remel Zgłoś Napisano 26 Grudnia 2013 (edytowane) Ja musle ze to sklep ktory mial dwa tygodnie temu duza dostawe tridacn ale to nie ma znaczenia bo niestety w wielu sklepach parametry wody gdzie sa korale odbiegaja wiele od idealnych wiec wszystkie sklepy staraja sie sprzedac jak najszybciej po dostawie bo wiedza jak te zwierzaki beda wygladaly za 14 dni. Zdjecia byly robione po dostawie a teraz wszystkie sa brazowe. Zostaw ja w baniaku na miesiac a odzyska kolorki tylko parametry jak przy spsach i duzo swiatelka i jedzenia Edytowane 26 Grudnia 2013 przez remel (wyświetl historię edycji) Cytuj 960 L plus 135 sump, 8x54 plus 150 led, obieg DC12000, cyrkulacja wir , white skim 250 AN10000 i takie tam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
felek Zgłoś Napisano 26 Grudnia 2013 Nieee . I tak wiemy po zdjęciu Tridacny z pierwszego posta Cytuj Jest : 148l z panelem na miękko Powrót w nieznane Było : 432l + 180l sump Mój dziennik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Midboss Zgłoś Napisano 26 Grudnia 2013 A ja kupiłem swoją przydacznię kilka miesięcy temu i była wtedy właśnie taka szarawa. Teraz jest super niebieska. Daj jej trochę czasu i zapewnij dobre warunki to pokaże swoje naturalne kolorki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
remi61 Zgłoś Napisano 26 Grudnia 2013 No tak ,ale wiekszosc stwierdziła, że to nie jest ten sam egzemplarz co zamawiałem . Cytuj 160x60x60; pompa obiegowa AM2500; SUMP 80 litrów; oświetlenie 2 x HQI 150 + aktynika; cyrkulacja 3 pompy 12000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yendruu Zgłoś Napisano 26 Grudnia 2013 Nieee . To się nazywa brak szacunku dla forumowiczów. Kolejni zostaną nabici w butelkę.. Cytuj 50x50x40cm, oświetlenie T5 4x24W + led 18W,cyrkulacja: 6,5 tys, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szarmon Zgłoś Napisano 26 Grudnia 2013 "Niejeden z nas" spójrz na zdjęcie z pierwszej strony... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
remi61 Zgłoś Napisano 26 Grudnia 2013 Cytuj 160x60x60; pompa obiegowa AM2500; SUMP 80 litrów; oświetlenie 2 x HQI 150 + aktynika; cyrkulacja 3 pompy 12000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yendruu Zgłoś Napisano 26 Grudnia 2013 Czyli nie mówimy....szepczemy ??;-) Cytuj 50x50x40cm, oświetlenie T5 4x24W + led 18W,cyrkulacja: 6,5 tys, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fabi1990 Zgłoś Napisano 26 Grudnia 2013 Ja musle ze to sklep ktory mial dwa tygodnie temu duza dostawe tridacn ale to nie ma znaczenia bo niestety w wielu sklepach parametry wody gdzie sa korale odbiegaja wiele od idealnych wiec wszystkie sklepy staraja sie sprzedac jak najszybciej po dostawie bo wiedza jak te zwierzaki beda wygladaly za 14 dni. Zdjecia byly robione po dostawie a teraz wszystkie sa brazowe. Zostaw ja w baniaku na miesiac a odzyska kolorki tylko parametry jak przy spsach i duzo swiatelka i jedzenia Ale małż to nie acropora więc nie ma co tu dużo gadać, kolega został nabity w butelkę i tyle. Fakt kolory małż patrząc "od góry" a przez szybę bardzo się różnią ale nigdy z niebieskiej nie wyjdzie brązowa Cytuj Akwarium 1200L + Sump 450L, Odpieniacz BK500, Oświetlenie LED EcoTech Radion XR30W, Cyrkulacja EcoTech VorTech MP40 + MP60, Obieg Tunze Silence Pro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość radiesteta Zgłoś Napisano 26 Grudnia 2013 A może to dlatego ze to gwiazdor ci ją przyniósł ? Gdyby to robił św. Mikołaj to by takich błędów nie popełnił ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Warszawiak Zgłoś Napisano 26 Grudnia 2013 (edytowane) Zdjecie gorne jest zrobione od gory a dolne przez szybe. Ma to ogromny wplyw na widoczny kolor malza. Nie powiesz mi, że kolor niebieski od góry widoczny przez boczną szybę jest brązowy.... Dla mało rozgarniętych to zdjęcie z eRybk'owej strony. Ale z wyrokiem bym poczekał, jednak, że fakt do sklepu musisz zgłosić. Jeśli chodzi o korale i życie... Kupiłem tam kilka dni temu Entacmea Q. Miał być czerwony cały. Okazało się, że czerwone ma piękne bańki, a dolną część polipa miał zielone fluo zaś stopa jest delikatnie fioletowa.... Mi oczywiście to odpowiada... Edytowane 26 Grudnia 2013 przez Warszawiak (wyświetl historię edycji) Cytuj ReefMax 2,5 l. spiorax Odpieniacz DIY +BM SP-1000 refugium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
remi61 Zgłoś Napisano 26 Grudnia 2013 Niechciałem od razu robic kreski co do sklepu ,bo od ładnych kilku lat robię tam zakupy , jutro wyśle @ zobaczymy jak podejda do sprawy,po to był ten temat by wysłuchac waszych opinii, a kolegów z forum nigdy nie ignoruję . Pozdrawiam wszystkich . Cytuj 160x60x60; pompa obiegowa AM2500; SUMP 80 litrów; oświetlenie 2 x HQI 150 + aktynika; cyrkulacja 3 pompy 12000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
remel Zgłoś Napisano 26 Grudnia 2013 Sam mam tridakne ktora byla brazowa a teraz jest niebieska Cytuj 960 L plus 135 sump, 8x54 plus 150 led, obieg DC12000, cyrkulacja wir , white skim 250 AN10000 i takie tam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adrianpotocki Zgłoś Napisano 26 Grudnia 2013 (edytowane) Warszawiak:Brązowy nie, ale będzie ciemna granatowa, wynika to z innej polaryzacji światła. Edytowane 26 Grudnia 2013 przez adrianpotocki (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 26 Grudnia 2013 Nie powiesz mi, że kolor niebieski od góry widoczny przez boczną szybę jest brązowy.... : Nie powiedzialem tego... Chodzi, jak juz wspomnial Adrian o polaryzacje i zmiany gestosci osrodka. Od gory patrzac masz powietrze-woda- powietrze - dwie zmiany a od boku powietrze-woda-szklo-powietrze - trzy zmiany. Z tego samego powodu korale lepiej wygladaja patrzac na nie z gory Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tsubasa Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2014 Dorzuce swoje 3 grosze. Swego czasu kupilem tridacne w erybce. Wybieralem dosc dlugo bo bralem dosc duzego osobnika (takie duze L). Wybralem ladna jasnoniebieska z odrobina bieli. Po wrzuceniu do akwa zonk. Malza sie otwarla i jest... Brazowa na poczatku sie wystraszylem ale na chlodno: - roznica parametrow - inne swiatlo ( ja mam ledy w sklepie t5) Pewnie myslalbym jak autor tego tematu ale sam przy tym bylem i wybieralem.. Trzeba chyba dac czas zwierzakowi i tyle.. I odpowiednie swiatlo Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj 225l (125x40x45) OptiWhite, DeltecAP600, 2xTunze6055 + multikontroler 7095, NJ4500, oświetlenie LED Loccutus, IKS Aquastar Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martinniemczyk Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2014 Tsubasa- to zmieniles oswietlenie, czy zmienila barwe po czasie? Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka Cytuj Pozdrawiam Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tsubasa Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2014 Bralem ja z tego najladniejszego akwarium w zabrzu. U mnie sa ledy a tam t5. Mysle ze to kwestia zmiany swiatla i parametrow. U mnie mam na pewno wyzsze no3. Quadricolor jak zmienialem akwarium to po zmianie oswietlenia z t5 na led zrobil sie rozowy jak majtki. Po kilku miesiacach wrocil do pierwotnej barwy.. Nie robilbym rabanu w sklepie tylko najpierw szukal gdzie indziej przyczyny A kolor od razu dostala brazowy Cytuj 225l (125x40x45) OptiWhite, DeltecAP600, 2xTunze6055 + multikontroler 7095, NJ4500, oświetlenie LED Loccutus, IKS Aquastar Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
remi61 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2014 Witam, prawdopodobnie nastapiła pomyłka w sklepie ,we wtorek mam dostać przesyłką tą tridacne z pierwszego zdjęcia .Dlatego w moim poście pytałem o zmiane barwy np. przez oświetlenie . Pozdrawiam. Cytuj 160x60x60; pompa obiegowa AM2500; SUMP 80 litrów; oświetlenie 2 x HQI 150 + aktynika; cyrkulacja 3 pompy 12000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach