Vahiro Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam, kupiłem wczoraj błazenka, Akmilatyzowałem go ok 1h. Wpuściłem go i od początku wyglądał dziwnie. Miał ciemniejszy brzuszek i był dużo chudszy i ospalszy od drugiego. Dziś cały dzień siedział pod skałą, gdy podniosłem skałę to wypłynął popływał i leży teraz na piachu. Wydaje mi się ze zdycha..... Co z nim nie tak? Drugi ma się naprawdę dobrze, je pływa jest ciekawski i wszędzie go pełno. Parametry były mierzone ok 1,5tyg temu było wszystko w porządku. Osobiście nie mam testów a woda w akwa ma temp 27stopni zasolenie 1.023. Korale też w porządku. Edytowane 3 Kwietnia 2015 przez Vahiro (wyświetl historię edycji) Cytuj OGLĄDAMY AKWARIUM Akwarium 120x60x50 z pudełkiem przelewowym Lampa: Pacyfic Sun Metis Hyperion R2 2x150w + 2x54w CoralPlus Odpieniacz: Deltec SC 1455 Obieg: Jebao DCT 6000 Cyrkulacja: 2x Jebao RW-8 Filtracja biologiczna: DSB + Refugium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lurthel Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2015 Film jest prywatny, nie można zobaczyć. Następnym razem ja bym aklimatyzował trochę krócej, można poddusić ryby w worku zbyt długą aklimatyzacją. Z Twojego opisu wygląda jednak, że to jakieś pasożyty wewnętrzne, tak mi się wydaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vahiro Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2015 Link poprawiony. Teraz Rybka schowała się pod skałę. Chyba nie przeżyje nocy. Cytuj OGLĄDAMY AKWARIUM Akwarium 120x60x50 z pudełkiem przelewowym Lampa: Pacyfic Sun Metis Hyperion R2 2x150w + 2x54w CoralPlus Odpieniacz: Deltec SC 1455 Obieg: Jebao DCT 6000 Cyrkulacja: 2x Jebao RW-8 Filtracja biologiczna: DSB + Refugium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krystianf Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2015 W sklepie też tak plywal? Raczej do rana padnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafael31 Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2015 Chyba to jego ostatnie godziny życia są Cytuj Rafa Rafała http://nano-reef.pl/...f-30-bydgoszcz/ Rafa Rafała vol.2 http://nano-reef.pl/topic/90864-rafa-rafala-vol2-112-l/#entry919748 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vahiro Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2015 W sklepie został wyłowiony jako jeden z bardzo wielu. I szczerze byłem tak zamotany tak szybko mi je zapakowali że nie mogłem się przypatrzeć. Kurcze szkoda zwierzaczka. Cytuj OGLĄDAMY AKWARIUM Akwarium 120x60x50 z pudełkiem przelewowym Lampa: Pacyfic Sun Metis Hyperion R2 2x150w + 2x54w CoralPlus Odpieniacz: Deltec SC 1455 Obieg: Jebao DCT 6000 Cyrkulacja: 2x Jebao RW-8 Filtracja biologiczna: DSB + Refugium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2015 Niezły dubling ale do rzeczy. 1.Rybcia nie ma jednej płetwy 2.Jest chyba jak kartka papieru 3. Jest blada i ma dziwnie biały łeb 4 nie ma kompletnie siły pływać i pompy "miotają nią jak szatan" Jeśli jeszcze żyje to niestety już nie długo - na Twoim miejscu wyłowił bym ją z akwarium bo jeśli to choroba to reszta może ją podłapać , choć wydaje mi się że po prostu dostawała zdrowy łomot w poprzednim zbiorku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krystianf Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2015 (edytowane) Warto się przyjrzeć rybce przed kupnem kilka chwil, pewnie już w sklepie taka była Edytowane 3 Kwietnia 2015 przez krystianf (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darrius87 Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2015 Rzeczywiście widać, że ma oskubaną płetwę. przez to może i niedojadać. Ja bym wsadził do kotnika i dał mu szansę. Widocznie oderwał od kogoś w zoologu. Z reguły płetwy odrastają. Twój wybór WySwiftowane z Galaxy S4 dzięki Tapatalk'owi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vahiro Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2015 Niestety nie przemyślałem kotnika Rybcia wyzionęła ducha przez noc. Znalazłem ją pod skałą już martwą. Następnym razem będę zwracał uwagę na ryby w sklepie. Tym razem było zamieszanie i wszystko tak na szybko.. Większa cyrkulacja była włączona 10min przed filmikiem i wyłączona chwile po. Tak więc rybka nie latała bezwładnie po zbiorniku. Chciałem pokazać ze ona nie ma kompletnie siły. Druga z większa cyrkulacja daje rade spokojnie. Cytuj OGLĄDAMY AKWARIUM Akwarium 120x60x50 z pudełkiem przelewowym Lampa: Pacyfic Sun Metis Hyperion R2 2x150w + 2x54w CoralPlus Odpieniacz: Deltec SC 1455 Obieg: Jebao DCT 6000 Cyrkulacja: 2x Jebao RW-8 Filtracja biologiczna: DSB + Refugium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darrius87 Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2015 Rybę do siatki i na reklamację :-P WySwiftowane z Galaxy S4 dzięki Tapatalk'owi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lurthel Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2015 Ja też bym reklamował. Ja ze dwa razy reklamowałem ryby i zawsze dostawałem inny egzemplarz. Ale pewnie zależy od sklepu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darrius87 Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2015 Akurat to nie jest głupik który kosztuje 1zl WySwiftowane z Galaxy S4 dzięki Tapatalk'owi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krystianf Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2015 ten filmik w sklepie pokaż jak będzie uczciwy sprzedawca to powinien dać inna rybkę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach