tymus Zgłoś Napisano 24 Lipca 2017 Odkopie troche temat i doloze cos od siebie:) Atm colony dziala i sprawdzilem to na swojej kostce:), tylko trzeba podejsc do tematu troche inaczej. Jezeli potraktujecie to jako "dopalacz dojrzewania" na "sucho" to faktycznie sie mozna zawiesc. Problem polega na tym ze uzywajac atm TRZEBA wpuscic ryby i zaczac je karmic. Ten preparat ma tak wysoka ilosc bakterii, ktore potrzebuja min NH3 wiec jezeli go nie dostana to po prostu gina, i d*pa z calego dopalania cyklu. Wiekszosc zalewa zbiornik, sypie piasek daje skale i czeka troche dluzej, nie wierzac w magiczne dzialanie, a tu zadnej magii nie ma. Ot tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nailo Zgłoś Napisano 11 Września 2019 A mnie ciekawi jak to zagra w połączeniu z NO3PO4X od RedSea Mam mały problem z no3 i po4 są dość wysokie i chciałem je zbić myślałem właśnie o tych bakteriach i potraktować NOPOXem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 11 Września 2019 A mnie ciekawi jak to zagra w połączeniu z NO3PO4X od RedSea Mam mały problem z no3 i po4 są dość wysokie i chciałem je zbić [emoji4] myślałem właśnie o tych bakteriach i potraktować NOPOXem Ze special blend działa bo testowałem Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nailo Zgłoś Napisano 11 Września 2019 2 godziny temu, =Fresz= napisał: Ze special blend działa bo testowałem Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Freshu podpowiedz jak lałeś Special Blend i jak NoPoxa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dale Zgłoś Napisano 11 Września 2019 Panowie, drobna podpowiedź te wszystkie bakterie odpowiadają za przejście "amoniaku do azotanów". A dalej to już warunki beztlenowe, refugium lub AS. Owszem, wódka lub NOPOX czy inne podobne cuda trochę mogą pomóc - ale na ile pomogą, zależy od wydajności odpieniacza. Cytuj 125x55x55 ogólnej rafy+50x45x45 konikarium - wspólny obieg "Powered by Twistman" - Twistman OB-200-EXT, Reaktor Wapnia Calc+ Reactor Medium + DI-500-60, 3x maxspect ethereal , bujane przez maxpect gyre, sterowane przez NEMO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 11 Września 2019 Panowie, drobna podpowiedź [emoji4] te wszystkie bakterie odpowiadają za przejście "amoniaku do azotanów". A dalej to już warunki beztlenowe, refugium lub AS. Owszem, wódka lub NOPOX czy inne podobne cuda trochę mogą pomóc - ale na ile pomogą, zależy od wydajności odpieniacza. Jeszcze chyba nie czytałeś na temat mojego podejścia do akwarystyki morskiej i jak wygląda moje akwarium [emoji14] Nopox a teraz VSV dozuję w zmniejszonych ilościach.Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dale Zgłoś Napisano 12 Września 2019 Krzysztof, Twoje akwarium broni się samo Ba, dla mnie osobiście, z uwagi na udane połączenie różnych grup korali w takim litrażu, powiedział bym nawet, że skopałeś tyłki wielu zbiorników typowo sps Znaczy, podejście się sprawdza Cytuj 125x55x55 ogólnej rafy+50x45x45 konikarium - wspólny obieg "Powered by Twistman" - Twistman OB-200-EXT, Reaktor Wapnia Calc+ Reactor Medium + DI-500-60, 3x maxspect ethereal , bujane przez maxpect gyre, sterowane przez NEMO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach