r_33 Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2015 Witam. Jak w temacie. Może głupie pytanie ale .... Zależy mi na tym rhodactisie ale nie wiem czy przyczepiając go do podstawki za pomocą nitki nie zrobię mu czego złego? Nie wiem np. czy nitka go nie przetnie jak się zacznie pompować czy coś? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DamianRadom Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2015 Jeśli nie jest ta nitka mocno zaciśnięta to powinno być ok. Cytuj Moje trochę ponad 300l w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Septimus Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2015 Możesz spróbować za pomocą igły. Wtedy nic mu nie będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
r_33 Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2015 Nie no mocno nie byla ale wtefy koral byl mniejszy a igly do tej podstawki to ciezko bedzie wbic. Poczekam z dzien dwa moze sie przyklei i nitke usune. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bob Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2015 kropelka w zelu na stope Cytuj http://nano-reef.pl/topic/61320-opolskie-morskie/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
r_33 Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2015 kropelka w zelu na stope Kiedys tak zrobilem z jakims miekasem i slabo bylo z koralem. Ta czesc w kleju zgnila wiec sie balem ryzykowac. Dam mu dwa dni moze sie przyklei. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
whyduck Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2015 Nitka nawet jak go przetnie to będą co najwyżej dwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erem88 Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2015 Ja grzybki przypinam gumką recepturką z powodzeniem Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj [/url] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarek35 Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2015 Polecam kopelkę w żelu ,wszystkie miękkie tak kleje i nic się z nimi złego nie dzieje . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Shrimp Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2015 Ja właśnie dzisiaj rano kleiłem rhodactis'a kropelką w żelu, szybko, prosto i wygodnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
r_33 Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2015 Dzieki za propozycje rozwiazania problemu. Postawilem na kropelke. Grzybek mial troche skalki pod spodem wiec latwo sie go przykleilo. Oby sie przyjal. Pozdrawiam po przyklejeniu kropelką dużo lepiej się pompuje. nitka chyba go ograniczała. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartolomeo84 Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2015 Ja również kleiłem na kropelkę bez problemu. Tylko uwaga bo moje rodactisu chodziły i zmieniały miejsce ot taka ciekawostka;) Cytuj BEZ ODPIENIACZA LOW TECH/HIGH NATURE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artur Tokajuk Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2015 Przyklej kropelką w żelu .Jak sie przerwie na pół to nic mu nie będzie raczej bo u mnie polip sie rwał i na 3 częsci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
firefighter1 Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2015 Rhodactis na swojej stopie potrafi sie przemieszczać, nie jest to wyprawa przez ulice ale moze zmienić położenie na bardziej wygodne dla niego. Jeśli go przyklejamy, a on bedzie chciał sie przesunąć to zwyczajnie sie podzieli. Ja kładę je na skalce w spokojnym miejscu. Po kilku dniach gdy sam sie już przyczepi można go przenieść w miejsce docelowe. U mnie zarówno na płaskiej powierzchni jak i na "zboczu" swietnie sie przyjmują. Sent from the sea. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
r_33 Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2015 Rhodactis na swojej stopie potrafi sie przemieszczać, nie jest to wyprawa przez ulice ale moze zmienić położenie na bardziej wygodne dla niego. Jeśli go przyklejamy, a on bedzie chciał sie przesunąć to zwyczajnie sie podzieli. Ja kładę je na skalce w spokojnym miejscu. Po kilku dniach gdy sam sie już przyczepi można go przenieść w miejsce docelowe. U mnie zarówno na płaskiej powierzchni jak i na "zboczu" swietnie sie przyjmują. Sent from the sea. Tak jak pisałeś Podzielił się po przyklejeniu go kropelką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Shrimp Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2015 Mój jest przyklejony ponad 2 tygodnie i trzyma się w jednym kawałku. Może nie odpowiadało mu miejsce i chciał zmienić, a nie mógł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
firefighter1 Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2015 Nowe doświadczenie, silniejszy prąd i też zaczyna podział. Matecznik przeniósł się a szczepki zostały. Co ciekawe inne w pobliżu też zaczynają się dzielić wtedy Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach