grzeniu Zgłoś Napisano 25 Marca 2014 Witam jak w temacie. Pompa rusza a po 2 sekundach wyłącza się jak by miała zabezpieczenie przed pracą na sucho ale jest w wodzie. Da się coś z tym zrobić na szybko. Akwarium duże i pełne życia. Bardzo proszę o pomoc jeśli ktoś wie co z tym zrobić. Pozdrawiam Cytuj http://nano-reef.pl/topic/57349-350l-slps/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkoczekPL Zgłoś Napisano 25 Marca 2014 sprawdź wirnik czy jest cały Cytuj Pozdrawiam Skoczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 25 Marca 2014 SprAwdź magnes na wirniku czy nie jest rozdęty. Miałem podobnie w NJ1700. Wirnik był dobry. PrWdopodobnie jakiś bezpiecznik termiczny lub zwarcie. Kupiłem nową. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diabeł prawdziwy Zgłoś Napisano 25 Marca 2014 dobrze Marek radzi, zobacz jeszcze czy oś nie ma luzu, lub pęknięcia. Jeśli nie to może być problem uzwojenia, a zdarza sie. Cytuj Mała szklanka słonej wody, na dnie skały, w toni ryby i jakieś stwory. :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzeniu Zgłoś Napisano 27 Marca 2014 Dzieki panowie. Wirnik i magnes caly. Pompa po wlaczeniu zachowuje sie jakby padl czujnik pracy na sucho to znaczy rusza i wlacza sie w kolko. Moze ktos wie jak to naprawic? Cytuj http://nano-reef.pl/topic/57349-350l-slps/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
imperator Zgłoś Napisano 27 Września 2014 Podpinam się pod temat. Mi padła pompa od odpieniacza AquaNova 6500, po włączeniu zasilania kilka obrotów wirnika i wyłącza się... Da się coś z tym zrobić czy zamawiać nową? Cytuj *** Wspieraj polski przemysł to Twoje dzieci nie będą musiały emigrować za pracą do Chin *** Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 27 Września 2014 Pompa na reklamację albo do śmieci. Przerabiałem już te objawy w tych pompach. Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krk_258 Zgłoś Napisano 27 Września 2014 Miałem to samo w 6500... niestety producent nie przewidział opcji samodzielnej naprawy i cytując serwisanta najczęściej dochodzi do wymiany pompy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
felek Zgłoś Napisano 27 Września 2014 Miałem to samo 3 miesiące temu z AN 6500 . Pompa tylko do wymiany . Cytuj Jest : 148l z panelem na miękko Powrót w nieznane Było : 432l + 180l sump Mój dziennik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barth0 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2014 (edytowane) Ten sam problem, własnie mi padla a zapasowa mam tylko rio1700 hehe. Zamowilem podobna cos takiego tylko 8000l/h. http://www.ebay.co.u...=item1c41d40f4f Edytowane 5 Grudnia 2014 przez Barth0 (wyświetl historię edycji) Cytuj Akwarium 440l LR: 30kg, Sump 110l Cyrkulacja: Jebao WP25 - Jebao WP40 - 2 x JVP 102, Obieg: Jebao 8000L Odpieniacz: Deltec SC2060, Oświetlenie Maxspect Razor 16k 300W 6xPompy dozujące Marine Colour Chinol, dolewka Autoaqua Smart ATO, TLF Phosban Reaktor, Jebao Lampa UV, + sporo innych gratów . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rekin Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2014 jak wyłącza się po kilku sek. to jest uszkodzony czujnik termiczny zabezpieczający pompe przed przegrzaniem. Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Wreszcie zdymisjonowana..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barth0 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2014 (edytowane) Czujnik nie czujnik dobrac sie do niego nie da rady zeby go usunac. A pompa kupiona w marcu wiec jeszcze na gwarancji. Mam nadzieje ze nie bedzie problemu z reklamacja bo mam wtyczke obcieta?. Edytowane 5 Grudnia 2014 przez Barth0 (wyświetl historię edycji) Cytuj Akwarium 440l LR: 30kg, Sump 110l Cyrkulacja: Jebao WP25 - Jebao WP40 - 2 x JVP 102, Obieg: Jebao 8000L Odpieniacz: Deltec SC2060, Oświetlenie Maxspect Razor 16k 300W 6xPompy dozujące Marine Colour Chinol, dolewka Autoaqua Smart ATO, TLF Phosban Reaktor, Jebao Lampa UV, + sporo innych gratów . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach