Świrek Zgłoś Napisano 26 Października 2013 ten miękas z przodu się przewrócił. Już poprawiłem i stoi. Co to za gatunek? No proszę Cię! Nie wiesz co masz? To przecież wierzba płacząca... a właściwie smutna Capnella. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peniek Zgłoś Napisano 26 Października 2013 Akwarium na wodzie z kałuży :Mister grin Na kranówie by już lepiej wyglądało. Cytuj Akwarium-247l(95/50/52)Obieg-NJ2300,cyrkulacja 2xTunze6055+Multicontroller7096+6045 za skałą. odpieniacz DIY APF600,oświetlenie-swietlówki LED 6X15W+t5 2X39W.Miekkie+LPS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dieter25 Zgłoś Napisano 26 Października 2013 Naprawdę sam kiedyś zaczynałem w 60 litrach ale takiego syfu nie miałem nigdy. Żal mi tych zwierzaków to jest naprawdę katastrofa i wez się ogarnij i zrób coś z tym. Jedno Ci powiem powinienieś dostatać TOT-ema za "Jak nie powinno wyglądać akwarium" Życze powodzenia w 70 z prawdziwego zdarzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Dyzma Zgłoś Napisano 26 Października 2013 Nie wiem czego bardziej mi szkoda. Czy tego akwarium, Dominika czy czasu na czytanie tego tematu. Dominik caly ten pomysl mozna przyrownac do namowy uzytkownikow samochodow zeby do swoich silnikow diesla wlali benzyne bo da sie jezdzic i nawet wiecej kilometrow przejechac. Cytuj Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone Osprzet - Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W Suplementacja - Balling DIY HD Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukas.piotr Zgłoś Napisano 26 Października 2013 Przecie to jest bagno... nazywajmy rzeczy po imieniu.... dla mnie to co opowiadasz to bzdury przekładane herezjami a Twój dowód w postaci tych zdjęć to tylko dowód na to wszystko. Ale trzymam kciuki za Twój flagowy zbiornik..... a ja nie trzymam mam nadzieję że sie rozmyślisz i całkowicie dasz sobie spokój z akwarystyką, to co pokazałeś to maltretowanie zwierząt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koma Zgłoś Napisano 26 Października 2013 Nie staje w obronie kolegi, ani nie chwale zbiorczego wizualnego efektu jego eksperymentów ale kiedyś słyszałem, że odkrywca to osoba, która nie wie, że się nie da albo nie powinno czegoś robić i na przekór otoczeniu próbuję.... Cytuj Nano reef -homar only + reefmax Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 26 Października 2013 Jestem w szoku ze ten durnowaty temat tak długo się utrzymuje w czołówce tego tygodnia,i ze łącznie zemna napisało juz tutaj swoje opinie tyle osob .Domini ma jednak moc...tylko szkoda ze jego akwarium nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker Zgłoś Napisano 26 Października 2013 A ja uważam że temat jest świetny tylko niepotrzebnie zaczęło się od czarodziejskich kulek. Proponuje dajmy już spokój Dominikowi jego teorię wkładamy między bajki i jedziemy dalej z tematem nietypowych wkładów bo to naprawdę ciekawe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diabeł prawdziwy Zgłoś Napisano 29 Października 2013 (edytowane) Proponuje dajmy już spokój Dominikowi jego teorię wkładamy między bajki i jedziemy dalej z tematem nietypowych wkładów bo to naprawdę ciekawe. Bo czarodziejskie glony kulkowe po 4 dniach ... ... . Więc zapraszam do podzielenia się, niekonwencjonalnymi metodami ! Na pewno macie jakieś, metody - magiczne metody. Lub wkłady!! Podzielcie się!!! Edytowane 29 Października 2013 przez Diabeł prawdziwy (wyświetl historię edycji) Cytuj Mała szklanka słonej wody, na dnie skały, w toni ryby i jakieś stwory. :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MayFly Zgłoś Napisano 29 Października 2013 Ja gdzieś czytałem że zamiast biopalletek można zastosować watę kosmetyczną ale sam sie nie odważyłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diabeł prawdziwy Zgłoś Napisano 29 Października 2013 Ale!!! Bawełna ? -rozłoży się. Synteryk ? - to tak jak, perlonowa. Ciekawe, tak czy siak. Cytuj Mała szklanka słonej wody, na dnie skały, w toni ryby i jakieś stwory. :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MayFly Zgłoś Napisano 29 Października 2013 Jeszcze można użyć ostryg do filtracji wody a przy okazji do oddawania do wody jajeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FoxRacing Zgłoś Napisano 29 Października 2013 Tak tak Filtracjia z żywych gąbek, małzy i taki mały rekin wielorybi by się przydał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 30 Października 2013 Nie sprawdzilem na sobie, ale wlasnie o rozlozenie sie tej bawelnianej waty chodzi. Bakterie zostana tym podkarmione, wiec sie rozmnoza. Dalej, to juz jak z wodka. Pilnowanie NO3, PO4 i odpieniecza. Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CNCRob Zgłoś Napisano 30 Października 2013 Temat waty był juz omawiany i ponoć u niektórych nawet działała. Chłopaki chcieli sie pośmiać i zabłysnąć a wyszło, ze nie czytają forum. Cytuj Akwarium: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kyzak Zgłoś Napisano 30 Października 2013 Ja przerabiałem watę w swoim akwarium. Coś się z nią działo chyba jednak niedobrego bo w dużym przepływie wody zachodziła denitryfikacja. Można poczytać tutaj http://nano-reef.pl/topic/49624-denitryfikacja-w-sumpiepanelu/page__hl__%2Bdenitryfikacja+%2Bpanelu Cytuj Obecnie suchy dok... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Dyzma Zgłoś Napisano 30 Października 2013 Bardzo duzo oceanariw dalej jedzie na tym https://www.google.co.uk/search?q=sand+filter+oceanarium&espv=210&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=O8pwUoKaNNGThgeTnoDQBA&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1422&bih=714#es_sm=93&espv=210&q=sand+filter&tbm=isch Cytuj Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone Osprzet - Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W Suplementacja - Balling DIY HD Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FoxRacing Zgłoś Napisano 30 Października 2013 Grzegorz Dyzma - może w oceanariach mają jakieś strefy przejściowe w filtrach. U mnie predzej czy później się robił z waty glut i w ciągu kilkunastu godzin od tego momentu rozjeżdżły się parametry. Ale fakt jeden raz tylko próbowałem tej metody i to jeszcze w słodkowodnych akwarium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arduan Zgłoś Napisano 30 Października 2013 (edytowane) Dobry, stary węgiel, tylko trochę inne spojrzenie na niego. Gdzieś było na tym forum, ale polecam artykuł: www.os.not.pl/docs/czasopismo/2003/Niznska_4-2003.pdf Może te węgle zawierające fosforany co je testował adam_s na SF to nie są takie złe???Aha. Gałęzatkę (3 kulki) wrzuciłem wczoraj do 50l słodkowodnego przy azotanach 100. Zobaczę za tydzień co z tego będzie. Edytowane 30 Października 2013 przez Arduan (wyświetl historię edycji) Cytuj http://nano-reef.pl/...n-szybki-start/ Nowe, większe, ale nadal AF: http://reefhub.pl/ca...aniewski-1000l/ Myślimy tak, bo wszyscy inni ludzie tak myślą; albo dlatego, że myślimy w ogóle, to naprawdę tak myślimy; albo dlatego, że kiedyś kazano nam tak myśleć, to myślimy, że musimy tak myśleć... Rudyard Kipling Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_Mario_ Zgłoś Napisano 3 Listopada 2013 Fotki: Sorry za jakość ale w moim aparacie wszystko wygląda żółto To zdjęcie jest po tym jak gałęzatka zaczęła działać czy przed ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach