Sider Zgłoś Napisano 8 Października 2014 W dniu wczorajszym zabrałem się za czyszczenie obiegówki i odpieniacza.Po rozłożeniu pompy odpieniacza wyczyszczeniu i poskładaniu strasznie głośno chodzi i nie powietrze jest problemem tylko głośna praca pompy.Rozbierałem i składałem ze 4 razy i nadal głośno chodzi,tak że na dzisiejszą noc musiałem go wyłączyć.Co do rozbierania to wyjąłem wirnik przeczyściłem mesh szczoteczką i poskładałem.Czy powinienem przesmarować smarem do kubełków tą ośkę i trzpień wirnika? Wyciągałem to delikatnie i nic nie uszkodziłem.Co może tak hałasować? Cytuj Szkło OW 100x70x50,lampa diy 8x39w + LEDy Fluo,obieg NewJet4500,2 x rw-8,odpieniacz diy na pompie aquabee 2000/1,filtr przepływowy,Reef Salt AF,balling AF. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldek2 Zgłoś Napisano 8 Października 2014 Stawiam, że zgubiłeś jedno łożysko. To taka mała gumka z jednej i drugiej strony ośki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sider Zgłoś Napisano 8 Października 2014 Stawiam, że zgubiłeś jedno łożysko. To taka mała gumka z jednej i drugiej strony ośki. No chyba tak jest bo nie mam tej dolnej.Sproboje cos pomodzic bo raczej ie dostanw samej gumki. Cytuj Szkło OW 100x70x50,lampa diy 8x39w + LEDy Fluo,obieg NewJet4500,2 x rw-8,odpieniacz diy na pompie aquabee 2000/1,filtr przepływowy,Reef Salt AF,balling AF. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
igor255 Zgłoś Napisano 8 Października 2014 Może spróbuj gdzieś poszukać. Na szybko znalazłem z ośką: http://www.aqua-medic.com/product/t-blue-500-ceramic-axle-bearings/ Cytuj Jest: [163L] 3lvl mini tower (73 + 45 + 45) Było: [73L] Mała rafa od nowa - 61x40x30 Było: [112L-panel] 3-filarowy morski zakątek Było: 45L - Eksperymentalnokwarantannoszczepkoglonowe Było: 45L Moja pierwsza słona woda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sider Zgłoś Napisano 8 Października 2014 Opanowane.Dzieki Panowie, znalazlem i dopasowalem gumke i jest cichutko. Cytuj Szkło OW 100x70x50,lampa diy 8x39w + LEDy Fluo,obieg NewJet4500,2 x rw-8,odpieniacz diy na pompie aquabee 2000/1,filtr przepływowy,Reef Salt AF,balling AF. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach