domel z dystrybucji w PL. Jest jeszcze wersja pierwsza, o brązowym zabarwieniu naklejki. Różnice są niewielkie. Podejrzewam, że na FS mają najnowszą bo mają duży przerób. Jak znów będą w Aquatika, też zapewne będzie najnowsza. Pozdrawiam Marek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach