kosciej72 Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2015 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
r_33 Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2015 Czy na prawde Wam az tak zle w naszym kraju? Ja rozumiem i zdaje sobie sprawe, ze Polska to nie Eldorado ale bez przesady. Uwazam, ze jesli ktos jest w pelni zdrowy i ma troche checi to da sobie rade, bo niestety tutaj zgodze sie ze zwolennikami filmu jesli chorujemy to mamy przechlapane. Nasza sluzba zdrowia jest chora jak talala Tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ben_sage Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2015 Uwazam, ze jesli ktos jest w pelni zdrowy i ma troche checi to da sobie rade Pewnie że da ale czy tylko w pełni zdrowi ludzie pracują? Czy trzeba być w pełni zdrowym żeby pracować i dać sobie w życiu radę? w niektórych krajach nie w niektórych tak. Ludzie o przeciętnych zdrowiu i chęciach raczej nie mają co liczyć na średni poziom chociaż ten dla każdego wygląda inaczej. Jeden potrafi zakręcić kaloryfery zimą inni nie. Ja nie dziwie się tym co wyjeżdżają bo wiem jak się tam żyje z opowieści przyjaciół i rodziny najbliższej. Mój najbliższy przyjaciel od 4 roku życia tydzień temu do Austrii wyjechał wiem ile tu zarabiał i wiem ile tam zarabia dostał też kwaterę z wyżywieniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
r_33 Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2015 / Ja nie dziwie się tym co wyjeżdżają bo wiem jak się tam żyje z opowieści przyjaciół i rodziny najbliższej. Mój najbliższy przyjaciel od 4 roku życia tydzień temu do Austrii wyjechał wiem ile tu zarabiał i wiem ile tam zarabia dostał też kwaterę z wyżywieniem. A ja nie wiem jak tam sie zyje i nie obchodzi mnie to. Dla mnie liczy sie moje podworko. Tez mam wielu znajomych a nawet z rodziny za granica ale jakos nie pytam sie jak im jest, nie licytuje sie z nimi kto ma lepiej. Wole jezdzic autobusem do pracy w swoim kraju niz mercem gdzies na obczyznie. Podsumowujac daj Im Boze jak najlepiej a mnie nie opuszczaj. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotr7 Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2015 Są jeszcze kraje jak Kuba, Białoruś, Korea Płn, Somalia itp, zawsze można poprosić o azyl jak się komuś w Polsce nie podoba. P. Cytuj Takie tam 53L, 50x30x35, Koralia Nano, Tunze 9001, kaskada HBL501, lampa LED, SPECTRA, 30W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ben_sage Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2015 (edytowane) Wole jezdzic autobusem do pracy w swoim kraju niz mercem gdzies na obczyznie. Tez mam wielu znajomych a nawet z rodziny za granica ale jakos nie pytam sie jak im jest Teraz jest Unia i dyrektywy unijne, zresztą można być Polakiem mieszkającym za Polską z 2 paszportami. A ja wole by moja rodzina jeździła bezpiecznym mercem i nie musiała w nocnych godzinach wozić się samotnie autobusami. Ja kaloryfera dla rodziny nie zakręcę ale kwestia podejścia może ci tak lepiej. To że ktoś spyta co słychać to nie widzę w tym nic wścibskiego. Nie pytasz jak jest więc skąd masz wiedzieć?.Masz swoje przekonanie i tyle.Większość by wolała mieszkać w swoim kraju to raczej oczywistość ale życie to nie tylko kraj to też rodzina. Są jeszcze kraje jak Kuba, Białoruś, Korea Płn, Somalia itp, zawsze można poprosić o azyl jak się komuś w Polsce nie podoba. P. Jest jeszcze rynsztok. Białoruś jest pod wieloma względami super warto tam pojechać zamiast stawiać Białoruś obok Somalii. Edytowane 2 Stycznia 2015 przez Ben_sage (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pokson Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2015 Nie czepiali by sie nas gdybysmy potrafili sie trzymlac razem, ale my wolimy byc zawistni, zazdrosni. Przykre ale prawdziwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach